Sunnuntai 24. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Senja
Julkaistu 1.9.2016 00:00

Intian korkein oikeus puuttui vainotuomioihin

Intian korkein oikeus on puuttunut alempien oikeusasteiden antamiin tuomioihin ja vahingonkorvauksiin, jotka koskivat vuonna 2008 tapahtuneita kristittyjen vainoja Odishan osavaltiossa.

Intian historian pahimmassa yksittäisessä vainoaallossa kuoli yhteensä noin sata kristittyä, tuhansia koteja vaurioitui tai tuhoutui, ja kymmeniätuhansia ihmisiä joutui pakenemaan kodeistaan.

Vuosia kestäneiden selvitysten ja oikeusprosessien jälkeen yli 800 rekisteröidystä rikostapauksesta vain 78 johti lopulta langettavaan tuomioon.

Korkeimman oikeuden mukaan osavaltion hallituksen tulee aloittaa asiasta uusi selvitys. Lisäksi korkein oikeus piti uhreille maksettuja korvauksia riittämättöminä.

Oikeuden päätös on herättänyt ristiriitaisia reaktioita Intian kristittyjen keskuudessa. Toisaalta sitä on pidetty askeleena oikeaan suuntaan; toisaalta sen on koettu tulleen kovin myöhään ja olevan edelleen riittämätön. Esimerkiksi hyökkäyksissä liiketoimintansa menettäneille kristityille yrittäjille ei ole maksettu lainkaan vahingonkorvauksia. Asiasta uutisoi Christianity Today.

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!