Hyvän Sanoman miljoonakampanja käynnistyi

- Into kertoa evankeliumia on kasvanut helluntaiseurakunnissa noin viiden vuoden aikana, Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti (vas.) toteaa. Kuvassa Lahti ja Aikamedian myynti- ja markkinointipäällikkö Vesa Halonen suunnittelevat suurta lehtitempausta. Kuva: Anna LehtinenKuluvana vuonna Hyvä Sanoma ry:ssä ja Aikamediassa on mietitty, mikä on parasta, mitä helluntaiseurakunnat voisivat antaa 100 vuotta täyttävälle Suomelle ensi vuoden aikana.

– On monta hyvää asiaa diakoniasta koulutukseen, mutta jos pitää ihan tiivistää se paras, mitä voimme tarjota, se liittyy evankeliumin ytimeen, luonnehtii Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti.

Niinpä yhdistys ja kustannustalo ovat polkaisseet käyntiin Hyvä Sanoma -lehden ”miljoonakampanjan”. Sen tarkoitus on levittää ensi vuonna seurakuntien kanssa kokemuksia pelastavasta uskosta Jeesukseen selkeällä suomen kielellä suoraan koteihin.

– Tavoite on saavuttaa miljoona taloutta ja yhteensä kaksi miljoonaa lukijaa. Tämä tietysti edellyttää yhdessä tekemistä ja seurakuntien mukaan lähtemistä. Yhdessä voimme onnistua! Lahti innostuu.

Hyvän Sanoman miljoonapainos julkaistaan elokuussa 2017, mutta seurakuntien ilmoittautuminen kampanjaan on jo käynnissä. Ilmoittautumisaikaa on 15. joulukuuta asti.

Alkuvaiheessa kampanjan vastuutiimille riittää tieto, että seurakunta on mukana ja hoitaa oman paikkakuntansa lehtikulut. Ensi vuoden alkupuolella käydään läpi toiveita esimerkiksi paikallisista vaihtosivuista, jotka tekevät lehdestä vastaanottajalle entistä läheisemmän.

Kotiovien tuolle puolen

Rautavaaran helluntaiseurakunnassa lehtikampanja on herättänyt myönteistä vastakaikua.

– Tämä on vähän niin kuin näytön paikka koko valtakunnan herätyskristillisessä kentässä, pastori Ilkka Roininen kuvailee.

– Hyvä Sanoma on evankelioinnin laatulehti. Seurakunnallamme on jo laaja kontaktipinta tähän paikkakuntaan muutenkin ja meidät tunnetaan hyvin. Jos rohkenisimme vielä ostaa kampanjalehteen vaihtokannet, luulisin, että se olisi luettu lehti, joka ei menisi helposti roskiin.

Myönteistä tuntua kampanjaan lisää sen hyvä mahdollisuus tavoittaa vielä ”saavuttamattomia” rautavaaralaisia.

– Täällä vanhojen ihmisten osuus on kovin suuri. He eivät käytä nykyajan medioita, mutta painettu sana menee jokaiseen kotiin.

Nimenomaan kotiovien sisäpuolelle yltäminen ohjasi Hyvän Sanoman käynnistämään juuri lehtikampanjan. Järjestössä tiedetään kokemuksesta, että isokin tapahtumakiertue voi kattaa helposti vain rajallisen määrän paikkakuntia ja niilläkin vain pienen osan asukkaita. Toinen tärkeä syy oli talous: yksi kampanjalehti kotiin vietynä maksaa 49 senttiä eli alle puolet kirjepostin hinnasta.

Miljoonakampanjassa ei ole kyse vain lehdistä, vaan sen ympärille on viriämässä erikokoisia evankelioivia tapahtumia ja tempauksia. Yksi niistä on valtakunnallinen jippiiläisten Ristin maa -kiertue, joka alkaa tammikuussa. Keskeisin rooli tulee kuitenkin olemaan seurakunnilla ja sillä, että ne tarttuvat harvinaisen merkkivuoden mahdollisuuksiin.

Into evankelioida kasvanut

Hyvä Sanoma ry:ssä on havaittu noin viiden vuoden aikana kasvavaa intoa evankeliointia kohtaan.

– Evankelistapolkuja on ollut Isossa Kirjassa jo 5–6 vuotta. Sitä ennen meille hymyiltiin, että yritetty on, mutta ei ole saatu väkeä, Janne Lahti toteaa.

– Nyt on järjestetty jo kolme vuoden mittaista evankelistapolkua hyvillä oppilasmäärillä. Lisäksi alueorganisaatiomme pitämissä evankeliointikoulutuksissa on ollut mukana satoja aiheesta kiinnostuneita. Evankeliointi-innostus näkyy myös kumppaneidemmetoiminnassa. Esimerkiksi EE- eli Evankeliointi elämäntapana -koulutukset ovat kasvaneet mahdottomasti Suomessa.

