Maanantai 6. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Esa, Esaias, Halvar
Julkaistu 9.2.2017 00:00

Ihmisoikeusjärjestöt: Kiina ajaa kotiseurakunnat ahtaalle

Kiinan kotiseurakunnille enteillään ahtaita aikoja. Kansainvälisen kristillisen  ihmisoikeusjärjestö China Aidin tuoreen raportin mukaan olennainen osa Kiinan vuonna 2016 julistamaa kommunistista yhtenäistämispolitiikkaa on rohkaista uskonnollisia ryhmiä mukautumaan valtioon.

Raportissa varoitetaan, että linjauksen myötä Kiinan maanalainen seurakunta tulee kokemaan yhä suurempaa painostusta rekisteröityä osaksi valtion tunnustamaa kristillistä Kolmen Itsen kirkkoa. Lisäksi järjestö ounastelee, että ristien poistokampanja kirkkorakennuksista voi levitä Zheijangin provinssista koko maahan.

Muutkin kristilliset ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa Kiinan tilanteesta. Open Doors totesi äsken, että Kiina valvoo ja rajoittaa uskonnonvapautta ja pyrkii saattamaan kaiken uskonnollisen toiminnan kommunistipuolueen kontrollin piiriin.

Myös Yhdysvaltain kansainvälistä uskonnonvapautta seuraava komissio sijoitti vuosiraportissaan Kiinan tasolle yksi niiden maiden joukkoon, joiden tilanne herättää ”erityistä huolta”.

Aiheesta kertoi christiandaily.com.

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!