Lauantai 6. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Tarmo
Julkaistu 19.6.2015 00:00

"Jeesus kutsuu kaikkia, joten jokaisella on kutsumus"

Allan Nyman, Miika Savola, Sara Hietala, Miika Tolonen ja Kyösti Schwartz pohtivat kutsumusta. Kuva: Anna LehtinenIson Kirjan Areenalla keskusteltiin perjantaina puoliltapäivin helluntailaisille rakkaasta teemasta, kutsumuksesta. Keskustelemassa "Unelman (K)antaja – Oman kutsumuksen löytäminen?" -paneelissa olivat Miika Savola, Sara Hietala, Miika Tolonen ja Kyösti Schwartz. Paneelia johdatti Allan Nyman.

Ison Kirjan lähetyslinjalla viime vuoden opiskelleen ja lähetystehtävissä maailmallakin palvelleen Miika Savolan mielestä kutsumus on "työ, johon sydän palaa".

– Perinteisesti kutsumusta on painotettu helluntailiikkeessä paljon. Nykyään ajatellaan, että kutsumus ja koulutus täydentävät toisiaan.

Isossa Kirjassa opettava Miika Tolonen sanoo, että kutsumus löytyy Raamatusta. Tolonen kokee, että Jumala on johdattanut häntä elämässä eteenpäin.

– Perimmäinen kutsu on opetuslapseuteen. Kun olen ymmärtänyt peruskutsun elää läheisilleni, olen löytänyt kutsumukseni. Kun olen jättänyt elämäni Jumalan käsiin, olen saanut vastauksia, ihan tavallisia, ja vakuuttuneisuus on kasvanut.

Sara Hietala on vakuuttunut siitä, että jokaiselle on kutsumus.

– Haluan elää tässä hetkessä ja kohdata ihmisiä sillä rakkaudella, jolla Jumala on minua kohdannut, hän kuvailee omaa oivallustaan opiskelunsa aikana Isossa Kirjassa.

– Jeesus antoi myös esimerkin siitä, että kutsumukseen voi valmistautua, Hietala totesi.

Myös Kyösti Schwartz painotti kutsumukseen valmistautumista.

– Minulla on halu palvella Jumalan seurakuntaa, ja jokainen elämäni päivä on valmistautumista kutsua varten. Haluan hankkia parhaat mahdolliset työkalut kutsumuksen toteuttamiseen.


Anna Lehtinen

Jaa
Syyrian seurakunnat nousevat sodan raunioista – kirkon johtaja: Epätoivossa olen oppinut, että Herramme toteuttaa jumalallista tarkoitustaan
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!