Torstai 26. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Sisko, Dagmar
Julkaistu 11.10.2020 16:11

Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 

Kristillinen vakaumus vaikuttaisi tuoreen tutkimuksen mukaan olevan yhteydessä tunne-elämän tasapainoon ja tyytyväisyyteen.  (Shutterstock)
Amerikkalaispastorit käsittelevät opetuksissa usein avioliittoa – sinkkuutta vain hyvin harvoin. 

 

Kun ihmissuhteissa tulee ongelmia, tukea haetaan yleensä omalta perheenjäseneltä tai läheiseltä ystävältä. Moni kääntyy myös pastorin puoleen. Tunnustavat kristityt hakevat muita todennäköisemmin ammattiapua. 

Tunnustavista kristityistä 16 prosenttia kertoo jäävänsä täysin yksin ihmissuhdeongelmien kohdatessa. Muun väestön kohdalla lukema on huomattavan korkea: jopa 27 prosenttia. 

 

Tulokset käyvät ilmi Barna Groupin tuoreesta tutkimuksesta Restoring Relationships. Sitä varten haastateltiin yhteensä lähes 3000:a amerikkalaista.

 

Amerikkalaisista yli puolet, 58 prosenttia, kertoo elämässään olevan jonkin ihmissuhteisiin, tunne-elämään tai mielenterveyteen liittyvän ongelman, joka vaikuttaa heidän tärkeimpiin ihmissuhteisiinsa. Amerikkalaisista tunnustavista kristityistä näin kertoo lähes yhtä suuri osuus, 54 prosenttia. Yleisimpiä koettuja ongelmia olivat ahdistuneisuus, masennus ja yksinäisyys. 

 

Kristillinen vakaumus vaikuttaisi olevan yhteydessä tunne-elämän tasapainoon ja tyytyväisyyteen. Tunnustavat kristityt kokevat yksinäisyyttä muita harvemmin, ovat tyytyväisempiä elämään ja tuntevat muita useammin itsensä rakastetuksi. 

 

Naimisissa olevat olivat tyytyväisempiä elämäänsä kuin sinkut. 

– Sinkkuja on yli 50 prosenttia amerikkalaisista aikuisista, sanoo Kelly Haer, joka kuuluu Boone Center for the Familyn asiantuntijoihin.

– On erittäin tärkeää, että pastorin tiedostavat tämän ihmisryhmän olemassaolon. Olisi hyvä sisällyttää saarnoihin esimerkkejä naimattomien ihmisten elämästä tai järjestää sinkuille kohdistettua ohjelmaa.

Tutkimukseen haastatelluista pastoreista vain 41 prosenttia opettaa sinkkuudesta vähintään kerran vuodessa. Avioliitto on suosittu aihe: siitä opettaa vähintään vuosittain jopa 86 prosenttia pastoreista.

 

– Ihmiset kertovat nykyään aika avoimesti ihmissuhteistaan ja mielenterveydestään, sanoo Barna Groupin johtohahmoihin kuuluva David Kinnaman. 

– Se on suuri mahdollisuus seurakunnille! 

– On tärkeämpää kuin koskaan, että seurakunta näyttää mallia terveiden ihmissuhteiden ja vahvan yhteyden luomisessa. Jaa
Berliiniin nousee kolmen uskonnon yhteiskirkko 
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!