Lauantai 18. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Laura
Julkaistu 8.1.2020 10:12

Suurtapahtuman teemana rukous

Juhannuskonferenssin suunnittelutyö uudistunut

Juhannuskonferenssin suunnittelu on mukavampaa viime kesäisen piristymisen jälkeen. Tapahtuma kokosi muutamaa edellisvuotta enemmän osallistujia ilmeisesti suosiollisemman sään ja onnistuneen puhujavalinnan ansiosta. Kuva: Eero HaaralaKeskikesän tapahtumalta odotetaan jälleen paljon. Suunnitteluryhmä työskentelee nyt aiempaa intensiivisemmin.

Tulevan Juhannus­konferenssin rakentelu on jo hyvällä mallilla. Viime kesä palautti uskoa tapahtuman valoisaan tulevaisuuteen muutaman vaisumman vuoden jälkeen.

 

– Säätila ja Kolenda tuntuivat olevan onnistumisen tärkeitä tekijöitä, tapahtumaa järjestävän Iso Kirja ry:n hallituksen puheenjohtaja Timo Tikka pohtii tyytyväisenä.

Kolmena aiempana vuonna juhannus oli poikkeuksellisen viileä ja sateinen. Nyt sekä silmä­määräisesti että laskel­mien perusteella käyrä näytti jälleen ylöspäin. Yksi tärkeimmistä indikaattoreista, asuntovaunujen määrä alueella, nousi mukavasti.

 

– Kyllä viime kesän hyvät kokemukset niin sisällöllisesti, kävijämäärällisesti kuin taloudellisesti ovat luoneet uskoa tapahtuman hyvään tulevaisuuteen, konferenssi-
isäntä Marko Halttunen vahvistaa.

 

Viime kesänä tapahtumassa vieraillut Daniel Kolenda on Christ for All Nations -järjestön evankelista ja Reinhard Bonnken (1940–2019) työn jatkaja. Kolenda puhui tapahtumassa kolmena iltana.

 

Huomio maahanmuuttajiin

Alavireisten vuosien kuluessa alettiin puhua jopa siitä, onko Juhannuskonferenssin olemassaolo uhattuna. 

 

Timo Tikka katsoo, ettei keskustelua järjestäjän taholla käydä kategorisesti kyseenalaistaen, mutta tapahtuman haasteet tiedostetaan.

 

– Haaste on lopulta se, pysytäänkö ajan tasolla ja hengellisellä tasolla kuulolla. Uskalletaanko nähdä se, mikä voisi olla konferenssin hengellinen anti?

 

Suunnittelussa on pyritty ajattelemaan sitä väkeä, joka paikalle saapuu.

 

– Mukana on paljon nuoria ja perheitä. Tämän pitää näkyä valinnoissa.

Myös uussuomalaiset ovat yhä näkyvämpi osa seurakuntienkin arkea.

 

– Maahanmuuttajataustaisia tulisi huomioda entistä paremmin uudessa monikulttuurisessa Suomessa. Toki heidät on pyritty ottamaan jo nyt huomioon, Marko Halttunen sanoo.

 

Kahden kesän perspektiivi

Juhannuskonferenssissa siirryttiin uuteen, sitoutuneempaan suunnittelutyöhön. Toimikunnat kokoontuvat nyt kahden päivän sessioissa.

 

– Haluamme etsiä oikeanlaista juhlaa. Ensimmäisestä suunnittelu­päivästä syksyllä käytettiin paljon rukoukseen. Toisena päivänä pohdittiin tapahtuman teemaa, Timo Tikka valottaa.

 

Toimikunnat on koostettu eri puolilta maata seurakunta­vaikuttajista. Kahden päivän kokoontuminen ja yöpyminen IK-opistolla merkitsee sitä, että suunnitteluun keskitytään paremmin ja kelloa vilkuillaan vähemmän.

 

Timo Tikka uskoo suunnnitelu­työn laadun parantuneen.

 

– Toimikuntalaisilta on tullut sellaista palatetta, että asioita on aiemmin enemmän käsitelty
tiedoksi-periaatteella. Moni haluaa tietää asioista pintaa syvemmältä.

 

Suunnittelun perspektiiviä on myös pidennetty. Pöydällä on nyt aina kaksi seuraavaa tapahtumaa.

 

Rukous ja Eurooppa

Tulevan kesän Juhannus­konferenssi koskettelee rukousta. Varsinainen teemalause muotoillaan alkuvuodesta. 

 

– Juhlateltassa järjestetään esimerkiksi juhannusaattona erillinen rukoustapahtuma, jonka johtaa evankelista Juha Ketola tiiminsä kanssa, Marko Halttunen kertoo.

 

Tapahtuma on muotoutunut useamman areenan kokonaisuudeksi, jossa tärkeää osaa näyttelevät juhlateltan lisäksi muun muassa lasten ja nuorten ohjelmalle omistettu teemateltta sekä lähetystyön visioteltta. Missio­teltassa voi tutustua lähetys­työhön kotimaassa ja ulkomailla.

 

Yhä tärkeämmässä roolissa ovat valtakunnallisen nuorisotyön erilaiset isommat ja pienemmät tapahtumat konferenssin sisällä. Spontaaneja kaste­kokouksiakin on nähty uima­rannalla – jos sää on ollut edes joten­kuten kohtuullinen.

 

– Pääohjelmarunko juhlateltassa ja teemateltassa noudattelee viime vuosien uudistettua runkoa. Oheisohjelmien rakennetta ollaan arvioimassa uudelleen, Halttunen valottaa.

 

Toisena teemana tapahtumassa on Eurooppa. Kansainvälinen puhujavieras on Euroopan
helluntaiyhteisön PEF:n johtaja Pelle Hörnmark, joka on aiemminkin puhunut Suomessa muun muassa Talvipäivillä. Hörnmark on myös kotimaassaan Ruotsissa suosittu seurakunnanjohtaja.

 

Ulkomaista suurta musiikkivierasta ei tulevana juhannuksena todennäköisesti nähdä. Edellisestä tähtiartistin vierailusta onkin kulunut jo tovi.

 

Timo Tikan mukaan ulkomaisten vieraiden roolista keskustellaan tämän tästä.

 

– Sellaista palautetta esi­merkiksi tulee, että pitäisi turvautua vain suomalaisiin puhujiin. Toisaalta aina kun tulee vieraita, palaute on hyvää. 

 

– Ulkomaisilla vierailla on tehtävänsä. He ovat tuulahdus toisen­laisista maista ja luovat perspektiiviä omaankin tilanteeseemme. Anssi Tiittanen


Jaa
Intialaiset kiittävät lähetyssaarnaajia
”Kulttuurierot tuovat  tuplasti ongelmia ja hyvää”
Sairaalapappi on läsnä ilon ja kaipauksen hetkellä
Korhoset kaikista köyhimpien asialla
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!