Lahti arvioi, että kasvavan evankeliointi-innon takana vaikuttaa useita syitä.

– Seurakunnissa on kenties ollut koko ajan potentiaalia, joka on viimein saatu esiin. Maahanmuuttajien suuri määrä on tuonut lähetyskentän tänne. Myös yleinen arvomurros on voinut vaatia heräämistä, kun uskon kanssa onkin yhä vaikeampi olla puolueeton.

Yksi tärkeä tekijä ovat hyvät tulokset, joita näkyy yhä enemmän.

– Esimerkiksi marraskuun alussa Hyvinkäällä uskonratkaisun teki 31 kuulijaa, ja monet ovat saaneet johtaa ystäviään uskoon arjen keskellä.

"Jäi yhdessä tekemisen maku"

Janne Lahden mielestä yksittäisten uskovien syttyminen evankeliointikampanjalle on tärkeää, koska se voi saada johtajat rohkaistumaan ja koko yhteisön liikkeelle.

– Seurakunta voi saada kampanjatiimiltä tarkan tiedon paikkakunnan talouksien määrästä. Lehdet jaetaan vasta syksyllä, joten varojen kokoon saamiseksi on melkein vuosi aikaa, Lahti toteaa.

Ilkka Roinisen mielestä kampanja on tilaisuus käydä läpi oman yhteisön vaikuttavuutta.

– Jos vähänkään epäilee, vaikuttaako meidän seurakuntamme mitään tällä paikkakunnalla ja mikä on tulos ahertamisesta, niin minusta kannattaa vakavasti harkita lehtijakoa. Semmoiseen hankkeeseen kannattaa ryhtyä, mihin voidaan ryhtyä rukoillen. Monissa asioissa saa hien pintaan ja rahaa menee, mutta rukous ja hyvä valmistautuminen saavat tulosta aikaan.

Edellinen vastaava miljoonalehtikampanja toteutettiin Keskellä elämää -nimisenä seurakuntien kanssa vuonna 2007. Tuolloin Hyvä Sanoma Extran jakomäärä oli huikeat 1 550 000.

– Päällimmäisenä jäi mieleen kampanjan vaikuttama tunnettavuus ja näkyvyys, yhdessä tekemisen maku ja se, että ihmisiä tavoitettiin, Janne Lahti muistaa.

Tämän saman Lahti haluaisi nähdä uudelleen. Hän myös uskoo, että se on mahdollista.


46/2016

UutisetYhdysvalloissa spekuloidaan, tekikö tuleva presidentti uskonratkaisun viime keväänä.
PuheenaiheIhmiset voivat olla sataprosenttisesti Jumalan palvelijoita myös silloin, kun he saavat elatuksensa liike-elämästä.
PääkirjoitusKoko maailma seurasi äskettäin Yhdysvaltain vaaleja. Seurasikohan Jumalakin niitä? Olisi mielenkiintoista tietää, millaiset olivat tunnelmat taivaan vaalivalvojaisissa ja kenen voittoa siellä juhlitti...
Miten onSuomen Helluntaikirkon johtaja Usko Katto osallistui 7. marraskuuta Tallinnassa pidettyyn Pohjoismaiden ja Baltian maiden helluntaijohtajien kokoukseen.

Keitä kaikkia kokouksessa oli edustettui...
UutisetHelluntaiseurakuntia kutsutaan ensi syksyn yhteiseen suureen lehtijakeluun.
UutisetPieni ryhmä vapaaehtoisia muokkaa RV-lehden näkövammaisille kuunneltavaksi. Potentiaalisia ”kuuntelijoita” on kolmetuhatta.
UutisetElämä-lehden päätoimittaja Juha Vähäsarja tähdensi viime viikolla blogissaan, ettei kaikkien uskontojen taustalla ole sama Jumala.

– Kaikki uskonnot eivät ole yhtä. Kaikki uskonnot eivät johda...
UutisetRV-TV:ssä haastatellut asiantutijat arvioivat, että YK:n kulttuurijärjestö Unescon Temppelivuori-päätöslauselman taustalla on esiintynyt painostusta.

– Esimerkiksi Unescon johtaja Irina Bokovan...
UutisetKristillisen tutkimuskeskus Barna Groupin mukaan Yhdysvaltain tunnustavista kristityistä vain 37 prosenttia lukee Raamattua säännöllisesti. Ahkeran raamatunlukijan arkkityyppi on afroamerikkalainen yl...
Uutiset– Ihminen on kokonaisuus, joten mielen kivut voivat ilmetä fyysisinä kipuina ja toisinpäin, kirkkohallituksen sielunhoidosta ja saattohoidosta vastaava asiantuntija, sairaalapastori Virpi Sipola pohti...
UutisetLuulajan helluntaiseurakunta Pohjois-Ruotsissa järjestää sunnuntaisin neljä jumalanpalvelusta: ruotsiksi, suomeksi, arabiaksi ja amharaksi, uutisoi Dagen-lehti.

