Tiistai 7. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Klaus, Launo, Klas, Klaus
Julkaistu 2.6.2016 00:00

Iloa evankeliumin voimasta

Pellon helluntaiseurakunnan rukoushuone täyttyi kuulijoista Lappi-mission tilaisuudessa. Kuusi ihmistä teki uskonratkaisun.Yötön yö alkoi Utsjoella 16.5. Heti seuraavana päivänä alkoi Lappi-missio Etelä-Lapista Torniosta. Uuden kasvukauden merkkejä nähtiin niin luonnossa kuin mission tilaisuuksissakin.

Länsi-Lappiin painottuneen kokoussarjan pääpuhujana oli Hyvä Sanoma ry:n evankelista  Marko Selkomaa. Torniosta alkanut kokoussarja jatkui Pellossa 18.5. ja Enontekiön Hetassa 19.5., minkä jälkeen siirryttiin itäisen Lapin puolelle Inariin. Viikko huipentui Kemijärvellä 21.–22.5. järjestettyihin Lapin maakuntajuhliin, joissa puhujavieraina olivat Viljo R. Koivisto, Tuija Valtanen ja Selkomaa.

Vaivannäköä järjestelyissä

Järjestävät seurakunnat olivat valmistautuneet tilaisuuksiin huolellisesti. Tärkeimpänä pohjustuksena oli määrätietoinen rukous. Joillakin paikkakunnilla esirukoilijat muodostivat ympärivuorokautisen rukousvartion mission onnistumisen puolesta.

Tietoa kokouksista levitettiin laajalla rintamalla. Paikallisissa lehdissä oli mainosten lisäksi puffijuttuja ja Enontekiön Sanomissa myös lehden toimituksen tekemä Marko Selkomaan haastattelu. Toukokuun Lappi-painotteista Hyvä Sanoma -lehteä jaettiin kokouskutsujen kanssa tuhansiin talouksiin ja mainoksia päätyi myös suurille led-valotauluille. Uskovat kutsuivat tuntemiaan ihmisiä mukaan myös henkilökohtaisesti.

Myös evankelista Selkomaa kiitteli onnistuneita järjestelyjä.

– Seurakunnat oli motivoitu valmistelemaan kampanjaa suurella sydämellä! Olin erityisen tyytyväinen Lapin yhteysevankelistan Taneli Halosen panokseen mission onnistumiseksi. Tämä oli erinomainen esimerkki siitä, kuinka alueelliset yhteysevankelistat voivat toimia koko alueensa hyväksi.

Tornion ja Pellon tilaisuudet järjestettiin paikallisten helluntaiseurakuntien rukoushuoneilla, kun taas Enontekiöllä ja Inarissa kokoonnuttiin julkisissa auditorioissa. Kemijärven helluntaiseurakunta oli järjestänyt maakuntajuhlat kaupungin liikuntahallille. Kokouspaikalla ei näyttänyt olevan suurta vaikutusta yleisön määrään. Yksittäisissä tilaisuuksissa kuulijoita oli 50–90, ja luvut olivat suoraan verrannollisia paikkakunnan väkilukuun.

Arki-iltojen yksittäiset tilaisuudet olivat selväpiirteisiä evankeliointikokouksia, joissa Selkomaa julisti tuttuun tapaan pelkistettyä ilosanomaa Jeesuksesta, joka pelastaa, parantaa ja täyttää Pyhällä Hengellä. Iltoihin kuului myös todistuspuheenvuoroja, Hyvä Sanoma ry:n info ja musiikkia.

Jumala vahvisti Sanansa

Yhteensä 16 henkilöä ilmaisi mission aikana halunsa lähteä seuraamaan Jeesusta. Suhteellisesti suurin määrä jättäytyi Pellossa, missä 70 hengen kokousväestä kuusi teki uskonratkaisun. Mikä Pellossa meni oikein, Ilpo Talka?

– Rukouspohjustus, johon sisältyi jatkuva pari kuukautta kestänyt rukousvartio, oli varmasti tärkein syy illan onnistumiselle. Lisäksi tilaisuudesta tiedottaminen oli laajaa ja monipuolista.

Rukouspalvelussa rukoiltiin kymmenien sairaiden puolesta, ja jo mission aikana saatiin kiitosaiheita paranemisista. Erityisen merkillepantavaa oli Pyhällä Hengellä täyttyneiden suuri määrä. Varsinkin Kemijärven maakuntajuhlilla monet jopa kymmeniä vuosia uskossa olleet puhuivat ensimmäistä kertaa vierailla kielillä. Pyhällä Hengellä täyttyneiden ikähaitari oli laaja: kymmenvuotiaasta 75-vuotiaaseen.

Onko Pyhän Hengen täyteyden teemavuosi nyt tulossa käytännön tasolle, Marko Selkomaa?

– Viime vuoden aikana huomasin, että Pyhällä Hengellä täyttyi enemmän ihmisiä kuin aiemmin. Rohkaisevaa on ollut erityisesti se, että kymmeniä vuosia uskossa olleet, jotka ovat pitäneet itseään ”toivottomina tapauksina”, ovat täyttyneet kirkkaasti Pyhällä Hengellä puhuen uusin kielin, evankelista kertoo.

– Näyttää siltä, että Lähes jokainen uskova, jonka kanssa pysähtyy rauhassa rukoilemaan ja rohkaisemaan, täyttyy Hengellä. Lahja on jo annettu jokaiselle uskovalle ja odottaa vain vastaanottamista.


Anna Lehtinen

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!