Tiistai 15. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Helvi, Heta, Hedvig, Hedda
Julkaistu 9.2.2017 00:00

Ihmisoikeusjärjestöt: Kiina ajaa kotiseurakunnat ahtaalle

Kiinan kotiseurakunnille enteillään ahtaita aikoja. Kansainvälisen kristillisen  ihmisoikeusjärjestö China Aidin tuoreen raportin mukaan olennainen osa Kiinan vuonna 2016 julistamaa kommunistista yhtenäistämispolitiikkaa on rohkaista uskonnollisia ryhmiä mukautumaan valtioon.

Raportissa varoitetaan, että linjauksen myötä Kiinan maanalainen seurakunta tulee kokemaan yhä suurempaa painostusta rekisteröityä osaksi valtion tunnustamaa kristillistä Kolmen Itsen kirkkoa. Lisäksi järjestö ounastelee, että ristien poistokampanja kirkkorakennuksista voi levitä Zheijangin provinssista koko maahan.

Muutkin kristilliset ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa Kiinan tilanteesta. Open Doors totesi äsken, että Kiina valvoo ja rajoittaa uskonnonvapautta ja pyrkii saattamaan kaiken uskonnollisen toiminnan kommunistipuolueen kontrollin piiriin.

Myös Yhdysvaltain kansainvälistä uskonnonvapautta seuraava komissio sijoitti vuosiraportissaan Kiinan tasolle yksi niiden maiden joukkoon, joiden tilanne herättää ”erityistä huolta”.

Aiheesta kertoi christiandaily.com.

Jaa
Malmilla soljui dari ja farsi
Kutsumus vaatii sitoutumista
Kiire syö resursseja perheiltä
”Jokaisella on vastuu yhteyden rakentamisessa”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!