Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 1.3.2019 12:21
Harjannostajaisissa innostunut ja odottava tunnelma

Jyväskylän toimintakeskus valmistumassa

Uusi toimintakeskus nousee Jyväskylän kaupunkirakentamisen tärkeimmän kehittämiskohteen kulmaukseen.

Jyväskylän helluntaiseurakunnassa vietettiin 22. helmikuuta uuden toimintakeskuksen harjannostajaisia iloisella mielellä. Päivällä järjestettiin harjannostajaistilaisuus rakentajille ja yhteistyökumppaneille. Illalla myös seurakuntalaiset pääsivät ensimmäistä kertaa tutkailemaan, miltä tuleva koti sisältäpäin näyttää.

 

– Olen ihan liikuttunut kaikesta näkemästäni. Myös pääsalin suuri korkeus yllätti minut, ensimmäisten joukossa paikalle saapunut Reino Nojonen sanoi. 

 

Koko ikänsä seurakunnan keskellä eläneelle miehelle toimintakeskuksen harjannostajaiset toivat sukupolvien yli kantavia muistoja. Nojonen syntyi vanhan Siion-temppelin  kiinteistössä vuonna 1940 ja oli rakentamassa nykyistä rukoushuonetta 1970-luvun alussa. Nyt hänen poikansa Jari Nojonen toimi avainpaikalla yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana, kun päätös Jyväskylän helluntaiseurakunnan uuden toimintakeskuksen rakentamisesta tehtiin.

 

Harjannostajaistilaisuus keräsi runsaasti kiinnostunutta väkeä. Sitä juhlittiin laskiaispullakahveilla, kiitoslauluilla ja pastoreiden puheenvuoroilla, joissa visioitiin uuden tilan tuomia toimintamahdollisuuksia.

 

 

Syksyllä uusiin tiloihin

Hankkeen projektipäällikkö Anssi Maaranen kertoi rakennustöiden pysyneen hyvin aikataulussa.

 

– Meitä on auttanut paljon se, että pääsimme aloittamaan rakennustyöt heti viime kesän alussa ja osasimme ennakoida tavaratoimituksia tilaamalla hyvissä ajoin elementit, Maaranen kertoo.

 

– Toimintakeskus valmistuu ensi kesän lopulla, ja se on tarkoitus ottaa käyttöön lokakuussa.

 

Uusi helluntaikirkko on esteettömyyskriteerit täyttävä rakennus, joka koostuu 600 hengen pääsalista, 200 hengen monitoimisalista, 250 hengen ruokasalista, avarista aulatiloista sekä toimisto- ja pienryhmätiloista. 

 

Salissa on nouseva katsomo. Kerrospinta-alaa uudessa rakennuksessa on yhteensä 2 210 neliömetriä.

 

Seurakunnanjohtaja Jyrki Palmi odottaa innoissaan toimintakeskuksen valmistumista.

 

– Voimme järjestää siellä tarvittaessa jopa 5–6 tilaisuutta yhtä aikaa. Kaikissa tiloissa on nykyaikainen äänentoisto ja oma näyttö. Kadulle päin avoimesta aulasta ja ulkoterassista tulee varmasti suosittu oleskelupaikka esimerkiksi nuorille.

 

Palmin mukaan varsinkin lapset, nuoret ja opiskelijat tulevat hyötymään paljon uusista tiloista.

 

 

Yli seitsemän miljoonan hanke

Rakennushankkeen kustannusarvio on 7,15 miljoonaa euroa. Sen lisäksi nykyaikaiset av-laitteet vaativat vielä 380 000 euron investoinnin. Oman rahoituksen ja nykyisen temppelin myyntitulojen lisäksi lainarahaa tarvitaan 3,5 miljoonaa.

 

Helluntaiseurakunnan toimintakeskus on erinomaisella paikalla kaupungin keskustassa ja  yliopiston lähellä. Sen viereen on tulossa kansainvälisen tason liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen urbaani keskus, jota suunnitellaan parhaillaan Hippos2020-hankkeessa.

 

Jyväskylän helluntaiseurakunnalla on valtakunnallinen keräyslupa rakennushankkeeseen, ja sitä koskeva kirje on lähetetty kaikille maamme helluntaiseurakunnille.

 

– On tärkeää, että seurakunnat myös vastaavat siihen, Jyrki Palmi muistuttaa.

 

 

Leevi LaunonenJaa
Marssimusiikkia ja kapinan tuntua – kun rummut tulivat seurakuntaan
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!