Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 17.5.2016 09:41

Ison Kirjan valmistujaisia juhlittiin lauantaina

Kuva: Dini Mäntylä

Keuruun helluntaiseurakunnan saliin kerääntyi viime lauantaina juhlakansaa Iso Kirja -opiston lukuvuoden päättäjäisiin. Ohiajavien autoilijoiden huomion saattoivat tosin varastaa akateemisissa kaavuissaan ja salmiakkihatuissaan kulkeneet vastavalmistuneet. Suomalaisten mielestä ehkä silmiinpistävät valmistujaisasut ovat tavallisia ulkomaisissa yliopistoissa, joissa perinteet juontavat jo 1200-luvulta.

 

Kuitenkin kulkueista, huppujen kiinnittämisestä sekä hatun tupsujen siirtelyistä huolimatta juhlan keskipiste oli muualla kuin puvustuksessa. Hengellisen laulukirjan laulut soivat ylistystä Jumalalle, ja puheenvuorot keskittyivät Jumalan käyttöön valmistautumiseen.

 

Iso Kirja -opiston rehtori Tanja Laulainen kommentoi avajaispuheessaan, että opisto kamppailee edelleen koulutusten säästöpaineiden alla. Myös yliopistoyhteistyökumppani on vaihtunut. Kuitenkin Laulainen muistutti, että maailma on monen opiskeluaikana muuttunut niin paljon, että itsestäänselvyyksiä ei enää ole.

 

– Maailma elää muutoksessa, joten tarvitsemme elämänmittaista oppimista, Laulainen huomioi.

 

Tästä syystä Laulainen iloitsi siitä, että moni on saanut opiskeluaikanaan suuntaa mahdolliselle palvelupaikalleen sekä taitoja siinä toimimiseen.

 

Valmistautuminen on sitoutumista

Jyväskylän helluntaiseurakunnan johtava pastori Jyrki Palmi kertasi juhlapuheessaan Vanhan testamentin kertomusta israelilaisista, jotka Joosuan johdolla ihmeenomaisesti ylittivät Jordanjoen ennen maan valtausta.

 

 

– Jotta voisimme nähdä enemmän Jumalan ihmeitä elämässämme, meidän pitää olla valmiina, kuten Joosua oli, Palmi huomautti.

 

– Tärkeää on sitoutua pitkäaikaisesti ja luottaa Jumalaan. Jumalan kellot käyvät tarkkaa aikaa. Monelle voi olla vaikeaa odottaa puolta tuntia, mutta joskus Jumalan aika on neljän tai neljänkymmenen vuoden päästä, Palmi kuittasi.

 

Palmi painotti myös vaikeuksien merkityksiä hengellisessä kasvussa. Vaikka kukaan ei toivo ongelmia, tarvitsemme konkreettisia esteitä, jotta voisimme selvästi nähdä Jumalan toimivan. Nämä tilanteet lopulta vahvistavat meidän uskoamme.

 

– Jordan ei ollut virhe Jumalan suunnitelmassa, Palmi muistutti.

 

Opisto ja elämä kasvattavat

 Valmistuvan opiskelijan puheenvuorossaan Anna Lehmuskoski antoi kiitosta siitä, että hänelle opiskeluaika oli opettanut kriittisen lojaaliuden tien. Kriittisessä lojaaliudessa sitoudutaan omaan herätysliikkeeseen mutta ei toisaalta pelätä nostaa esille sen ongelmia. Lehmuskoski uskoo, että hänet opisto on kasvattanut omilla jaloillaan seisovaksi aikuiseksi. Hän tosin myöntää, että kasvaminen ei aina ole ollut helppoa.

 

– Mikään ei hajota niin paljon kuin Iso Kirja, mutta mitään oppilaitosta ei rakasta niin paljon kuin tätä paikkaa, Lehmuskoski tiivisti pilke silmäkulmassaan.

 

 

Markus Mäenpää

 Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!