Tiistai 19. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Jooseppi, Juuso, Joosef, Josefiina
Julkaistu 1.9.2016 00:00

Intian korkein oikeus puuttui vainotuomioihin

Intian korkein oikeus on puuttunut alempien oikeusasteiden antamiin tuomioihin ja vahingonkorvauksiin, jotka koskivat vuonna 2008 tapahtuneita kristittyjen vainoja Odishan osavaltiossa.

Intian historian pahimmassa yksittäisessä vainoaallossa kuoli yhteensä noin sata kristittyä, tuhansia koteja vaurioitui tai tuhoutui, ja kymmeniätuhansia ihmisiä joutui pakenemaan kodeistaan.

Vuosia kestäneiden selvitysten ja oikeusprosessien jälkeen yli 800 rekisteröidystä rikostapauksesta vain 78 johti lopulta langettavaan tuomioon.

Korkeimman oikeuden mukaan osavaltion hallituksen tulee aloittaa asiasta uusi selvitys. Lisäksi korkein oikeus piti uhreille maksettuja korvauksia riittämättöminä.

Oikeuden päätös on herättänyt ristiriitaisia reaktioita Intian kristittyjen keskuudessa. Toisaalta sitä on pidetty askeleena oikeaan suuntaan; toisaalta sen on koettu tulleen kovin myöhään ja olevan edelleen riittämätön. Esimerkiksi hyökkäyksissä liiketoimintansa menettäneille kristityille yrittäjille ei ole maksettu lainkaan vahingonkorvauksia. Asiasta uutisoi Christianity Today.

Jaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!