Kaupunki sijaitsee noin 130 kilo...
UutisetIhmiset etsivät Jumalaa Syyrian verisen sisällissodan piinaamassa Aleppossa, World Watch Monitorin haastattelema paikallinen pastori kertoo.

– Ihmisillä on nälkä päästä lähemmäs Jumalaa. Tämä n...
UutisetPosti on kantanut YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon toimitiloihin vähintään satoja Raamattuja sen jälkeen, kun YK-järjestö lokakuussa hyväksyi Jerusalemin temppelivuorta koskevan pää...
MielipideKun Jeesus siunasi leivät ja kalat, tarjolle tuli syötävää enemmän kuin tarpeeksi (Matt. 14:13–20). Jeesus itse antoi opetuslapsilleen tehtäväksi kerätä kaikki tähteeksi jääneet palaset. Ne piti kerät...
MielipideJuhlimme 30.10. neljääkymmentä yhteistä vuottamme. Alajärven Siion-temppeli täyttyi ystävistä, sukulaisista, työtovereista ja tuntemattomista musiikkimme kuuntelijoista.

Olemme todella kiitolli...
MielipideLienemmekö ajassa ja huomaammeko, kuinka meitä ja meidän lapsiamme viedään kuin pässiä narussa? Tarkoitan tällä naturalismia, siihen liittyviä uskomuksia ja siitä johtuvia vääristymiä, jotka vaikuttav...
MielipidePikkupoikia juoksi kerran juoksuradalla. Yksi heistä kompastui ja kaatui. Tämä kaatunut pieni kilpailija huusi mahallaan maassa: ”Hei kaverit, oottakaa! Voittaja kaatui.”

Siinä on asennetta mei...
MielipideKylmä mutta valitettava totuus on se, että moni seurakunta painiskelee nykyisin taloudellisten paineiden kanssa. Jopa niin, että paimenet, siis pastorit ja vanhimmat, joutuvat uhraamaan paljon aikaa j...
UutisetIso Kirja aloittaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden vieton järjestämällä jo marraskuun viimeisenä viikonloppuna 25.–26.11. rukoustapahtuman teemalla Isänmaan puolesta.

Tapahtuman tavoitteena on kor...
UutisetHelluntailiikkeen keskustelu naisten asemasta on vilkkaampaa kuin pitkiin aikoihin. Yksi iso tekijä siinä on Naispastori-blogi, jonka takaa löytyy joukko Ristin Voitossakin asiaan kantaa ot...
UutisetPyhäinpäivän kristilliset kirjamessut on vakiinnuttanut paikkansa.
KolumniNäyttää siltä, että nuori sukupolvi on tällä hetkellä vihdoinkin ottamassa vastuuta ja valtaa rakkaassa herätysliikkeessämme. Mennyt Juhannuskonferenssi oli siitä oiva osoitus.

Hienoa, että mei...
MuutJuutalais-kristillisen näkemyksen mukaan Jumala on luonut kaiken, mitä on olemassa. Onko Jumala siis luonut myös pahan?

Ei, Jumala ei ole luonut pahaa eikä pahuutta. Näin voidaan todeta jo pelk...
PakinaNuorena kävin ystävieni kanssa tutustumassa tukholmalaisen seurakunnan sunnuntaikokoukseen. Tila sijaitsi syvällä ison rakennuksen uumenissa, jonne kuljettiin pitkien käytävien kautta. Seurakunta oli...
MuutLeevi Launonen: Nina Åström – Toisin silmin. Aikamedia, 2016. Nid. 218 s.

Kun laulaja on itse sopivasti säröillä, resonoi laulu myös kuulijan sielussa ja saa siellä soimaan tutut tunnot. Tämän...
Artikkelit”Musiikki on makuasia”, on tapana sanoa. Tämä pitää paikkansa myös uusimpien neurologisten musiikkitutkimusten mukaan.
MuutHelluntailiikkeessä käydään jälleen vilkasta keskustelua hengellisen musiikin tyylistä ja tehtävästä. Myös seinäjokelaiset työtoverit pysähtyivät pohtimaan aihetta.
Muut“Lue Raamattua lapsen silmin”, kehottaa eksegetiikan professori Lauri Thurén (Uusi Tie 44/16).

Reformaattorit nousivat sitä ajatusta vastaan, että Raamattu on niin vaikea, että sitä ei parane t...
PikavisiittiHanna Jokimäki haluaa välittää turvattoman maailman keskellä lapsilleen turvallisuuden tunnetta.
MuutLaulaja-lauluntekijä ammentaa kirjoista luovuutta, rohkaisua ja hengellistä evästä.
Kesän Fifteen-leireillä kastettiin 84 nuorta
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!