Kaksikielinen Parasta Vaasalle kannatti

Palautteen perusteella Jumala puhui mission aikana suoraan ihmisten elämäntilanteisiin. Perjantaina saarnannutta Mika Yrjölää (oik.) tulkkasi ruotsiksi Rauno Karmitsa. Kuva: Minna Koivisto

Vaasan suomen- ja ruotsinkielisten helluntaiseurakuntien vuoden valmistelema Parasta Vaasalle -missio onnistui tavoittamaan noin 1 700 kaupunkilaista 8.–10. syyskuuta. Vaasan helluntaiseurakunnan johtava pastori Tero Koivisto pitää tulosta ihan hyvänä.

 

– Yksi iso tavoite oli suunnata seurakuntana voimakkaasti ulospäin. Kärki oli koko ajan tässä, Koivisto sanoo.

 

Kärki näyttääkin suunnistaneen suoraan, sillä missiokokouksissa Vamian juhlasalissa näkyi sekä monia seurakunnasta etääntyneitä että uusia kasvoja.

 

– Jo perjantai-iltana eräs nuorimies kertoi rukouspalvelijalle, ettei ole koskaan aiemmin ollut hengellisessä tilaisuudessa, Koivisto mainitsee.

 

 

Yhdessä 12 vuoden jälkeen

Erityistä Parasta Vaasalle -missiossa oli, että se toi suomen- ja ruotsinkieliset helluntaiseurakunnat 12 vuoden jälkeen evankelioimaan yhdessä.

 

Mikään ei ole estänyt yhteistyötä aiemminkaan; se on vain jäänyt. Epämuodollista yhteyttä ovat kyllä harjoittaneet sekä pastorit että seurakuntalaiset.

 

– Kun jommallakummalla on isompaa tapahtumaa, sinne tulee väkeä molemmista seurakunnista, Siion-seurakunnan pastori Stefan Sigfrids vahvistaa.

 

Sigfrids kehuu yhteisen mission sujuneen erinomaisesti. Hänen mielestään kieliryhmien luonteva yhteys toi siihen myös tärkeän lisän.

 

– Se näytti, ettei ole ongelma tai mahdotonta, että täällä puhutaan kahta kieltä. Ilmapiirikin osoitti, ettei sillä ole väliä, kuka puhuu, vaan että olemme sama kansa. Se oli hyvä todistus.

 

 

Jatkokylvöä tulossa

Pientä draamaa mission alla aiheutti se, kun ulkomainen puhujavieras Suzette Hattingh  joutui perumaan tulonsa ja mikrofonin taakse tarvittiin nopeasti uudet ihmiset. Sinne päätyivät Mika Yrjölä, Ville Männistö ja Martti Kallionpää.

 

Tero Koiviston saaman palautteen mukaan julistettu sana kolahti, ja Jumala puhui suoraan ihmisten elämäntilanteisiin.

 

Koivisto näkee tärkeänä jatkaa tavoittavaa työtä ja on iloinen siitä, että Hyvä Sanoma  -lehtikampanja ja Parasta Vaasalle ovat saamassa jatkoa alueellisesta Mahdollisuus muutokseen -mediamissiosta noin puolen vuoden kuluttua. Pastoria lämmittää sekin, että seurakuntalaiset ovat jo kolmisen vuotta pitäneet matalaa kynnystä jakaa tapahtumakutsuja tuttavilleen.

 

Myös Stefan Sigfrids uskoo henkilökohtaisten suhteiden voimaan.

 

– Kun joku ruotsinkielinen Vaasassa tulee uskoon, se on aika usein pitkän prosessin lopputulos, jossa pääosassa on suhteiden rakentaminen.

 

Parasta Vaasalle -viikonvaihteen musiikista vastasivat Petri ja Caroline Kosonen, Ichtys sekä  suuri Jippii-kuoro orkestereineen.

 

 

Ruut Ahonen

 
38/2017

UutisetOtaniemen teekkareiden kristillinen opiskelijajärjestö lienee yksi Suomen ahkerimmista – ja omintakeisimmista.
Miten onFloridan suomalaiset kristityt odottelivat Irma-hurrikaania jännittyneinä. Ennusteissa myrskyn pelättiin osuvan kovimmin juuri West Palm Beachin alueelle, missä Lake Worth ja suomalainen...
UutisetYhtyminen liturgian ehtoollisrukouksiin muodostaa riittävän perustan ehtoolliselle osallistumiselle, piispainkokouksen sihteeri kiteyttää.
UutisetSuomen helluntailiikkeen järjestöistä kolme toimii nykyisin Helsingin Roihupellossa Tulppatiellä olevassa Fidan kiinteistössä. Fidan lisäksi Suomen Helluntaikirkon toimisto ja IK-opiston...
UutisetLohjalla järjestetään ensi lauantaina perinteiset Omenakarnevaalit. Kaupunki on tunnettu omenoistaan, sillä siellä kasvaa ainakin 136 000 omenapuuta kotipihoilla, puutarhoissa ja ammatti...
UutisetHenkilöiden väliset suhteet ratkaisevat niin seurakuntien yhteistyössä kuin evankelioinnissakin, vaasalaispastorit korostavat.
UutisetOlemme mielestäni Suomessa jonkinlaisessa syvässä prosessissa suhteessa saarnoihin, pastori ja toiminnanjohtaja Mika Jantunen muotoili RV-TV:n keskustelussa viime viikolla.

