Tiistai 26. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Joonatan
Julkaistu 28.4.2016 00:00

Intiassa hallituksen linja huolettaa kristittyjä johtajia

Kirkkojen johtajat Intiassa syyttävät maan hallitusta kristinuskon vastaisesta ohjelmasta. Hallitus päätti vastikään arvioida uudelleen eräiden koulujen vähemmistöasemaa Madhya Pradeshin osavaltiossa. Kristittyjä huolestuttaa, että arvioinnin myötä esimerkiksi lähetyskoulut voivat joutua äärihindujen ahdistamiksi.

Valtion vähemmistökomission sihteeri Nisar Ahmed sanoo, että jotkut koulut ovat käyttäneet vähemmistöasemaansa väärin ja kiertäneet lakia, jonka mukaan neljäsosa koulupaikoista on annettava paikallisille köyhille opiskelijoille. Niinpä kaikki vähemmistöstatuksella toimivat koulut arvioidaan uudelleen.

Kristityt johtajat pelkäävät hallituksen käyttävän arviointia tekosyynä heikentää uskonnollisten vähemmistöryhmien, kuten kristittyjen, muslimien ja sikhien, suojaa.

– Vähemmistökomissio on tarkoitettu suojelemaan ja edistämään vähemmistöjen hyvinvointia, mutta tämän käänteen myötä se on epäonnistunut tehtävässään, toteaa alueellisen piispojenneuvoston puheenjohtaja, isä Maria Stephen UCA Newsille.

Madhya Pradesh listattiin äsken kristityille vaarallisimmaksi Intian osavaltioksi. Vuonna 2015 siellä tärveltiin tai tuhottiin monia kirkkoja, noin 8 000 kristittyä koki väkivaltaa ja seitsemän herätyskristittyä sai surmansa.

Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!