Lauantai 6. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Tarmo
Julkaistu 17.9.2015 15:38

Hyvässä lastentapahtumassa on toimintaa, aikaa ja läsnäoloa

Yhteistyössä se onnistuu! Autorata kiinnosti kaikenikäisiä. Jonen (vas.) ohjauksessa autot pysyivät turvallisesti radalla. Kuva: Outi Lepistö– Halusimme kokeilla tällä kertaa jotain erilaista, kertoo Sari Huotari Kirkkonummen helluntaiseurakunnasta tyytyväisenä Kirkkonummi-päivien yhteydessä pidetyn lastentapahtuman jälkeen.

Paikalle päädyttiin kutsumaan Jonen Paja eli Jone ja tämän apurina toimiva puhuva krokotiili Kroco, jotka järjestivät lapsille sekä jännittävää kuultavaa että monipuolista tekemistä.

Jonen Pajan seppä Jouni ”Jone” Kuitunen on työskennellyt lasten ja nuorten parissa viisitoista viime vuotta. Kiertävien lastentapahtumien lisäksi hän työskentelee Savon seudun helluntaiseurakuntien koulutyöntekijänä.

Jonen ja Krocon Kaikkien kaveri -esityksen aiheet ovat tärkeitä ja lähellä lasten maailmaa: Kuinka pyytää tai antaa anteeksi? Miksi kaikki eivät ole samanlaisia, ja miksi minä en olekaan täydellinen? Onko pakko totella ohjeita, ja mitä tapahtuu, jos sääntöjä rikkoo? Jokainen on ainutlaatuinen ja arvokas. Ystävyyttä ei voi ostaa rahalla!

Tärkeä aikuisen läsnäolo

Kirkkonummi-päiviin liittyvän lastentapahtuman tarkoitus on tavoittaa lapsia ja nuoria ja johdattaa heitä paikallisseurakuntien yhteyteen. Siksi pelien ja toimintapisteiden ohjaajat olivat tälläkin kertaa paikkakunnan omasta helluntaiseurakunnasta.

Yhä useamman lapsen elämästä puuttuu nykyisin riittävästi läsnä oleva aikuinen. Niinpä usein paras lahja lapselle ei ole monimutkainen ja hieno toiminta vaan aika ja läsnäolo, eikä aikuisia siksi voi olla paikalla liikaa. Monen lapsen päivän kohokohta olikin onnistuneesta suorituksesta ohjaajilta saatu palaute ja huomio.

Tapahtumaa tahdittivat fyysiset pelit, jotka kehittävät motoriikkaa ja koordinaatiota sekä ohjaavat yhteistyöhön toisten kanssa. Toiminnallisuus tuo hyvää vastapainoa tietokone- ja mobiilipeleille, jotka eivät haasta lapsia liikkumaan.

Mukana oli erilaisia Jonen Pajan räätälöimiä pelejä, joissa voi kokeilla heittokäden tarkkuutta, tasapainoa ja taktikointia. Polkuautoja innostuivat kokeilemaan niin ohikulkijat kuin lähitalojen asukkaatkin.

Lapset mukaan seurakuntiin

Jouni Kuitunen pitää tärkeänä huomion kiinnittämistä lasten erilaisiin tarpeisiin ja heidän ottamistaan kokonaisvaltaisesti mukaan seurakuntien toimintaan.

Hänen mielestään perinteisen pyhäkoulun sijaan lapset voivat hyvin vaikka näytellä pienen pätkän saarnasta. Kuitusen visioima perhekirkko on monipuolinen kokonaisuus, jota lapsetkin jaksavat seurata.

– Joskus paras saarna voi olla se, kun pastori kentän ohi kulkiessaan heittääkin puvuntakin puun oksalle ja pelaa hetken jalkapalloa. Silloin sanomakin menee perille ihan eri tavalla, hän pohtii.


Outi Lepistö, Ruut Ahonen

Jaa
Syyrian seurakunnat nousevat sodan raunioista – kirkon johtaja: Epätoivossa olen oppinut, että Herramme toteuttaa jumalallista tarkoitustaan
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!