Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 30.4.2019 08:33

Iltapäiväkerhot osana kouluarkea

Arkea, juhlaa ja joskus olympialaisia. Markus Venemies kuuluu Helsingin Saalemin Jees-iltapäiväkerhon pitkäaikaisiin ohjaajiin.Helsingin Saalem-seurakunta haluaa lisätä iltapäiväkerhoryhmiensä määrää. Toukokuussa

selviää, saako Saalem tätä varten toiminta-avustusta Helsingin kaupungilta. Tällä hetkellä  Saalemin Jees-iltapäiväkerhon ryhmiä on kaksi, ja ne jatkavat ennallaan.

 

Nämä ryhmät kokoontuvat koulun tiloissa joka koulupäivä kello 12 ja 17 välillä. Mukana on tällä hetkellä lähes 70 lasta, joista valtaosa on ekaluokkalaisia.

 

– Ulkoilua, läksyjen tekemistä, välipalaa, vapaata leikkiä, olemista, kuvailee Helsingin Saalemin iltapäiväkerhojen koordinaattori Elina Salminen.

 

– Iltapäiväkerho on lapsille kiva ja turvallinen paikka ja osa heidän kouluarkeaan.

 

Noin viidentoista toimintavuoden aikana Jees-iltapäiväkerhotoiminnan piirissä on ollut kaikkiaan yli 1 000 lasta.

 

– Iltapäiväkerho on myös PR-työtä seurakunnalle. Tämä on arkista matalan kynnyksen toimintaa, jolla on vaikutusta siihen, miten perheet suhtautuvat seurakuntaan.

 

 

Paikoista pulaa

Tällä hetkellä koululaisten ohjattua iltapäivätoimintaa järjestetään yli 98 prosentissa Suomen kunnista. Ryhmistä on pulaa eivätkä kaikki halukkaat kaikilla paikkakunnilla pääse mukaan.

 

Monet kunnat ovat ulkoistaneet iltapäivätoimintansa ja myöntävät tätä varten avustuksia palveluntuottajille, kuten järjestöille, seurakunnille tai päiväkodeille.

 

Elina Salminen tähdentää avoimuuden ja läpinäkyvyyden merkitystä. Vanhempainillassa hän kertoo, että taustajärjestönä on seurakunta ja että kristillisyys näkyy arvoissa. Kaksi kertaa kuukaudessa järjestetään lisäksi skidikirkkotoimintaa, jossa esimerkiksi tutustutaan raamatunkertomuksiin, mutta siihen pyydetään erikseen lupa vanhemmilta, samoin kuin vierailuun Saalemin joulutapahtumassa.

 

 

Inkeri TuikkaJaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!