Iso Kirja satsaa avioliittotyöhön

Toinen toisellemme -avioliittotyö alkoi 1990-luvulla. Tänä vuonna Ison Kirjan avioliittoleiri järjestetään heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Kuva: ShutterstockIson Kirjan opettaja ja nuorisotoimintojen koordinaattori Tero Järventausta on nimetty vakituisen henkilökunnan edustajaksi Toinen toisellemme -avioliittotyön suunnittelutiimiin. Tiimi on tähän asti koostunut pääasiassa vapaaehtoisten joukosta, joka on luonut vahvan ja vakaan pohjan kyseiselle työmuodolle.

– Avioliittotyö ei suinkaan ole uusi työmuoto. Meillä on tehty sitä jo varsin ansiokkaasti. Jatkossa tavoitteenamme on kuitenkin entistä tiiviimpi yhteistyö tähän saakka melko itsenäisesti toimineen Toinen toisellemme -suunnittelutiimin kanssa, Iso Kirja -opiston vs. rehtori Tanja Laulainen kertoo.

Suurehko vapaaehtoisten avioparien joukko on ahkeroinut jo 1990-luvun alkuvuosista lähtien helluntailiikkeen avioliittotyön kehittämiseksi. Sen myötä toiminnalle on syntynyt uskollinen kannattajakunta. Myös Tero Järventaustan on puolisonsa kanssa verrattain helppoa hypätä ”kelkkaan” mukaan. Toiveena on, että tehostuva yhteistyö nostaisi osaltaan Iso Kirjan avioliitto- ja perhetyön profiilia sekä lisäisi ihmisten tietoisuutta tällaisen työmuodon olemassaolosta.

Monipuolista tarjontaa kristilliseltä pohjalta

Toinen toisellemme -avioliittotyön keskeinen periaate on avioliittojen rakentaminen kristilliseltä arvopohjalta. Toimintamuotoja ovat muun muassa kesäisin järjestettävät avioliittoleirit sekä avioliittoviikonloput aviopareille ja Matkalla avioliittoon -viikonloput seurusteleville ja kihlapareille.

Työtä organisoi valtakunnallinen johtotiimi, joka koostuu Tero Järventaustan lisäksi vapaaehtoispariskuntien joukosta.

Vuosittain järjestetään myös TT-avioliittotyön ryhmänjohtajakoulutuksia. Avioliittotyö on osa Iso Kirja -opiston virallista kurssitoimintaa.

– Avioliittotyön ytimessä on muistutus prioriteeteista yksilökeskeisessä maailmassamme. On tärkeää, että huomaamme panostaa parisuhteeseen, Tero Järventausta sanoo.

– Jumala on luonut ihmiseen syvän kaipauksen rakastaa sekä tulla rakastetuksi, ja se toteutuu parhaiten kestävässä ja turvallisessa parisuhteessa.

Avioliitto- ja perhetyölle suuri tarve

Teologisen osaamisen ohella avioliittotyössä on tärkeä vastata puolisoiden arjen tarpeisiin. Toiminnan ensisijaisena pyrkimyksenä on ennaltaehkäistä erilaisten kriisitilanteiden kehittymistä parisuhteessa. Tarpeen tullen pyritään tarjoamaan työkaluja myös syntyneiden konfliktien ratkaisemiseen.

TT-avioliittotyö soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita perheensä ja parisuhteensa hyvinvoinnista, tilanteesta riippumatta. Kahdenkeskisen ajan kaipuu, halu irrottautua hetkeksi arjesta ja keskittyä puolison tai seurustelukumppanin kohtaamiseen, vertaistuen tarve sekä vaikkapa oman kotiseurakunnan perhetyön kehittäminen ovat kaikki varsin varteenotettavia syitä osallistua aviopariviikonloppuun.

Perheiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin satsaamisella voi olla kauaskantoinen positiivinen vaikutus sekä yksilöihin että heidän kauttaan koko yhteiskuntaan.

