Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 3.3.2016 00:00

Juhannuskonferenssin uudistuksilla rönsyjä vähemmäksi

Jokaiselle jotakin on edelleen kaikille yhteisen Juhannuskonferenssin periaate. Järjestäjät toivovat rauhallisemman ympäristön antavan entistäkin mukavamman juhlatunnelman.Juhannuskonferenssin ohjelma uudistuu ensi kesänä. Tilaisuuksien määrää vähentämällä ja
niiden paremmalla suunnittelulla tapahtumalle haetaan ennen muuta selkeyttä.

– Konferenssi on kasvanut niin, että lopulta viiteen päivään mahtui noin sata erilaista tilaisuutta. Nyt kun tapahtumalla alkaa uusi vuosikymmen, oli hyvä hetki tarkastella kokonaisuutta, konferenssi-isäntä Marko Halttunen kertoo.

Juhannuskonferenssin ohjelma keskittyy ensi kesänä pääasiassa kahteen telttaan: juhlatelttaan ja lastentelttana ennen palvelleeseen teematelttaan. Juhlatelttaan kokoonnutaan esimerkiksi aamunavauksiin, jumalanpalveluksiin, raamattutunneille, konsertteihin ja nuorteniltoihin. Teemateltassa on puolestaan kansainvälisiä tilaisuuksia
sekä ohjelmaa lapsille, varkeille ja nuorille.

Kokonaisuuden hallitsemiseksi juhlateltassa on päiväkohtaiset teemat ja house bandit sekä
konferenssin ohjelmatoimikunnan kutsumat tuottajatiimit: jyväskyläläiset esimerkiksi vastaavat iltapäivien keskustelevista tilaisuuksista, Iso Kirja raamattutunneista ja nuorisotyövaliokunta puolestaan nuortenilloista. Tuottajat suunnittelevat tilaisuudet
ehyiksi kokonaisuuksiksi päiväkohtaisten teemojen Suuri Jumala, Lähimmäisyys, Lähetys ja Lunastus alle.

Ajatukset ”väliinputoajiin”

Konferenssiohjelmasta on karsittu päällekkäisyyksiä. Jatkossa on siis vain yksi aamunavaus, jumalanpalvelus, keskustelutilaisuus ja musiikkiin painottava tilaisuus päivässä. Toisaalta Missioteltta on paikallaan, samoin monet muut tutut ohjelmapisteet. Ylistysteltan paikalle tulee nälkäisiä palveleva pikaruokateltta.

Marko Halttunen kertoo, että ylistysmusiikki tuodaan nyt monipuolisella tavalla erillisestä
paikasta osaksi juhlateltan tilaisuuksia house bandien voimin. Yhdessä laulamisen lisäksi juhlateltassa kuullaan myös esittävää musiikkia.

Juhlateltan tarjonnassa on ajateltu erityisesti keski-ikäistä ja perheellistä väkeä, joka on suuri ryhmä mutta ”jäänyt konferenssiohjelmassa vähän väliinputoajaksi”.

Ohjelmauudistus auttaa myös tapahtuman äänimaailman rauhoittamisessa, kun musiikki ei soi viidessä-kuudessa pisteessä yhtä aikaa.

Maailma lähellä

Juhannuskonferenssin teema on tänä vuonna ”Maailma kädessä”.

– Teemalla haluamme tukea uskoa Jumalaan maailman myllerrysten keskellä: maailma on hänen kädessään. Toisaalta maailma on tullut kätemme ulottuville esimerkiksi turvapaikanhakijatilanteen vuoksi ja älypuhelinten välityksellä, konferenssi-isäntä avaa teemaa.

Maahanmuuttajat näkyvät konferenssissa erityisesti lauantain keskustelufoorumissa ja
teemateltan kansainvälisissä tilaisuuksissa, joista vastaa Helluntaikirkon maahanmuuttajatyöryhmä. Tapahtuman kansainvälinen puhujavieras on israelilainen Avi Mizrachi.

Juhannusaattona kokoonnutaan viime vuoden tapaan juhlalliseen lipunnostoon, jossa puhuu kansanedustaja Sari Essayah ja musiikista vastaa kanteletaiteilija Ida Elina. Juhlaa jatketaan ruotsalaisartisti Samuel Ljungblahdin konsertilla, joka on maksullinen.
Ljungblahd on kotimaassaan hyvin tunnettu gospelartisti, joka esiintyi mieliinpainuvasti Ruotsin prinssin Carl Philipin häissä viime vuonna.

Lauantai-iltana juhlateltassa musiikki kajahtaa Kaikki saa Herralle laulaa -tilaisuudessa.

Juhannuskonferenssi alkaa tuttuun tapaan juhannusviikon keskiviikkona illalla ja päättyy
sunnuntai-iltapäivän ehtoollisjuhlaan.


Anna Lehtinen

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!