Torstai 29. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Alfred, Urmas, Alfred
Julkaistu 7.10.2020 12:10

Kansalaisaloite vaatii lievennyksiä aborttilakiin

Kannatusilmoituksia keräävän aloitteen mukaan abortti pitäisi sallia ilman perusteluja 12. raskausviikolle saakka. (Shutterstock)

Kansalaisaloite.fi:ssä kerätään nimiä OmaTahto2020-aloitteeseen, jolla halutaan ”päivittää Suomen raskaudenkeskeytyslainsäädäntö niin, että keskeytyksen saa pyynnöstä 12. raskausviikolle saakka”.

 

Suomen nykyinen aborttia koskeva laki on vuodelta 1970. Sen mukaan abortin voi tehdä yksilöidyin perusteluin ja kahden lääkärin eri lausunnoin alle 12 viikkoa kestäneessä raskaudessa.

 

OmaTahto2020-aloite vaatii, että naisen oma tahto riittää jatkossa abortin tekoon. Aloite ajaa myös mahdollisuutta keskeyttää pidemmällä oleva raskaus tietyin syin.

 

– Esitämme lakiin kirjattavaksi selkeästi, että keskeytys on mahdollinen myös sosiaalisista syistä aina 20. raskausviikolle saakka, aloitteessa todetaan.

 

23. syyskuuta vireille laitettua kansalaisaloitetta hallinnoi feministiseksi ja antirasistiseksi itsensä määrittelevä kansalaisjärjestö Naisasialiitto Unioni. Lisäksi kampanjassa on mukana 25 eri yhdistystä ja järjestöä, kuten Suomen Amnesty, Sexpo-säätiö, Suomen Kätilöliitto, Plan Suomi ja eri poliittisten puolueiden nuoriso- ja naisjärjestöjä. Kampanjalla on Poliisihallituksen myöntämä, maaliskuuhun 2022 ulottuva rahankeräyslupa.

 

OmaTahto2020-aloite keräsi syyskuun loppuun mennessä yli 40 000 kannatusilmoitusta. Kansalaisaloitteet tarvitsevat 50 000 ilmoitusta edetäkseen eduskuntaan.Jaa
Huoli hengellisestä väkivallasta yhdistää – Helluntaikirkko aloitti vuoropuhelun Uskontojen uhrien tuki -järjestön kanssa 
Kutsumuksena lähetystyö – Tedderit pääsivät pitkän odotuksen jälkeen lähtemään Etiopiaan  
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!