– Itsekeskeisyys on toimivan parisuhteen suurin vihollinen. Toivomme, että työmme mahdollistaisi kasvua yksilötasolla ja tarjoaisi eväitä parisuhteen tarkasteluun rakkauden kaksoiskäskyn näkökulmasta. Haluamme näin tukea aviopareja ja perheitä arjen keskellä, Tero Järventausta summaa.


Jessika Mäensivu


10/2017

UutisetRaamattu kannesta kanteen -ohjelman suosio perustuu Jumalan sanan voimaan. Se on yhtä aikaa vapauttavaa ja nöyryyttävää, sanoo Jukka Norvanto.
PääkirjoitusSeurakunnan tulisi olla useiden sukupolvien koti, joka on hyvä ja turvallinen paikka asua. Täydellinen sen ei tarvitse olla, mutta rakastava ja hyväksyvä koti antaa parhaat lähtökohdat elämälle ja kas...
Miten onIso Kirja -opisto ja australialainen Alphacrucis College (AC) toimivat nykyisin yhteistyössä koulutuksen järjestämisessä Suomessa. Tämä yhteistyö alkoi vuonna 2015.

Alphacrucis Collegen tutkint...
UutisetAlakulttuureihin kuuluvat kristityt välittävät evankeliumia siellä, minne seurakunnat eivät aina osaa mennä.
UutisetIso Kirja lisää avioliittotyöhön käytettäviä resursseja. Toinen toisellemme -työ on jatkossa osa opiston toimintaa.
UutisetAivan pohjoisimmassa Suomessa Enontekiöllä järjestetään Pitkän kirjan kuoropäivät 23.–27. maaliskuuta.

– Erään savolaissisaren Lapinmatka sai uuden käänteen, kun hän näki ilmestyksen kuorosta j...
UutisetKristillisellä Radio Deillä vaikuttava muusikko Meri-Tuuli Elorinne alias Jippu on ehdolla Vuoden radiojuontaja -palkinnon saajaksi.

Radiogaala-tapahtuma järjestetään maaliskuun lopulla. Voitta...
UutisetIson Kirjan valtakunnallinen nuorisotyövaliokunta on nimennyt Youth Celebration -tapahtuman uudeksi tuottajatiimin vetäjäksi Tampereen helluntaiseurakunnan nuorisopastorin Joona Salon. Mukana tiimissä...
UutisetKevään Veritas Forum -tapahtumissa yhtenä aiheena on universumin alkuperä. ”Jos ei ole olemassa muuta kuin se todellisuus, josta voimme lukea fysiikan kirjoista, universumin alkuperä jää selittämättöm...
UutisetMyös Helluntaikirkon puitteissa saatua vihkioikeutta voidaan käyttää omavaltaisesti.
UutisetVapaakristillisten yhteisöjen yhteinen konferenssipäivä on huomioitu myös Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmassa. Päivä järjestetään juhannusaattona 23. kesäkuuta Keuruulla.

– Va...
UutisetEroa kirkosta.fi -sivuston mukaan kirkosta eroaminen lisääntyi hetkellisesti viime viikolla. Kirkosta erosi palvelun avulla kolmen päivän aikana 523 ihmistä, mikä on jonkin verran enemmän kuin tavalli...
UutisetVastakkainasettelu on taaksejäänyttä historiaa. Uutta yhteistä alkua pohjustettiin perusteellisilla keskusteluilla.
UutisetTuore kyselytutkimus osoittaa, että vain pieni osa kristityiksi tunnustautuvista vaalii Raamatun ohjeita elämässään käytännössä.

The American Culture and Faith Institute esitti 6 000 henkilölle...
UutisetSudanissa vangittu tsekkiläinen avustustustyöntekijä Petr Jasek on päässyt vapaaksi. Hän sai aiemmin 20 vuoden vankeustuomion vakoilusta ja sotimisesta Sudanin valtiota vastaan.

