Kansanlähetys julkaisi uuden lähetysstrategiansa: "Kristus on ainoa tie, eikä kaikki hyvä työ ole lähetystyötä"

Kansanlähetys tekee lähetystyötä muun muassa Etiopiassa. Kuva: Wikimedia Commons

Törmään jatkuvasti kysymykseen, miksi ulkolähetys on tärkeää, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela kuvaili Uusi Tie -lehdessä (9.12.)

 

– Ihmiset kysyvät, emmekö voisi lähettää työntekijöitä halvemmalla lähemmäs.

Nummela kuvaili tilannetta Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen julkaistessa uutta lähetysstrategiaansa joulukuussa.

 

Mielikuvissa pitkäjänteinen yhteistyö paikallisten seurakuntien ja muiden toimijoiden kanssa toteutuu kehitysyhteistyössä. Nummelan mukaan todellisuus voi olla päinvastainen.

 

– Kokemus osoittaa, että kun lähetetään lähetystyöntekijöitä, sitoudutaan pitkäjänteiseen yhteistyöhön kumppaneiden kanssa.

 

Kansanlähetyksen lähetystyön ydinajatus on mennä uusille alueille.

 

– Olemme sitoutuneet tekemään työtä siellä, missä on kaikkein vähiten kristittyjä. 

 

Lähetyskäskyssä Jeesus sanoi, että evankeliumi tulee viedä maailman ääriin asti.

 

– Evankeliumin vieminen omalle kansalle on tärkeää, mutta helposti me unohdamme ne veljemme ja sisaremme kaukana, jotka tarvitsevat Kristusta, Nummela sanoi.

 

Luterilaisessa kirkossa keskustellaan jatkuvasti perinteisen lähetystyön, kuten seurakuntien istuttamisen ja evankelioivan työn, asemasta.

 

– Teemme lähetystyötä rakkaudesta lähimmäistämme kohtaan. Sanoma on niin tärkeä, että kaikkien tulee saada kuulla se. Me saamme kiittää siitä, että saamme olla mukana tässä työssä, Daniel Nummela linjasi.

 

– Muut uskonnot eivät ole pelastusteitä. Jeesus on ainoa tie myös juutalaisille. Sanomme myös, että kaikki hyvä työ ei ole lähetystyötä. Toimintaa oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolesta ei tule itsessään pitää lähetystyönä.

 

 

Anssi Tiittanen
1/2021

UutisetUusi vuosi on alkanut. Pastori muistuttaa, että myllerryksiä täynnä olevaa maailmaamme kannattelee muuttumaton Jumala.
KolumniSuomalaisten tunnustavien kristittyjen keskuudessa on joitakin tabuaiheita, esimerkiksi seksi ja seksuaalisuus, vallankäyttö, alkoholi, avioero, itsemurha… Ja raha.


Suomalaiset eivät yl...
PääkirjoitusTakana oleva vuosi 2020 hengästyttää vieläkin. Moni media on kutsunut sitä vuodeksi, jonka jokainen haluaa unohtaa. Otsikoita hallitsivat maailmanlaajuinen koronapandemia ja Yhdysvaltojen presiden...
UutisetSeurakunnan uudistaminen voi onnistua ilman, että se tuntuu ryöstöltä.
MuutNiille, jotka ovat juoneet pelastuksen lähteestä, kuuluu myös Jeesuksen lupaus tulla itse osaksi lähteestä. Nämä kaksi lupausta yhdessä muodostavat rikkaan ja onnellisen elämän mahdollisuuden.
PikavisiittiGlobaalikasvatuksen koordinaattori Iina Mattila on etätyöaikana torjunut irrallisuuden tunnetta muun muassa tekemällä kollegoiden kanssa näytelmän Zoomissa.
ArviotTimo Kyllönen: Quadro. Aikamedia 2020. Sid. 435 s.


Timo Kyllösen (s. 1980) toinen romaani Quadro on itsenäinen jatko-osa hänen esikoisromaanilleen Aava (20...
MuutMilloin viimeksi olet ollut niin vaikuttunut jonkun toisen ihmisen puheista tai teoista, että olet pysähtynyt miettimään toimintaasi tai arvojasi? Monella oma vanhempi, opettaja tai pastori voivat...
MuutOpiskelija Aino Harjula vertailee IK-opiston asuntolahuoneessa netistä erään Jesajan kirjan kohdan käännöksiä. Vuoteella pino kirjoja odottaa lukijaa, jonka elinikäinen tiedonjano on saanut tyydytystä...
UutisetYhdysvaltalaispastorit näkevät kristittyjen tilanteen vaikeutuvan presidentistä riippumatta.
UutisetTörmään jatkuvasti kysymykseen, miksi ulkolähetys on tärkeää, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela kuvaili Uusi Tie -lehdessä (9.12.)


– Ihmiset kysyvät, em...
UutisetKristillinen asumisyhteisö ei ole toteutumassa suunnitellusti, mutta katseet on suunnattu alueeseen laajemmin.
UutisetSäännöllisesti jumalanpalveluksiin osallistuneet kuuluivat niihin harvoihin amerikkalaisiin, jotka kokivat psyykkisen terveytensä pysyneen ennallaan koronavuoden aikana. Asia selviää marraskuussa...
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!