Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 6.4.2018 12:54

Juhannuskonferenssissa katsotaan tulevaisuuteen

Suomen helluntaiseurakuntien vuosittainen Juhannuskonferens­si järjestetään Keuruulla Ison Kir­jan alueella 20.–24. kesäkuuta. Konferenssi on yksi suurimmista Suomen ja Euroopan kristillisistä tapahtumista, jonne odotetaan jäl­leen noin 30 000:ta juhlavierasta.

 

– Aiempien konferenssien si­sältö on ollut merkkivuosista joh­tuen historiapainotteinen, mutta ensi kesän konferenssissa katso­taan eteenpäin. Juhlatapahtuman teemana on ”Tulevaisuus ja toivo”, konferenssi-isäntä Marko Halttu­nen kertoo.

 

Hänen mukaansa aikamme ih­miset tarvitsevat muistutusta sii­tä, että epävarmoista maailmanti­lanteista huolimatta kaikkivaltias Jumala lupaa omilleen tulevai­suuden ja toivon. Konferenssissa teemaa käsitellään muun muas­sa yhteiskunnallisen kehityksen, seurakunnan roolin ja lähetystyön näkökulmista.

 

– Seurakunta on toivon sano­man välittäjänä, sillä Kristus on maailman toivo, Halttunen painottaa.

 

Tänä vuonna konferenssin avaa suuri Jippii-lapsikuoro, jon­ka laulut ovat levinneet ympäri maailmaa. Kansainvälisenä pu­hujavieraana on australialaisen Alphacrucis Collegen rehtori Ste­phen Fogarty, joka käsittelee pu­heissaan muun muassa lähetys­työn näkökulmaa ja kristittyjen ekologista vastuuta maailmasta.

 

Monille konferenssivierail­le uusina tuttavuuksina kirkko­konsertissa esiintyvät kristityt taiteilijat, tenori Mika Nisula ja sopraano Aleksandra Lukows­ki. Juhannusaattona kuullaan ja nähdään päivitettynä versiona sä­veltäjämestari Lasse Heikkilän Sovinnon messu, jonka legendaa­risesta ensiesityksestä on kulunut 25 vuotta. Tilaisuuksissa ovat esil­lä myös kristillisen kasvatuksen haasteet, Israel ja eskatologia.

 

Konferenssitoimikunta on hy­väksynyt uuden konferenssilo­gon, joka otetaan nyt monivuotiseen käyttöön. Vain logon vuosi­luku vaihdetaan jatkossa.

 

 

Leevi Launonen

 Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!