Sunnuntai 24. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Senja
Julkaistu 18.1.2016 10:07

Hyvä Sanoma -konferenssissa haussa Jumalan valtakunnan kulttuuri

- Jumala on yhdistämässä uskovia Pohjoismaissa. Suomalaisille annetaan Hengen aseita itsemurhia, talouden taantumaa ja tylsistymistä vastaan, Ben Fitzgerald (kesk.) julisti. Oikealla Chris Overstreet ja vasemmalla tulkkina toiminut pastori Pekka Perho. Kuva: Anna Lehtinen

Hyvä Sanoma ry:n valtakunnallinen kotimaantyön konferenssi ”Valloita maa” keräsi viime viikonloppuna Seinäjoen helluntaiseurakuntaan suuren joukon osallistujia ympäri Suomea, kaikista ikäluokista. Suomalaisia kannustamaan saapui stadionkokoisia evankelioimistapahtumiakin järjestävän Awakening Europe -järjestön johtaja Ben Fitzgerald ja hänen tiimiään ympäri maailmaa.

 

Tämä vuosi on Hyvä Sanoma ry:n 90-vuotisjuhlavuosi: helluntaiherätyksen kotimaantyön voidaan laskea alkaneen vuonna 1926. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Janne Lahti näkee, että viime vuodet ovat olleet paluuta juurille.

 

– Yhdistyksen lähtökohta oli evankelistojen tukeminen ja pimeiden paikkakuntien tavoittaminen. Evankelistojen merkitys ja rooli on onnistuttu nyt nostamaan uudelleen esiin. Pimeiden paikkakuntien tavoittamisessa ollaan puolestaan siinä, että monilla paikkakunnilla on seurakunta ja Hyvä Sanoma ry:n toiminta kanavoituu sen kautta. Seurakuntakeskeisyys on kantava ajatus, joka halutaan ehdottomasti säilyttää.

 

Janne Lahti pohtii, että helluntaiherätyksen kotimaantyön järjestö siirtyi uuteen aikaan jo paljon ennen nyt vietettävää juhlavuotta.

 

– Kun Markku Tuppurainen tuli yhdistyksen johtoon [ennen minua], yhdistyksessä elettiin vielä adressien ja peltilippaiden aikaa. 2000-luvulla se on päivitetty aikaansa vastaavaksi.

 

Mikä sopii Suomelle?

Awakening Europe -järjestö on vahvasti kytköksissä kalifornialaiseen tunnustuksiin sitoutumattomaan Bethel-seurakuntaan. Viime vuonna Hyvä Sanoma -konferenssin puhuja oli puolestaan Carl-Gustaf Severin Elämän Sana -liikkeestä. Eikö helluntailiikkeestä löydy evankeliointiin innostavia puhujia?

 

– Tämä on vähän kuin mentäisiin ulos syömään, ja ulkomaalaiset puhujat vetävät enemmän kuulijoita kuin ”omat voimat” – on totuttukin siihen. Oleellista on kuitenkin se, ettei kopioida toisten toimintatapaa vaan kysytään, mikä siinä on meidän juttu, Janne Lahti vastaa.

 

Hyvä Sanoma -konferenssissa opettivat Ben Fitzgeraldin lisäksi hänen työtoverinsa Chris Overstreet ja Yvonne Werner Awakening Europe -järjestöstä. Puheissa rohkaistiin uskovia liikkeelle Jumalan voimassa.

 

– Haluatteko jatkaa vain rukouskokouksia vai toimia? Ben Fitzgerald haastoi.

 

– Pyhä Henki on vangittuna uskoviin, jotka eivät usko ja jotka uskonto yrittää puristaa laatikkoon. Jumala ei etsi tietynlaisia persoonia vaan sydämiä, jotka rakastavat häntä ja sanovat hänelle kyllä. Älä elä kulttuurin mukaan, vaan Jumalan valtakunnan mukaan. Jos Jeesus kävelisi nyt Suomen kaduilla, hän varmasti loisi uutta kulttuuria.

 

Perjantaina Fitzgerald puhui ihmispelon murtamisesta. Hän keskittyi kahteen ihmispelon ”lajiin”: siihen, jonka seurauksena yrittää olla jotakin muuta kuin on, sekä pelkoon siitä, että Jumala käyttää jotakuta muuta itseä enemmän.

 

– Jeesus ei kuollut puolestasi ristillä, jotta voisit olla ihmisten orja, Fitzgerald muistutti.

 

”Evankeliumia ja voimaa”

Chris Overstreet julisti siitä, että kaikki uskovat on kutsuttu Jumalan papistoon ja että uskovan täytyy liikkua eteenpäin niin Hengen hedelmissä kuin Hengen lahjoissa – sekä luonteessa että voimassa.

 

– Jumala haluaa, että meistä pursuaa elämää, joten ei ole aikaa elää katkeruudessa ja anteeksiantamattomuudessa.

 

Hyvä Sanoma -konferenssiin Raumalta saapunut Markus Nieminen oli kuullut Awakening Europe -järjestön puhujia jo näiden järjestämässä Nürnbergin stadionkokouksessa. Siellä Jumala vapautti hänet häpeästä.

 

– Lähdin sieltä ajatellen, että jos Jumala ei häpeä minua, miksi minäkään häpeäisin itseäni. Uskon, että Jumala käyttää näitä kavereita. He julistavat yksinkertaista evankeliumia Jumalan voimassa.

 

Minna Järvinen kertoi, että Hyvä Sanoma -konferenssin opetukset osuivat kohdalleen. Hän tuli tapahtumaan myös saamaan muiden Gospel Ridersien kanssa siunauksen ensi kesän 7 x SF -kiertueelle.

 

– Tapahtuma on vahvistanut minua, joka koen olevani arka ja hiljainen.

 

Ensi tammikuussa kotimaan evankeliointiin varustava Hyvä Sanoma -konferenssi järjestetään Porin helluntaiseurakunnassa.

 

 

Anna Lehtinen

 Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!