Kansalaisaloite vaatii lievennyksiä aborttilakiin

Kannatusilmoituksia keräävän aloitteen mukaan abortti pitäisi sallia ilman perusteluja 12. raskausviikolle saakka. (Shutterstock)

Kansalaisaloite.fi:ssä kerätään nimiä OmaTahto2020-aloitteeseen, jolla halutaan ”päivittää Suomen raskaudenkeskeytyslainsäädäntö niin, että keskeytyksen saa pyynnöstä 12. raskausviikolle saakka”.

 

Suomen nykyinen aborttia koskeva laki on vuodelta 1970. Sen mukaan abortin voi tehdä yksilöidyin perusteluin ja kahden lääkärin eri lausunnoin alle 12 viikkoa kestäneessä raskaudessa.

 

OmaTahto2020-aloite vaatii, että naisen oma tahto riittää jatkossa abortin tekoon. Aloite ajaa myös mahdollisuutta keskeyttää pidemmällä oleva raskaus tietyin syin.

 

– Esitämme lakiin kirjattavaksi selkeästi, että keskeytys on mahdollinen myös sosiaalisista syistä aina 20. raskausviikolle saakka, aloitteessa todetaan.

 

23. syyskuuta vireille laitettua kansalaisaloitetta hallinnoi feministiseksi ja antirasistiseksi itsensä määrittelevä kansalaisjärjestö Naisasialiitto Unioni. Lisäksi kampanjassa on mukana 25 eri yhdistystä ja järjestöä, kuten Suomen Amnesty, Sexpo-säätiö, Suomen Kätilöliitto, Plan Suomi ja eri poliittisten puolueiden nuoriso- ja naisjärjestöjä. Kampanjalla on Poliisihallituksen myöntämä, maaliskuuhun 2022 ulottuva rahankeräyslupa.

 

OmaTahto2020-aloite keräsi syyskuun loppuun mennessä yli 40 000 kannatusilmoitusta. Kansalaisaloitteet tarvitsevat 50 000 ilmoitusta edetäkseen eduskuntaan.
42/2020

KolumniVesiliukumäessä pärskyi ja pienet kiljuivat kilpaa. Pulahdus kävi altaan pärskeisiin, josta kesäauringon ruskettamat alakoululaiset pulpahtivat pintaan kuplivan naurun raikuessa. Vettä valuvina he...
PääkirjoitusSuomen helluntaiseurakunnissa on sisäsyntyinen oletus, että pitää pärjätä yksin. Oppi-isämme julistivat meille itsenäisen paikallisseurakunnan perusteet. Vapaus seurakuntaa rajoittavista ulkopuoli...
UutisetAmerikkalaispastorit käsittelevät opetuksissa usein avioliittoa – sinkkuutta vain hyvin harvoin.

Kun ihmissuhteissa tulee ongelmia, tukea haetaan yleensä omalta perheenjäseneltä tai...
UutisetSystemaattisen Raamatun opetuksen kehittäminen Suomen helluntailiikkeessä on Jouko Ruohomäelle kutsumustehtävä.


1960-luvun puolenvälin paikkeilla Ruohomäki muutti perhein...
ArtikkelitJeesus opetti lain ja profeettojen sanoman kiteytyvän rakkauden kaksoiskäskyssä. Rakasta Jumalaasi ja lähimmäistäsi kuten itseäsi. Lähimmäisen rakastaminen toteuttaa sosiaalipsykologien...
UutisetValtaosa suomalaisista suhtautuu kielteisesti translain radikaaliin uudistukseen. Asia selviää Taloustutkimuksen tekemästä tutkimuksesta, jonka on tilannut Aito avioliitto ry.
Translain u...
UutisetKansalaisaloite.fi:ssä kerätään nimiä OmaTahto2020-aloitteeseen, jolla halutaan ”päivittää Suomen raskaudenkeskeytyslainsäädäntö niin, että keskeytyksen saa pyynnöstä 12. raskausviikolle saakka”....
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
Risto Huvila: Israel solmii diplomaattisuhteita – jännitteet ennallaan?
Olli Helenius tietää, kuinka unelmat toisaalta motivoivat, toisaalta raastavat rikki
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!