Keskiviikko 27. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Viljo
Julkaistu 24.2.2016 00:00

Järjestö: Uskonvainot pahenivat yhä

Open Doorsin saamien tietojen mukaan viime vuonna noin 2 400 kirkkorakennusta joutui  hyökkäyksen tai vahingonteon kohteeksi eri puolilla maailmaa. Kuvan kirkko sijaitsee Egyptissä. Kuva: ShutterstockKristittyihin kohdistuneet vainot olivat viime vuonna voimakkaampia kuin kertaakaan aiemmin modernina aikana, raportoi Open Doors USA -järjestö.

Järjestö julkaisi vuosittaisen World Watch List -raporttinsa viime viikolla. Raporttia varten kootaan ja analysoidaan tietoa eri maissa kristittyihin ja kristillisiin organisaatioihin kohdistuvasta painostuksesta, syrjinnästä ja väkivallasta.

Voimakkainta vainoa kokivat 14:ttä kertaa peräkkäin Pohjois-Korean kristityt. Diktatuurimaan ja muun maailman välinen ero on kuitenkin  kaventumassa, Open Doors raportoi.

Toiseksi listalla sijoittui Irak (vuotta aiemmin 3.) ja kolmanneksi Eritrea (9.).

Useimpia maailman pahimpia vaino-maita yhdistää se, että niissä pääasiallinen vainon lähde on ääri-islam. Paine kristittyjä kohtaan jatkoi kasvuaan erityisesti Afrikassa.

Intia nousi listalla ensimmäistä kertaa 20 pahimman vainomaan joukkoon.

Järjestön tietoon tulleiden kristittyjen marttyyrien lukumäärä kasvoi yli 60 prosenttia ja oli yli 7 000. Luku ei sisällä tietoja Pohjois-Korean ja Syyrian kaltaisista maista, joista luotettavia lukuja on vaikea saada.


Heikki Salmela

Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016






Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!