Iltaruokailu uusi avaus

KAN tekee paluuta pääkaupunkiin

Helsingissä ei tällä hetkellä ole ilta-aikaan ruokailua asunnottomille ja muille avuntarvitsijoille. Kuvituskuva Pasilasta: Wikimedia CommonsHelluntaiseurakuntien päihdekuntotusjärjestö KAN ry selvittelee mahdollisuuksia aloittaa Helsingissä uutta tavoittavaa työtä.

 

– Etsimme niitä kavereita, jotka itse haluavat nimenomaan kristilliseen kuntoutukseen, toiminnanjohtaja Jouko Vuorenniemi kuvailee.

 

– Tällaiselle pitäisi Helsingissäkin olla reitti. 

 

KAN ry:n toiminta Helsingissä loppui muutama vuosi sitten. Viimeksi yhdistys toimi Sörnäisissä Kurvin alueella.

 

 

Yhteistyöhön Kellarikirkon kanssa

KAN toimii yhteistyössä kuntien sosiaaliviranomaisten kanssa ja on nyt aloittamassa työtä Helsingissä myös Sininauhasäätiön kumppanina, jonka yksi toimintamuoto on yhteisöseurakunta Kellarikirkko.

 

Kellarikirkon ympärille Ruusulankadulle on syntynyt viimeisen vuoden aikana positiivista pöhinää, kun moni kadun kansalainen – joita pääkaupungissa on suhteellisen paljon – on löytänyt tiensä sen tilaisuuksiin.

 

Toimintaideassa Kellarikirkko vastaisi julistavasta hengellisestä työstä, ja KAN:n kontaktitoiminnassa pyrittäisiin luomaan suhteita avuntarvitsijoiden kanssa.

 

– Nyt ei olla tekemässä varsinaista katutyötä, vaan luodaan paikka johon voi tulla ja jossa olla. Tarkoitus on tehdä kuuntelevaa työtä.

 

 

Ruokaa myös illalla

Tila Ruusulankadulla on entinen päiväkeskus. Tilassa on sali, ryhmähuone, keittiö ja sohvaryhmä oleskelua varten.

 

– Tila soveltuu todella hyvin tällaiseen työhön, Kellarikirkon pastori Pasi Marttinen kuvailee.

 

Uutena avauksena toteutetaan soppailta eli iltaruokailu kuudesta kahdeksaan. Tällä  hetkellä ruokaa on Helsingissä seurakuntien ja muiden apujärjestöjen kautta tarjolla vain päivisin.

 

– Ajankohta on ollut jonkinlainen ongelma monille tähän asti. Uusi iltaruokailu muistuttaa jonkin verran vanhaa teetupatyötä.

 

– Mitään ehtoja ei kävijöille aseteta, mutta moni pääsee keittolautasen kanssa myös hartauteen.

 

 

Vapaaehtoiset mukaan

Tarkoituksena on, että syntyy aito kontakti ihmiseen.

 

– Usein näissä ruokailutilanteissa kaveri vain ottaa ruoan ja vetäytyy johonkin omaan porukkaan syömään. Nyt haluttaisiin, että muodostuisi vakikävijöiden joukko, jonka kanssa tullaan aidosti tutuiksi, Jouko Vuorenniemi sanoo.

 

Iltatoiminta vaatii onnistuakseen vapaaehtoisia, joiden merkeissä on viime viikkoina huhuiltu pääkaupunkiseudun helluntaiseurakuntiin päin.

 

– Olisi hyvä, jos muodostuisi 10–12 henkilön sitoutunut porukka. Silloin kuormitus ei olisi kenellekään yksinään liian kova, Jouko Vuorenniemi pohtii.

 

Asian tiimoilta 12. joulukuuta järjestetään koordinoiva kokoontuminen, johon on kutsuttu edustajia seurakunnista.

 

Vapaehtoisille järjestetään koulutus. Siinä perehdytään kontaktoivan työn periaatteisiin, opitaan toimimaan päihteidenkäyttäjien kanssa ja tunnistamaan myös vaaratilanteita.

 

– Rahaa ei nyt tarvita. Tilatkin ovat valmiina. Ihmisiä kuitenkin tarvittaisiin kontaktoitumaan ja keskustelemaan, Vuorenniemi kannustaa työstä kiinnostuneita.

 

 

Anssi Tiittanen
49/2018

UutisetJarkko Lindqvistin mielestä Kristuksen vallankumouksellisen rakkauden tiellä pitäisi päästä eteenpäin.
Miten onLähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida kerää varoja toimintansa tukemiseksi muun muassa Nenäpäivä-keräyksessä yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa.

Varainhanki...
UutisetSuomalaisjärjestöt ovat onnistuneet hyvin resursseihinsa nähden.
UutisetOulaisten helluntaiseurakunnan Kaarikuoron syyskausi sai upean päätöksen sunnuntaijuhlassa 25. marraskuuta, kun Kaarikuoro juhli 70-vuotista taivaltaan 30 vuotta täyttäneessä Kaaritemppelissä.
...
UutisetKristillinen hoitopolku halutaan avata taas helsinkiläisille avuntarvitsijoille.
UutisetEsirukous antaa kristityille vanhemmille ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa myönteisesti koulumaailmassa, uskoo Moms in Prayer (suom. Rukoilevat äidit) -toimintaa Sveitsissä koordinoiva...
PääkirjoitusKun ihminen kokee, että hän ei tule kuulluksi, hän alkaa huutamaan. Nyt suomalaisten kirkkojen johtajat, kirkkoherrat ja pastorit joutuvat miettimään, käydäkö huutamaan vai yritetäänkö vielä...
UutisetLomaparatiisina tunnettu Malesia näytti todelliset kasvonsa suomalaiskristityille.
KolumniVuosi sitten oli itsenäisyytemme satavuotisjuhla. Se inspiroi minut tekemään Suomelle juhlalaulun. Joka toisen säkeistön vedin omasta päästäni, joka toisen mukailin Saarnaajan kirjan vanhemm...
MuutTuhannet suomalaiset ovat saaneet mahdollisuuden Raamatun opiskeluun.
ArtikkelitMuuten hyvä otsikko, mutta sellaista laulua ei ole olemassa, jonka kaikki osaavat. Kenelläpä ei olisi mielipiteitä lauluvalintojen onnistumisesta. Mikä on tarpeeksi tuttua mutta kuitenkin tuorett...
UutisetRaamattu, pohjoissaameksi Biibbal, sai nykyaikaisen kieliasun. Vihdoin.
PikavisiittiInka-Erika Keltto ottaa keikalle tarpeen mukaan kitaran, alttoviulun, ukulelen tai
kosketinsoittimen.
MielipideKiitos mahdollisuudesta selventää ajatuksiani tässä asiassa. Repliikissä kuvaamassani kristologisessa ajattelussa on teologisesti ongelmallista ensinnäkin se, että en löydä Raamatusta tukea Jees...
MielipideRistin Voitto -lehdessä (RV 47) julkaistu artikkeli amerikkalaisten herätyskristittyjen opillisista näkemyksistä ja oikean jumalakäsityksen merkityksestä on herättänyt kriittistä kyselyä lukijoide...
MuutPetri Kosonen iloitsee siitä, että hän saa perheensä kanssa palvella Jumalaa.
MielipideKannatan vahvasti moninaisuutta. Se on kaunis käsite, joka edistää rauhaa maailmassa. Jotkut sekoittavat moninaisuuden homogeenisyyteen erityisesti sosiaalisten kysymysten
ja etiikan osa-aluei...
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
Myyntityössä on oltava valmis sitoutumaan asiakkaaseen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!