Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 15.11.2016 14:41

Isiin ja islamiin huomiota kirjamessuilla

Kristilliset kirjamessut järjestettiin pyhäinpäivänä 5.11. jo neljättä kertaa Helsingin Saalemissa. Eri kustantajien yhteisen messutapahtuman tavoitteena on kiinnittää huomio kristillisen kirjan tärkeään merkitykseen.

Aiemmin kaksipäiväinen tapahtuma oli tiivistetty tällä kertaa yksipäiväiseksi. Tapahtuman jouhevana isäntänä toimi Saalem-seurakunnan pastori Mauri Venemies.

Messuohjelmassa puheenvuoroja käyttivät muun muassa tunnettu kirjallisuusmies Reijo Telaranta ja Vuoden kristillinen kirja 2016 -kilpailun voittanut Saara Kinnunen, joka kertoi kirjoistaan ja omasta isäsuhteestaan. Seppo Juntunen haastatteli Nina Åströmiä tämän elämäkertakirjan pohjalta.

Yksi tapahtuman kiinnostavimmista haastatteluista koski islamin ja kristinuskon suhdetta. Aiheeseen perehtyneet Timo Keskitalo ja Juha Ahvio ovat juuri julkaisseet kirjan Koraanin Allah vai Raamatun Jumala (Kuva ja Sana), ja he valaisivat aihetta Pasi Turusen haastattelussa.

Myös iltapäivän paneeli veti Saalemin alasalin täyteen väkeä. Petri Mäkilän johdattelemassa keskustelussa pohdittiin isänpäivään liittyen isyyden haastetta. Saara Kinnusen lisäksi isäsuhdettaan paneelissa arvioivat Keijo Leppänen, Leevi Launonen ja Seppo Eirola.

Ohjelmassa ajankohtainen sisältö

– Haastattelut ja paneeli olivat tosi upeita ja ajankohtaisia, ja ihmiset olivat niiden aiheista innostuneita, iloitsi Hilkka Puputti, yksi messujärjestelyjen vastuunkantajista.

– Monet viihtyivätkin tapahtumassa koko päivän.

Arpajaisten pääpalkintona arvottiin kustantajien valitsema kirjakassi, jossa oli jokaiselta kustantajalta jokin tuote.

Kristilliset kirjamessut järjestivät yhteistyössä Aikamedia, Kuva ja Sana, KKJMK, Päivä Osakeyhtiö, Suomen Pipliaseura ja Perussanoma.

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!