Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 10.5.2016 13:05

Juhani Gladesta Helluntaikansan uusi puheenjohtaja

Helluntaikansan helatorstaisen Kevätkonferenssin tilaisuudet pidettiin Kälviän vapaa-ajantalolla. Osallistujia oli yhteensä 500-600. Kuva: Julia Lehmuskoski

Suomen Helluntaikansa ry järjesti helatorstaina Kevätkonferenssin Kälviän helluntaiseurakunnassa ja vapaa-ajantalolla. Konferenssi oli paitsi sillanrakennusta Helluntaikansan ja helluntailiikkeen välillä myös ensimmäinen tapahtuma Helluntaikansan perustajajäsenen ja pitkäaikaisen puheenjohtajan Heikki Ahosen kauden päättymisen jälkeen.

 

– Huhtikuun 16. päivä Helluntaikansalla oli vuosikokous, jossa jäin pois hallituksesta ja puheenjohtajan paikalta. Jatkossa auttelen tarvittaessa siellä, missä tarvitaan, Ahonen kertoi.

 

– Onhan tämä haikeaa, mutta tuntuu myös vapauttavalta.

 

Heikki Ahosella on selkeät toiveet siitä, miten Helluntaikansan tulisi jatkaa toimintaansa.

 

– Toivon, että yhdistys jatkaa toimintaa Jumalan sanan pohjalta ja Pyhän Hengen johdatuksessa.

 

Toimintakeskus on, mitä seuraavaksi?

Helluntaikansan puheenjohtajaksi huhtikuun vuosikokouksessa valittiin Juhani Glade Siikaisista Satakunnasta. Hän oli aiemmin vuoden yhdistyksen hallituksessa jäsenenä.

 

Glade tuli Helluntaikansan toimintaan yhdistyksen ensimmäisen kurssipaikan Myllykummun ”mukana” vuonna 2003. Vuodesta 2012 yhdistyksellä on ollut Jämijärvellä oma paikka Mertiöranta, jonka toiminnan käynnistämiseen on kulunut aikaa ja resursseja. Esimerkiksi lähiseudun seurakunnat vuokraavat toimintakeskusta omille leireilleen.

 

Juhani Glade haluaa tulevaisuudessa keskittyä Helluntaikansan toiminnassa erityisesti kahteen ryhmään.

 

– Lapsi- ja nuorisotyö on tärkeää, toisaalta eläkeläisillä on omia toiveita, joita haluan kuunnella.

 

Työnäyn käytännön sovelluksia Glade ei osaa vielä avata.

 

– Heikki Ahonen on ollut erinomainen puheenjohtaja. Hänellä on ollut kyky neuvotella asioista eikä tarvetta riidellä ihmisten kanssa, uusi puheenjohtaja kiittää.

 

Glade sanoo iloitsevansa siitä, että helluntaikirkkokysymyksestä on päästy eteenpäin.

 

Jumala yhdistää

Kälviän helluntaiseurakunnan johtava pastori Voitto Marjeta oli tyytyväinen hyvin sujuneeseen yhteistyökonferenssiin.

 

– Tapahtuma sujui niin kuin suunniteltiin. Julistus oli herättelevää. Joidenkin mielestä rummut soivat ehkä välillä vähän liian kovaa, Marjeta mainitsi pilke silmäkulmassa.

 

Tapahtumassa puhuivat muun muassa Jukka Klapuri, Raimo Rahnasto ja Lasse Heimonen, ja musiikissa kuultiin kuoroja, Elieser-ryhmää ja Kenneth Karppista.

 

Helluntaikansan uusi johtaja Juhani Glade tiivisti oman henkilökohtaisen unelmansa sanaan yhteys.

 

– Ensimmäisen Johanneksen kirjeen mukaan voimme vaeltaa valkeudessa vain, jos meillä on yhteys toisiimme. Omalla sydämelläni on, että voisimme ymmärtää oikealla tavalla sen, että helluntaikentässä olemme kaikki sisaria ja veljiä keskenämme, vaikka meillä olisi näkemyseroja.

 

– Uskon, ettei yhden toimijan ole järkevää yrittää vastata kaikkiin hengellisen maailman haasteisiin. En myöskään halua jääräpäisesti ajaa jotakin asiaa. Ennen kuin Jeesus tulee, Herra yhdistää ne uskovat, jotka rakastavat totuutta, Juhani Glade sanoo.

 

Puheenjohtajavaihdoksen lisäksi Helluntaikansan hallitukseen valittiin huhtikuussa kolme uutta jäsentä: Kaija Turunen Karstulasta, Onni Välisalo Merikarvialta ja Mertiörannan isäntä Seppo Kohtamäki.

 

 

Anna Lehtinen

 Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!