Christianity To...
UutisetKatolisen Hazte Oir -ryhmän mainoslinja-auto sai viime viikolla äkkikiellon liikennöidä Espanjan pääkaupungissa, koska sen katsottiin loukkaavan transsukupuolisia lapsia. Oranssinvärisessä bussissa lu...
MielipideOlin leiriohjaajana Kälviän helluntaiseurakunnan leireillä 1980-luvun loppupuolella. Silloin yhtenä tai kahtena vuonna järjestettiin rukouskokous leirinuotioillan jälkeen, siis vain yksi rukouskokous/...
MielipideOlen ollut helluntaiseurakuntien kesäleireillä 1950-luvun loppupuolelta alkaen. Leirien iltarukouskokoukset ovat minulle varsin tuttuja ihan pikkupojasta saakka.

Koska olen helluntailaisesta k...
Muut”Jokaisessa sukupolvessa tarvitaan niitä, jotka uskaltavat lukea tekstiä uudelleen ja ovat valmiina joko rakentamaan aikaisempien tulkintojen päälle tai tarvittaessa kyseenalaistamaan ne.”

Suur...
KolumniKaksi vuotta sitten syksyllä Ristin Voitossa julkaistiin kirjoittamani juttukokonaisuus Jehovan todistajista. Sain kolmen sivun kokonaisuudesta enemmän lukijapalautetta kuin tähän saakka mistään kirjo...
MuutSosiaalinen media luo riippuvuutta – tutkitusti. Entä mitä pitäisi ajatella tiedonkeruusta, jota meihin mobiilisovellusten kautta kohdistuu?
MuutIlahdun aina, kun markkinoille tulee uusi kävelyaiheinen kirja. Viime vuosina olen saanut ilahtua useasti, sillä meneillään on ollut jonkinlainen vaelluskertomusten buumi. Liisa Seppäseltä olin jo aie...
ArtikkelitKun pastoreiden kanssa keskustelee, usein tulee esille sielunhoidon tarve seurakunnissa. Monet ihmiset ovat haavoittuneita ja tarvitsevat tukea.

Tuen tarpeessa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutt...
MuutTavoitteena on saada jämähtäneet seurakunnat sykkimään taas elämää.
UutisetAlbanian pääkaupungin esikaupunkialueilla on edelleen vain vähän evankelisia uskovia.
MuutEspoolaispastorin elämän kantavana teemana on toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä.
MuutLea Halkola, o.s. Pouttu, syntyi 22.3.1947 Eeva ja Matti Poutun perheen toisena tyttärenä, isosisko Ritvan (Marttinen) suureksi iloksi. Näin jatkui kuuluisan nuijasoturin Pentti Poutun suku jo kymmene...
PikavisiittiLukion ensimmäistä luokkaa käyvä Loviisa Köykkä haluaisi oppia puhumaan espanjaa, stressaamaan vähemmän ja elämään täysillä tässä hetkessä.

Pori on hieno kaupunki, koska se on kotikaupunkini. S...
MuutEläkkeelle jäävä, häpeätutkimuksistaan tunnettu professori Paavo Kettunen toi jäähyväisluennolleen muistitikun ja tyhjän tuhkauurnan (Kotimaa 8/17).

– Kaikki minun kirjani ja julkaisuni mahtuva...
MuutVanhurskas – vaiko vain hurskas? Adventistit ovat uskonpuhdistuksen oppilaita reformaation 500-vuotismerkkivuoden vanhurskauttamiskäsitysten viidakossa.
MuutAsko Kariluoto vietti elämänsä ensimmäiset 15 vuotta Voikkaalla. Kotoa hän ei saanut hengellistä taustavaikutusta. Jumalan johdattamana Asko kuitenkin ohjautui hengellisten asioitten pariin ja tuli us...
MuutTänä vuonna isäni Hannes Savolainen viettää kolminkertaisia juhlia. Syksyllä, Aleksis Kiven päivänä, hänellä tulee täyteen 90 vuotta, ja hieman sen jälkeen täyttää Suomemme sata vuotta.

Lisäksi...
MuutMaria Tahvanainen elää elämänsä ruuhkavuosia. Sofian, Olivian ja Onnin äiti tietää, millaista on tasapainoilla kodin, perheen ja opintojen välillä.
Kuorot tauolla, paikoin myös ylistys
Kynnys alttarisielunhoitoon korkea 
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!