Maanantai 18. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Eetu, Edvard
Julkaistu 28.4.2016 00:00

Intiassa hallituksen linja huolettaa kristittyjä johtajia

Kirkkojen johtajat Intiassa syyttävät maan hallitusta kristinuskon vastaisesta ohjelmasta. Hallitus päätti vastikään arvioida uudelleen eräiden koulujen vähemmistöasemaa Madhya Pradeshin osavaltiossa. Kristittyjä huolestuttaa, että arvioinnin myötä esimerkiksi lähetyskoulut voivat joutua äärihindujen ahdistamiksi.

Valtion vähemmistökomission sihteeri Nisar Ahmed sanoo, että jotkut koulut ovat käyttäneet vähemmistöasemaansa väärin ja kiertäneet lakia, jonka mukaan neljäsosa koulupaikoista on annettava paikallisille köyhille opiskelijoille. Niinpä kaikki vähemmistöstatuksella toimivat koulut arvioidaan uudelleen.

Kristityt johtajat pelkäävät hallituksen käyttävän arviointia tekosyynä heikentää uskonnollisten vähemmistöryhmien, kuten kristittyjen, muslimien ja sikhien, suojaa.

– Vähemmistökomissio on tarkoitettu suojelemaan ja edistämään vähemmistöjen hyvinvointia, mutta tämän käänteen myötä se on epäonnistunut tehtävässään, toteaa alueellisen piispojenneuvoston puheenjohtaja, isä Maria Stephen UCA Newsille.

Madhya Pradesh listattiin äsken kristityille vaarallisimmaksi Intian osavaltioksi. Vuonna 2015 siellä tärveltiin tai tuhottiin monia kirkkoja, noin 8 000 kristittyä koki väkivaltaa ja seitsemän herätyskristittyä sai surmansa.

Jaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!