Lauantai 21. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Mervi, Gunborg, Gunlög
Julkaistu 24.2.2016 00:00

Järjestö: Uskonvainot pahenivat yhä

Open Doorsin saamien tietojen mukaan viime vuonna noin 2 400 kirkkorakennusta joutui  hyökkäyksen tai vahingonteon kohteeksi eri puolilla maailmaa. Kuvan kirkko sijaitsee Egyptissä. Kuva: ShutterstockKristittyihin kohdistuneet vainot olivat viime vuonna voimakkaampia kuin kertaakaan aiemmin modernina aikana, raportoi Open Doors USA -järjestö.

Järjestö julkaisi vuosittaisen World Watch List -raporttinsa viime viikolla. Raporttia varten kootaan ja analysoidaan tietoa eri maissa kristittyihin ja kristillisiin organisaatioihin kohdistuvasta painostuksesta, syrjinnästä ja väkivallasta.

Voimakkainta vainoa kokivat 14:ttä kertaa peräkkäin Pohjois-Korean kristityt. Diktatuurimaan ja muun maailman välinen ero on kuitenkin  kaventumassa, Open Doors raportoi.

Toiseksi listalla sijoittui Irak (vuotta aiemmin 3.) ja kolmanneksi Eritrea (9.).

Useimpia maailman pahimpia vaino-maita yhdistää se, että niissä pääasiallinen vainon lähde on ääri-islam. Paine kristittyjä kohtaan jatkoi kasvuaan erityisesti Afrikassa.

Intia nousi listalla ensimmäistä kertaa 20 pahimman vainomaan joukkoon.

Järjestön tietoon tulleiden kristittyjen marttyyrien lukumäärä kasvoi yli 60 prosenttia ja oli yli 7 000. Luku ei sisällä tietoja Pohjois-Korean ja Syyrian kaltaisista maista, joista luotettavia lukuja on vaikea saada.


Heikki Salmela

Jaa
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!