Maanantai 25. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Paavo, Pauli, Paavali, Paul
Julkaistu 7.4.2017 14:53

Johtajuuskonferenssi sytytti Helsingissä

Tapahtumassa oli esillä Saalemin tuoreita voimia. Alex Julle (kesk.) ja Angela Meklin (oik.) johtivat Fuel Worship -yhtyettä. Kuva: Anssi TiittanenTällä viikolla järjestetty Helsingin Saalemin Johtajuuskonferenssi on vakiinnuttamassa asemansa valtakunnallisena kollegatapaamisena vapaiden suuntien vaikuttajille.

Kalifornialaisen Calvary Chapel -seurakunnan pastori Mark Foreman puhui avaussaarnassa Jumalan näkökulmasta seurakuntaan.

– Jos kyse on joukosta, jota helvetin portit eivät estä, onko kyse jostakin pienestä porukasta, Foreman haastoi ja toi esiin arkitodellisuutta.

– Jeesus antoi kuvan joukosta, joka on koko ajan liikkeessä. Se on yhteisö, joka ryöstää mukaan ihmisiä, jotka ovat menossa kohti kadotusta.

Keskiviikon puheessa Foreman kävi läpi vastuunkantajien jaksamiseen liittyviä tekijöitä.

Muita tapahtuman puhujia olivat Mika ja Rommy Yrjölä ja Lontoon Hillsong-seurakunnan johtaja Dan Blythe, jonka mukana vieraili myös torstai-iltana konsertoinut seurakunnan yhtye.

Uudistajat kokevat kiusaamista

Paneelikeskustelussa kohtasivat Vuosaaren kirkkoherra Jussi Mäkelä, Turun Hope-seurakunnan pastori Jopi Pietiläinen, Jokelan Station-seurakunnan perustaja Kati Punju ja Lahden helluntaiseurakunnan johtaja Petri Viinikkala, joka sanoi uudistajien saaman kritiikin lähentelevän välillä kiusaamista.

– En oikein jaksa enää uskoa yhteen kokoontumiseen, johon kaikki tulisivat. Seurakunnassa voisi olla monta jumalanpalvelusyhteisöä, jotka kaikki kokisivat seurakunnan omakseen.

Juontajat Mika Yrjölä ja Markus Lehtonen yrittivät saada Jussi Mäkelältä linjavedon siihen, milloin kirkko on niin maallistunut, että Mäkelä alkaisi ”naulata teesejä kirkon oveen”.

– Moni pohtii nyt esimerkiksi, onko sukupuolineutraali avioliitto sellainen asia. Voi ollakin, mutta en silti haluaisi osoitella ketään. Monilla meistä on piilosyntejä, Mäkelä muotoili.

Jopi Pietiläinen kritisoi kritisoijia uudistusten hetkellä.

– Moni kokee, että kun ei ole toimittu hänen antamansa kritiikin mukaisesti, ei ole tullut kuulluksi lainkaan. Tämä ei ole totta.

Panelistit pitivät ennen keskustelua kukin puheenvuoron, jossa he kertoivat näkemyksiään siitä, minkälainen seurakunta voisi tavoittaa suomalaisia tässä ajassa.

Rehellisyys teki vaikutuksen

Lapsi- ja nuorisotyöntekijä Marika Haapala Hämeenlinnasta oli innostunut tapahtumasta.

– Ehdottomasti parasta oli opetus ylistyksestä ja palvonnasta. Tyypit olivat hiffanneet jotain tärkeää.

Nuorisopastori Jarkko Pylvänäinen iloitsi nuorten vahvasta edustuksesta tapahtumassa.

– Saalemilla on rakentava asenne erilaisia seurakuntia ja kirkkokuntia kohtaan. Myös puhujien rehellisyys ja aitous teki vaikutuksen.

– Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla vielä enemmän johtajien henkilökohtaisista kokemuksista niin onnistumisten kuin epäonnistumisten kohdatessa, Pylvänäinen pohti.

Enemmän yhteyttä

Pastori Tommi Törnroos Porista arvosti puhujia ja ”kursailematonta ja rehellistä” paneelikeskustelua.

– Kehittäisin mobiililaitteisiin perustuvaa yleisön aktivointia; reaaliaikainen palaute meneillä olevasta opetuksesta screenillä voisi olla hyvä.

Helsinkiläispastori Mika Jantusen mukaan tapahtuma oli ”valonpilkahdus tämän ajan keskellä”.

– Kristityt johtajat voisivat taas syvemmin löytää toisiaan ja oppia luottamaan toisiinsa. Parasta antia ovat yhteiset kahvihetket ja ne opetustilanteet, joissa johtaja avasi sydämensä muille johtajille.

– Tarvitsemme Suomessa lisää tavoitteellista verkottumista, joka syntyy ystävyyden pohjalle. Silloin alamme työarjen keskellä auttamaan ja tukemaan toisiamme.


Anssi Tiittanen

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!