Perjantai 23. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Severi, Severin, Sören
Julkaistu 3.12.2018 10:35
Iltaruokailu uusi avaus

KAN tekee paluuta pääkaupunkiin

Helsingissä ei tällä hetkellä ole ilta-aikaan ruokailua asunnottomille ja muille avuntarvitsijoille. Kuvituskuva Pasilasta: Wikimedia CommonsHelluntaiseurakuntien päihdekuntotusjärjestö KAN ry selvittelee mahdollisuuksia aloittaa Helsingissä uutta tavoittavaa työtä.

 

– Etsimme niitä kavereita, jotka itse haluavat nimenomaan kristilliseen kuntoutukseen, toiminnanjohtaja Jouko Vuorenniemi kuvailee.

 

– Tällaiselle pitäisi Helsingissäkin olla reitti. 

 

KAN ry:n toiminta Helsingissä loppui muutama vuosi sitten. Viimeksi yhdistys toimi Sörnäisissä Kurvin alueella.

 

 

Yhteistyöhön Kellarikirkon kanssa

KAN toimii yhteistyössä kuntien sosiaaliviranomaisten kanssa ja on nyt aloittamassa työtä Helsingissä myös Sininauhasäätiön kumppanina, jonka yksi toimintamuoto on yhteisöseurakunta Kellarikirkko.

 

Kellarikirkon ympärille Ruusulankadulle on syntynyt viimeisen vuoden aikana positiivista pöhinää, kun moni kadun kansalainen – joita pääkaupungissa on suhteellisen paljon – on löytänyt tiensä sen tilaisuuksiin.

 

Toimintaideassa Kellarikirkko vastaisi julistavasta hengellisestä työstä, ja KAN:n kontaktitoiminnassa pyrittäisiin luomaan suhteita avuntarvitsijoiden kanssa.

 

– Nyt ei olla tekemässä varsinaista katutyötä, vaan luodaan paikka johon voi tulla ja jossa olla. Tarkoitus on tehdä kuuntelevaa työtä.

 

 

Ruokaa myös illalla

Tila Ruusulankadulla on entinen päiväkeskus. Tilassa on sali, ryhmähuone, keittiö ja sohvaryhmä oleskelua varten.

 

– Tila soveltuu todella hyvin tällaiseen työhön, Kellarikirkon pastori Pasi Marttinen kuvailee.

 

Uutena avauksena toteutetaan soppailta eli iltaruokailu kuudesta kahdeksaan. Tällä  hetkellä ruokaa on Helsingissä seurakuntien ja muiden apujärjestöjen kautta tarjolla vain päivisin.

 

– Ajankohta on ollut jonkinlainen ongelma monille tähän asti. Uusi iltaruokailu muistuttaa jonkin verran vanhaa teetupatyötä.

 

– Mitään ehtoja ei kävijöille aseteta, mutta moni pääsee keittolautasen kanssa myös hartauteen.

 

 

Vapaaehtoiset mukaan

Tarkoituksena on, että syntyy aito kontakti ihmiseen.

 

– Usein näissä ruokailutilanteissa kaveri vain ottaa ruoan ja vetäytyy johonkin omaan porukkaan syömään. Nyt haluttaisiin, että muodostuisi vakikävijöiden joukko, jonka kanssa tullaan aidosti tutuiksi, Jouko Vuorenniemi sanoo.

 

Iltatoiminta vaatii onnistuakseen vapaaehtoisia, joiden merkeissä on viime viikkoina huhuiltu pääkaupunkiseudun helluntaiseurakuntiin päin.

 

– Olisi hyvä, jos muodostuisi 10–12 henkilön sitoutunut porukka. Silloin kuormitus ei olisi kenellekään yksinään liian kova, Jouko Vuorenniemi pohtii.

 

Asian tiimoilta 12. joulukuuta järjestetään koordinoiva kokoontuminen, johon on kutsuttu edustajia seurakunnista.

 

Vapaehtoisille järjestetään koulutus. Siinä perehdytään kontaktoivan työn periaatteisiin, opitaan toimimaan päihteidenkäyttäjien kanssa ja tunnistamaan myös vaaratilanteita.

 

– Rahaa ei nyt tarvita. Tilatkin ovat valmiina. Ihmisiä kuitenkin tarvittaisiin kontaktoitumaan ja keskustelemaan, Vuorenniemi kannustaa työstä kiinnostuneita.

 

 

Anssi Tiittanen



Jaa
Yritykset tilaavat Kultalyhdettä – Edessä on korona-ajan joulu, jonka moni vanhus voi joutua viettämään yksin
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
Risto Huvila: Israel solmii diplomaattisuhteita – jännitteet ennallaan?
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016






Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!