Torstai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 19.12.2019 10:47
Tänä vuonna mennään "kipin kapin Betlehemiin"

Jippii! On joulu!

Enkeleillä on tärkeä rooli Jippii-joulumusikaalissa. Kuva: Susanna Sinivirta

Käsikirjoittaja toivoo Jippii-joulumusikaalin leviävän koko Suomeen ja ulkomaillekin.

Uusin Jippii-levy Kipin kapin Betlehemiin on saanut hyvän vastaanoton. Levyyn pohjautuvan joulumusikaalin ensi-ilta oli 20. marras­kuuta Helsingin Saalem-seurakunnassa.

 

Musikaalin ohjaaja ja käsikirjoittaja Katriina Junttila kertoo, että musikaalin lähtökohta oli yksinkertaisesti jouluevankeliumin kertominen. Ensin päätettiin tehdä joululevy – jota Jippii-äänitteiden joukossa ei vielä ollut –, mutta pian Junttila alkoi huomata lauluista syntyvän päässään näytelmän.

 

– Esimerkiksi Simeon: kukaan ei juuri puhu hänestä, vaikka vanhus kuuluu Jeesuksen syntymä­kertomukseen. Mietin, miltä Simeonista mahtoi tuntua, kun hän vihdoin näki sen, mitä oli niin kauan odottanut.

 

Kipin kapin Betlehemiin -musikaalissa Virtasen perhe valmistautuu jouluun. Lastenhuoneen joulukalenteri tuo heille jouluvieraita, joita he eivät olisi osanneet odottaa.

 

Muuntautuva kokonaisuus

Espoossa Jippii-joulumusikaalin toteutti Katriina Junttilan työpaikan Espoon kristillisen koulun näytelmäryhmä. Mukana oli myös lapsikuoro, ja yhteensä esiintyjiä oli noin sata. Esitys oli viime lauantaina.

 

Junttila mainitsee, että uusimmat Jippii-laulut sopivat monenlaisiin yhteyksiin yksinlauluista näytelmiin.

 

– Konsertti, kuvaelma, musikaali… Sellainenkin toteutus on ollut kiva seurakunnassa, että aikuiset esittävät kuvaelman ja lapset laulavat laulun tai pari.

 

Käsikirjoittaja toivoo Jippii-joulumusikaalista pitkäikäistä. Jippii-lauluilla on ollut myös tapana levitä Suomen ulkopuolelle.

 

– Ehdottomasti niin laulut kuin musikaalikin ovat käännettävissä muille kielille.

 

Kiehtova kertomus

Musiikinopettaja Katriina Junttila sanoo, että Raamatun joulukertomuksessa on ”vaikka mitä” lapsia kiehtovaa.

 

– Esimerkiksi Jesaja on hauska hahmo. Lapsia mietityttää, miten hän voi tietää salaisuuksia – ja jopa 700 vuotta ennen kuin ne tapahtuvat.

 

Jippii-joululevyllä on monen tekijän kappaleita, myös Katriina Junttilan. Yhteensä lauluja on 13.

 

– Halusin, että levy kertoo totuuden maailman Vapahtajasta Jeesuksesta ja että se palvelisi kuoroja, seurakuntia ja muita hengellisen kentän toimijoita, levyn tuottaja Katriina Junttila kertoo.

 

Jouluaiheisia lauluaihioita on vielä tekijöiden taskuissa. Voi siis olla, etteivät Jippii-joulu­levyt olleet vielä tässä.

 

 

Anna LehtinenJaa
Kirkko maallistuvassa maailmassa
Intialaiset kiittävät lähetyssaarnaajia
”Kulttuurierot tuovat  tuplasti ongelmia ja hyvää”
Sairaalapappi on läsnä ilon ja kaipauksen hetkellä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!