Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 10.11.2016 00:00

Ilta Conference kokosi nuoret Pohjanmaalle

Brunssin tekijät. Lauantain aamupäivään oli järjestetty talkoovoimin kahden kattauksen ateria. Kuva: Sini KivistöSeinäjoen helluntaiseurakunnan nuoret järjestivät syyslomaviikon loppuun ajoittuneen Ilta Conference 2016 -tapahtuman. Viikonlopun tilaisuudet keräsivät kolmena päivänä Jumalan kohtaamista kaipaavia nuoria Seinäjoen alueen lisäksi eri puolilta Suomea.

Nuorisotyöstä vastaava pastori Pekka Perho iloitsee nuorten vastuunkantajien suuresta määrästä tapahtumien järjestelyissä.

– Vähintään 150 nuorta osallistui Conferencen tekemiseen, monet tulivat työhön mukaan ensimmäistä kertaa, Perho kertoo.

Nuoret kantoivat vastuuta kaikilla osa-alueilla, ainoastaan järjestyksen valvonta ja liikenteen ohjaus jäivät aikuisille. Yhteensä tilaisuuksissa kävi noin 2 500 osallistujaa.

Myös musiikissa ja ylistyksenjohdossa turvauduttiin paikallisiin voimiin. Perjantaina vastuuta kantoivat nuoremmat muusikot Elsa Karmitsan ja Johannes Laaksosen johdolla. Lauantain bändin olivat koonneet puolestaan Suvianna Tuomisto ja Johannes Hentilä.

Ajattelemmeko liian pienesti?

Jesus Culture -liikkeessä maailmanlaajuisesti toimiva Scott Thompson julisti innoittavasti oman elämänsä stoorien kautta, miten elää usko todeksi arjen keskellä, täynnä rakkautta ja voimaa.

28-vuotias brasilialaispastori Ryan Adams, jonka edustaman seurakunnan tavoitteena on perustaa seurakunta jokaiseen maailman pääkaupunkiin, herätteli nuoria ajattelemaan, mikä on mahdollista Jumalan kanssa. Adamsin teemoina olivat lähetystyö ja johtajuus.

Sunnuntain aamupäivään oli järjestetty johtajuusseminaari niille, jotka haluavat olla mukana nostamassa uutta sukupolvea. Thomson toi esiin ihmissuhteiden tärkeyden nuorisotyössä ja johtamisessa. Hän käytti opetuksessaan avoimesti esimerkkeinä omia virheitään näillä alueilla.

Ryan Adams puolestaan opetti erilaisista johtamistavoista, joita eri armoitukset tuovat hengelliseen työhön. Apostolisen, paimenen tai profeetallisen voitelun kautta saadaan erilaisia työkaluja seurakunnan johtamiseen.

Jumalan läsnäolo keskeistä

Tapahtuman aikana sai esittää kysymyksiä tekstiviesteillä. Nuoret käyttivätkin tätä mahdollisuutta ahkerasti. Ilta Conference päättyi sunnuntaina iltapäivällä koko seurakunnan yhteiseen ehtoolliseen, jota olivat jakamassa seurakunnan vanhimmat yhdessä nuorten kanssa.

– Mitä mahtavin tapahtuma on kyllä takana. Saatiin taas uutta intoa ja halua palvella ihmisiä, järjestelyissä mukana ollut Henna Markko totesi.

– Tämä oli elämiä muuttava viikonloppu. Ihmisiä parantui fyysisistä sairauksista ja kivuista ja henkisistä riippuvuuksista. Uskon, että jokainen sai kokea Jumalan rakkauden ja kohdata Jumalaa uniikilla tavalla. Tapahtuma meni syvälle ylistyksessä ja vahvisti omia rukousaiheita ja omaa kutsua.

Scott pyysi tilaisuuden lopussa alttarin eteen niitä, jotka tosissaan haluavat ottaa sen kutsun vastaan, mitä Jumalalla on.

– Siinä tapahtui omalla kohdallani heti jotain. Koulussa kaikki alkoi kysellä, että mikä se juttu oli ja että koska on seuraava ilta, Elsa Karmitsa kertoo.

– Saan vaan odottaa innolla, mihin Jumala tulee viemään päivä päivältä ja vuosi vuodelta.


Kai Loikkanen

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Lisäsivätkö profetiat presidentinvaihdospettymystä?
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!