Torstai 25. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Tuija, Tuire
Julkaistu 2.4.2020 09:40

Juhannuskonferenssi siirtyy elokuulle

Helluntaiseurakuntien suurtapahtuma kokoaan noin 30 000 kävijää. Kuva nuortenillasta viime juhannukselta. (Joonatan Kuosmanen)

Juhannuskonferenssin tämänvuotinen ajankohta vaihtuu. Konferenssi järjestetään elokuun viikolla 32, mikäli olosuhteet ja viranomaisten antamat ohjeet sen sallivat.

 

– Tietoja tarkennetaan mahdollisimman pian, lupaa konferenssikeskuksen johtaja Marko Halttunen.

 

Tapahtuman siirtämisen syynä ovat koronavirusepidemiaan liittyvät rajoitustoimet.

 

– On hyvin todennäköistä, että suuria yleisötapahtumia ei voida vielä kesäkuussa järjestää.

 

Marko Halttusen mukaan Ison Kirjan COVID-19 varautumisryhmä yhdessä johtoryhmän kanssa alkoi maaliskuussa tehdä erilaisia varautumissuunnitelmia.

 

– Yksi iso asia oli luonnollisesti Juhannuskonferenssi.

 

 

Ryhmä teki erilaisia skenaarioita, joista ensimmäisessä konferenssi olisi pidetty totutusti juhannuksena,  toisena vaihtoehtona konferenssi siirrettäisiin loppukesään, kolmantena konferenssi toteutettaisiin vain "nettikonferenssina" tai konferenssi olisi peruttu kokonaan tältä vuodelta.

 

 

– Ykkösvaihto alkoi näyttäytyä entistä epätodennäköisemmältä.

 

 

Suunnittelussa konsultoitiin myös muun muassa Iso Kirja ry:n hallitukseen kuuluvaa TAYS:in johtajaylilääkäri Juhani Sandia, joka totesi, että ”turvallisin vaihtoehto olisi varmaan suunnitella vähintäänkin B-suunnitelma elokuulle”.

 

– Tapahtuman siirtäminen kokonaisuus huomioon ottaen tuntui relevantilta vaihtoehdolta. Myös Ison Kirjan hallitus päätti suosittaa konferenssin siirtoa elokuulle. Hallituksen nimeämä valtakunnallinen konferenssitoimikunta kokoontui 1.4. ja päätyi myös siirron kannalle.

 

Tapahtuman nimeä ei ole vielä päätetty, mutta oletettavasti Juhannuskonferenssi-nimi on ainakin haastettuna ajankohdan muuttuessa. Käytäväpuheissa on käynyt ainakin Kesäkonferenssi tai Helluntaikonferenssi, jona tapahtuma on myös epävirallisesti tunnettu.

 

 

Juhannuskonferenssi täyttää nyt 75 vuotta. Sen tämän vuoden teemana on rukous.

 

 

 Jaa
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
Helluntaiseurakuntien jäsenmäärä pienimmillään 25 vuoteen – vuosittainen kastettujen määrä pudonnut alle puoleen takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!