Tiistai 7. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Klaus, Launo, Klas, Klaus
Julkaistu 22.12.2016 07:00

Kaiken kansan joulujuhlassa joulu saapuu jokaiselle

Kauniisti katetut joulupöydät odottavat vähävaraisia vieraita. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty. Kuva: Operaatio Ruokakassi

Näinä päivinä järjestetään monilla paikkakunnilla joulutilaisuuksia ja -ruokailuja vähävaraisille. Yksi suurimmista tällaisista tapahtumista on joulun aatonaattona 23.12. Turun Logomossa järjestettävä joulujuhla, johon odotetaan jopa tuhatta työtöntä ja vähävaraista juhlavierasta.

 

Jo 21. kertaa järjestettävä kaiken kansan joulujuhla on huikea vapaaehtoistyön näyte: noin 250 vapaaehtoista ahertaa eri tehtävissä sen valmisteluissa. Tilaisuuden mahdollistavat lukuisat lahjoittajayritykset ja Operaatio Ruokakassin jäsenyhteisöt vapaaehtoistyöntekijöineen.

 

Tilaisuus pidetään nyt neljäntenä vuonna peräkkäin Logomon tiloissa.

 

”Haluamme tarjota parasta”

Joulun tärkeintä sanomaa ei ole juhlassa unohdettu. Kuva: Mauri PäivinenRuokatarjoilu noudattaa perinteistä suomalaista joulupöytää, jossa ei tingitä mausta ja laadusta.

 

– Haluamme tarjota parasta niin vatsoille kuin silmillekin. Liinat, juhlaservetit, kukat ja kynttilät kaunistavat Logomon juhlasalin. Jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan, järjestäjät kertovat.

 

Vähävaraisten joulujuhlaan osallistuu kirkkojen johtajia. Myös Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala (vas.) ja Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen ovat olleet tilaisuudessa mukana. Kuva: Mauri PäivinenRuokaa valmistamassa ja tarjoilemassa on noin 50 vapaaehtoista. He haluavat antaa jotain itsestään ja taidoistaan niille, jotka eivät voi tänä vuonna järjestää joulujuhlaa itse. Jokainen vieras saa vielä Logomosta kotiin vietäväksi jouluisen ruokakassin, ja lapsille on luvassa oma yllätys.

 

Myös joulun kristillinen sanoma on tilaisuudessa esillä. Tänä vuonna jouluevankeliumin lukee Operaatio Ruokakassin puheenjohtaja Pertti Verho. Juhlassa puhuu myös emeritusarkkipiispa Jukka Paarma.

 

Tarjoilun ja puheiden lisäksi ohjelmaan kuuluu muun muassa joululauluja ja tanssiryhmän esityksiä.

 

Tapahtuman järjestää Operaatio Ruokakassi ry yhteistyössä Turun seudun kristillisten seurakuntien sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniakeskuksen kanssa.

 

Kristilliset toimijat yhdistivät voimansa

Turun seudulla toimivat kristilliset avustusjärjestöt yhdistivät virallisesti voimansa vuonna 2008. Yhteistyön merkkinä syntyi Operaatio Ruokakassi -yhdistys, jonka tehtävänä on keskitetysti hankkia ja toimittaa jaettavaa ruokaa, hygieniatuotteita sekä vaatteita vähävaraisille ja eri tavoin syrjäytyneille. Auttamistyötä tehdään ja kehitetään yhteistyössä julkisen sektorin kanssa.

 

Operaatio Ruokakassi avustaa päivittäin satoja henkilöitä jäsenjärjestöjensä diakonisen lähimmäistyön kautta. Avun tarpeessa olevat kohdataan tasavertaisina, kristillisen lähimmäisenrakkauden hengessä.

 

Operaatio Ruokakassi jakaa hävikkiruokaa Turun alueen vähävaraisille ihmisille noin 20 seurakunnan ja yhdistyksen kautta. Vuonna 2014 hävikkiruokaa jaettiin 476 tonnia ja vuonna 2015 määrä oli 571 tonnia. Asiakkaita on noin 3 000–5 000. 

 

Yhdistyksellä on muutamia palkattuja työntekijöitä, ja se toimii pääosin vapaaehtoisvoimin.

 

www.operaatioruokakassi.comAira Kuvaja, Leevi LaunonenJaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!