Iltapäiväkerhot osana kouluarkea

Arkea, juhlaa ja joskus olympialaisia. Markus Venemies kuuluu Helsingin Saalemin Jees-iltapäiväkerhon pitkäaikaisiin ohjaajiin.Helsingin Saalem-seurakunta haluaa lisätä iltapäiväkerhoryhmiensä määrää. Toukokuussa

selviää, saako Saalem tätä varten toiminta-avustusta Helsingin kaupungilta. Tällä hetkellä  Saalemin Jees-iltapäiväkerhon ryhmiä on kaksi, ja ne jatkavat ennallaan.

 

Nämä ryhmät kokoontuvat koulun tiloissa joka koulupäivä kello 12 ja 17 välillä. Mukana on tällä hetkellä lähes 70 lasta, joista valtaosa on ekaluokkalaisia.

 

– Ulkoilua, läksyjen tekemistä, välipalaa, vapaata leikkiä, olemista, kuvailee Helsingin Saalemin iltapäiväkerhojen koordinaattori Elina Salminen.

 

– Iltapäiväkerho on lapsille kiva ja turvallinen paikka ja osa heidän kouluarkeaan.

 

Noin viidentoista toimintavuoden aikana Jees-iltapäiväkerhotoiminnan piirissä on ollut kaikkiaan yli 1 000 lasta.

 

– Iltapäiväkerho on myös PR-työtä seurakunnalle. Tämä on arkista matalan kynnyksen toimintaa, jolla on vaikutusta siihen, miten perheet suhtautuvat seurakuntaan.

 

 

Paikoista pulaa

Tällä hetkellä koululaisten ohjattua iltapäivätoimintaa järjestetään yli 98 prosentissa Suomen kunnista. Ryhmistä on pulaa eivätkä kaikki halukkaat kaikilla paikkakunnilla pääse mukaan.

 

Monet kunnat ovat ulkoistaneet iltapäivätoimintansa ja myöntävät tätä varten avustuksia palveluntuottajille, kuten järjestöille, seurakunnille tai päiväkodeille.

 

Elina Salminen tähdentää avoimuuden ja läpinäkyvyyden merkitystä. Vanhempainillassa hän kertoo, että taustajärjestönä on seurakunta ja että kristillisyys näkyy arvoissa. Kaksi kertaa kuukaudessa järjestetään lisäksi skidikirkkotoimintaa, jossa esimerkiksi tutustutaan raamatunkertomuksiin, mutta siihen pyydetään erikseen lupa vanhemmilta, samoin kuin vierailuun Saalemin joulutapahtumassa.

 

 

Inkeri Tuikka
18/2019

UutisetAmmattitaidolla ja hyvällä asenteella ansaitaan luottamus ja raivataan tietä evankeliumille.
PääkirjoitusKevään eduskuntavaalit ovat ohi ja valituksi tulleet kansanedustajat ovat valmiina aloittamaan työnsä. Vaalipuheissaan ehdokkaat antoivat lupauksia ja kertoivat tavoitteensa tulevalle eduskunta...
UutisetSeurakunnissa on myötätuntouupumusta, jossa auttaja kärsii stressistä pyrkiessään tukemaan avuntarvitsijaa.
UutisetLähes joka viides suomalainen rukoilee Jeesusta.
UutisetIltapäiväkerho on monelle ensimmäinen kontakti seurakuntaan.
UutisetKristityt pelkäävät, ettei kristittyjä haluta enää tunnistaa uhreiksi edes selkeissä terroriteoissa.
KolumniSosiologiasta tuttu Matteus-vaikutus on yhteiskunnassa huolestuttava ilmiö, johon tutkijoiden on syytä ottaa kantaa tosissaan. Millaisia seurauksia tämä ilmiö saa aikaan yhteiskunnassa...
MuutÄitiys on vahvistanut Ida Elinan halua auttaa sodan keskellä elävien lapsia.
PakinaMonilla paikkakunnilla järjestettiin vappuna kristittyjen yhteinen Jeesus-marssi. Eri kirkkokuntien väki tuli näyttävästi ulos kirkoistaan ja marssi yhtenä joukkona kaduilla laulaen ja plakaat...
MuutTaivaallinen mies pakeni vankilasta 22 vuotta sitten ja rakastaa Jeesusta yhtä palavasti kuin silloin.
PikavisiittiMax Jaarmo virkistyy ystävien seurassa.
MielipideOlemme lukeneet, että herätysliikkeemme jäsenmäärä on viime vuonna pienentynyt 500
henkilöllä. Penätään uudistumista, mutta miten se tapahtuisi? Raamattuopiston koulutusta on uudistettu ja sen...
MielipideNähtyäni erään seurakunnan rekrytointivideon ja ilmoituksen seurakunnan johtajan hausta päätin kirjoittaa aiheesta hetken kipuiltuani. Tämänkaltaiset helluntaiseurakuntien ilmoitukset ovat sa...
MuutLaulaja-lauluntekijänä tunnetulle Jipulle on erityisen luontevaa ilmaista rakkauttaan poikaansa kohtaan sanallisesti.
Bunko Ookitan pitkä hautajaismatka
Seurakuntien yhteistyö diakoniassa voisi olla toimiva ratkaisu
”Sinä osaat itkeä hyvin”
Lähetyskentällä Hollywoodissa
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!