Sunnuntai 5. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Irene, Irina, Ira, Iro, Irene
Julkaistu 24.3.2016 00:00

Juutalaisvainojen historia puhutteli

Jesidi- ja kurdidelegaation jäsenet Varsovan gheton aukiolla Yad Vashemissa. Vierailua emännöi Yad Vashemin Kristityt Ystävät -osaston johtaja, suomalainen Susanna Kokkonen (toinen vas.). Kuva: Yad VashemLähi-idän jesidi- ja kurdivähemmistöjen kärsimysten ja juutalaisten kokeman holokaustin välillä on vahvoja yhtäläisyyksiä, totesivat Jerusalemin Yad Vashem -museossa maaliskuun alussa vierailleet jesidi- ja kurdidelegaatioiden jäsenet.

Pohjois-Irakin Kurdistanista kotoisin olevat vieraat eivät voineet olla rinnastamatta vainojen museon kuvaamia tapahtumia omien kansojen kokemuksiin, tunnetuimpana noin 300 000 jesidin joukkopako Isis-terroristien edestä.

– Me kysymme itseltämme, miten voi olla mahdollista, että 2000-luvulla naisia voidaan myydä? Minua satutti se, että kun juutalaisyhteisöä vainottiin, kaikki vain katsoivat sivusta ja miljoonia tapettiin. Sama tapahtuu nykyään, kansainvälinen yhteisö näki mitä tapahtui ja tyytyi vain katsomaan, eräs jesidiryhmän jäsenistä totesi The Jerusalem Postin mukaan.

Kuusihenkinen seurue osallistui Jerusalemissa konferenssiin, jonka aiheena olivat uskonnollisten ja etnisten vähemmistöjen kokemat vainot.


Heikki Salmela

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!