Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 1.3.2016 00:00

”Juutalaiset tarvitsevat kristittyjen rakkautta”

Eliel FosEi-juutalaisilla on merkittävä tehtävä juutalaisen kansan keskuudessa, ja on sääli, jos ensin mainitut itse eivät tätä Jumalan suunnitelmaa ymmärrä.

Näin toteavat israelilaiset Eric Benson ja Eliel Fos. Fos on itse elävä esimerkki kristittyjen rukousten ja rakkauden merkityksestä.

Uzbekistanilaistaustainen juutalainen ajautui nuorena rikoksiin ja päihteisiin, kunnes löysi Pohjois-Israelin Haifassa toimivaan kristilliseen päihderiippuvaisten kuntoutuskotiin, Voiton taloon. Rakkaus ja hänen lukemansa hengelliset kirjat vaikuttivat niin, että Fos avasi sydämensä Messiaalle.

Rötöstensä vuoksi häntä uhkasi tuohon aikaan jopa vankeustuomio, mutta yllättäen tuomari sallikin hänen mennä suorittamaan kuntoutusohjelmaa kuntoutuskotiin – asia, jota hän pitää edelleen Jumalan ihmeenä. Nykyään Fos toimii nuorisopastorina Karmelvuoren
messiaanisessa seurakunnassa Haifassa Israelissa.

Fos ja Benson puhuvat Fida Internationalin Israel Youth Conference -tapahtumassa Oulun helluntaiseurakunnassa 5.–7. helmikuuta.

Ruutin puhutteleva esimerkki

Amerikkalaistaustainen Eric Benson on nähnyt Fosin kasvuprosessin läheltä, sillä hän on kyseisen kuntoutuskeskuksen johtaja ja yksi Karmel-vuoren seurakunnan vanhimmista. Seurakunta tunnetaan siitä, että siellä juutalaiset ja arabit ylistävät yhdessä Israelin Jumalaa.

Tämän vuoden nuorisokonferenssin teema on Ruutin kirjasta: ”Sinun kansasi on minun kansani”. – Pakana-Ruutin rakkaus Israelin kansaa  kohtaa on mahtava todistus. Nykyään kristillinen seurakunta tarvitsee tulla haastatetuksi hänen rakkautensa esimerkillä, Benson toteaa.

Pidetty raamatunopettaja toimi opettajana myös viime vuoden konferenssissa. Myös Fos on vieraillut tapahtumassa jo kerran aiemmin.

Fos ja hänen saksalainen Lydia-vaimonsa ovat jo vuosien ajan järjestäneet israelilaisten ja saksalaisten nuorten yhteisiä matkoja Puolaan
Auschwitzin keskitysleirille.

facebook.com/iycfida


Heikki Salmela, Mari Palomäki

Jaa
Fida aloittaa katastrofiavun Pohjois-Etiopiassa, jossa aseellinen konflikti ja korona pahentavat nälkää 
Marssimusiikkia ja kapinan tuntua – kun rummut tulivat seurakuntaan
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!