...
UutisetProfessori Eila Helanderin tutkimusryhmän tekemän selvityksen mukaan luterilaisen kirkon ei pitäisi luopua vihkimisoikeudestaan. Selvityksen tilasi piispainkokous.


Noin 4...
UutisetFranklin Grahamin Turun-mission peruuntuminen ei johtunut hänen räväköistä mielipiteistään.
UutisetKristittyjen brittivanhempien Nigel ja Sally Rowen päätös vetää 6-vuotias poikansa Englannin kirkon koulusta puhuttaa Britanniassa. Rowet siirsivät lapsen kotiopetukseen tämän hämmenny...
UutisetYhdysvaltain Houstonia elosyyskuussa repineen hurrikaani Harveyn jälkiraivauksissa tehtiin yllättävä löytö, kun kansainvälinen israelilaistaustainen ZAKA-ryhmä pääsi todistamaan, miten e...
UutisetKatolisen Santa Maria -kirkon työntekijä Italian Cappellassa lähellä Venetsiaa on löytänyt kirkosta muinaiset luut, jotka saattavat kuulua apostoli Pietarille.


Cappellan S...
MuutKuuluisan amerikkalaisen pastorin, Greg Laurien, klassikkoteos on päivitetty 2010-luvun lukijoille. Tämä valkosinikantinen painos pursuaa aina ajankohtaista armon sanomaa. Teos keskittyy siis pi...
KolumniParin viime vuoden aikana olen havainnut, että vapaakristillisten nuorten piirissä on syntynyt kasvava kiinnostus teologiaa kohtaan! Tarkoitan tällä oikein riuskaa, akateemista teologiaa pa...
MuutPositiivinen ajattelu kuuluu nykytrendeihin, mutta aivan uusi keksintö se ei ole. Myönteinen ajattelu tunnetaan jo Raamatussa.
MuutLumina campus -yhteisö järjestää yliopistolla rukous- ja ylistyshetkiä. Myös paikallisseurakunnassa on nähty opiskelijoiden arvo.
MuutNuorisotyötä ja valtavia tenttikirjoja. Siinä tuoreen yliopisto-opiskelijan lähitulevaisuuden näkymät.
PikavisiittiTimo Luoto on ollut yhtä kauan naimisissa kuin hän on soittanut rumpuja Exit-yhtyeessä. Tänä vuonna rinnakkaiseloa tulee täyteen 30 vuotta.
MuutMatti J. Kuronen pohtii Askeleessa (9/2017), millaista olisi kuulla jatkojalostamatonta Jumalan sanaa.


– Mitä tapahtuisi, jos saisimme armon tutustua Raamattuun prima vista,...
MuutOpiskelu raamattukoulussa Belgiassa muutti suomalaisen Hanna Vandendriesschen elämän.
PakinaTilivelvollisuuden määritelmä on joko vapaaehtoisesti tai pakosta tehty sopimus raportoida tekemisistään jollekin taholle. Tilivelvollisuudesta on hyötyä niin työyhteisöissä kuin yksityi...
ArtikkelitRaamattu- ja teologinen koulutus on ollut vilkkaan kansainvälisen keskustelun aiheena viimeisten vuosikymmenten aikana. Pyrittäessä löytämään ratkaisuja koulutuksen haasteisiin ja heikko...
MielipideViime kuukausien aikana ovat useat yhdistyspohjaiset seurakunnat saaneet ihmetellä Poliisihallituksen lähettämiä kirjeitä ja ohjeita koskien jumalanpalveluksissa kerättäviä kolehteja....
MielipideOpetusneuvos Jouko Ruohomäki on kirjoittanut teoksen Kutsu ylistämään ja palvomaan: Jumalanpalveluksen historiaa ja nykypäivää (Aikamedia). Kirjan kansikuva, jossa on saviruukku, leipä, vi...
MuutUskoontulo oli viimeinen asia, johon Janne ja Johanna Pahkala olisivat odottaneet päätyvänsä. Nyt Jeesus on heille koko elämä.
MuutTimo Saarinen vietti 60-vuotissyntymäpäiväänsä 3. syyskuuta Haapamäen helluntaiseurakunnassa. Timo tunnetaan Keuruulla ja sen naapurissa Haapamäellä hymyilevänä ja asiantuntevana antiikki...
MuistolleRakas isäni Arvo Venäläinen sai kotiinkutsun 24. syyskuuta 2017 Mikkelin keskussairaalassa lyhyen sairausjakson jälkeen. Hän oli syntynyt Kaavilla 14.2.1928. Hänen isänsä piti siellä sek...
MuutKansankielinen Raamattu antoi suomalaisille sivistyspääoman ja opetti ihmiset lukemaan.
UutisetMenestyvä nuorisotoiminta alkoi halusta auttaa paikallisia nuoria. Nyt Samulilla ja Jannella on haaveena tavoittaa evankeliumilla koko kaupunki.
MuutVaikka Mika Hirvi koki laulajanurallaan hienoja asioita, jotain silti puuttui. Uskoontulon myötä hän löysi uuden sisällön niin elämäänsä kuin musiikkiinsakin.
Rauhan Majatalo kutsuu hiljentymään
Kutsumuksena lähetystyö – Tedderit pääsivät pitkän odotuksen jälkeen lähtemään Etiopiaan  
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!