Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 27.9.2016 13:10

Hyvä kirja on juhlimisen arvoinen

Jyrki Palmi (vas.), Valtter Luoto ja Tomi Kuosmanen keskustelivat juhlassa kirjan merkityksestä. Kuva: Anna LehtinenKirjaton huone on kuin sieluton ruumis. Tähän roomalaisen filosofi Ciceron ajatukseen tiivisti seurakuntaneuvos Valtter Luoto kirjan tärkeän merkityksen Aikakirjat 90 vuotta -juhlassa. Aikamedian ja sitä edeltäneen Ristin Voitto ry:n kustannustoimintaa juhlittiin viime lauantaina yhtiön nykyisessä toimipaikassa Klondyke-talossa Keravalla. Kutsuvieraiden joukossa oli runsaasti kirjailijoita, joiden teoksia kustannusliike on vuosikymmenien aikana julkaissut.

– Kiitos kaikille kirjailijoille, suomentajille, kustannustoimittajille, graafikoille, kirjamyyjille ja lukijoille siitä antaumuksellisesta työstä, jota olette vuosien aikana tehneet kristillisen kirjallisuuden eteenpäin viemiseksi. Olette jakaneet omaa ammattitaitoanne ja eläneet mukana kirjojen sisällöissä. Yhdessä olemme osa suomalaista kirjallisuushistoriaa. Ilman teitä ei olisi meitä, kiitteli Aikamedian kustannuspäällikkö Outi M. Kättö kutsuvieraita tervetulosanoissaan.

Helluntailiikkeen kustannusyhdistys Ristin Voitto ry rekisteröitiin vuonna 1926. Sen harjoittamalla kustannustoiminnalla oli heti alusta lähtien tärkeä merkitys evankeliumin eteenpäin viemiselle ja herätysliikkeen opillisen yhtenäisyyden ja identiteetin kehittymiselle.

”Kirjoista voi tulla ystäviä”

Aikamedian juhlan sisältö rakentui vahvasti kirjan ympärille. Kaksi tunnettua kirjallisuusmiestä, Valtter Luoto ja Tomi Kuosmanen, pohti ensin kirjan merkitystä itselleen. Luoto on kustannusliikkeen emeritustoimitusjohtaja ja Ristin Voitto -lehden pitkäaikainen päätoimittaja. Kuosmanen toimii nykyisin Saarijärven vastaanottokeskuksen johtajana ja Jyväskylän helluntaiseurakunnan oto-pastorina.

– Kirjalla on tärkeä merkitys sanoman välittäjänä, mutta on hyvä muistaa, että sillä on myös oma itseisarvonsa. Kirja antaa parhaimmillaan lukijalle nautinnollisen lukukokemuksen, eikä sitä pidä alistaa pelkäksi välineeksi, Luoto huomautti.

– Lisäksi Raamattu on meille ikuinen elämän Sana. Jeesuskin vetosi kirjoituksiin kysyen: ”Ettekö ole lukeneet?” Kun luemme Jumalan sanaa, Pyhä Henki tekee sen kautta meissä työtään.

Tomi Kuosmanen kertoi, että hän oppi arvostamaan kirjaa työskennellessään aikoinaan Operaatio Mobilisaation palveluksessa. OM:n perustaja George Verwer piti kirjallisuustyötä kaiken vaikuttamistoiminnan keskiössä.

– Meidän on löydettävä kirjallisuus uudelleen seurakunnan työmuotona, Kuosmanen vetosi.

– On ratkaisevan tärkeää, että pastorit pitävät seurakunnassa esillä kirjallisuutta, kertovat mille kohderyhmälle esiteltävä kirja sopii ja mainostavat sitä aktiivisesti. Kirjoista voi tulla ihmiselle kuin hyviä ystäviä.

Aikamedian hallituksen puheenjohtaja Jyrki Palmi keskustelutti Luotoa ja Kuosmasta kirjan roolista ja tulevaisuudesta nykyisen digitaalisen murroksen keskellä.

Musiikillista antia juhlaan toivat kanteletaitelija Ida Elina ja laulaja-evankelista Nina Åström. Åström kertoi omasta suhteestaan kirjaan, ja tilaisuudessa julkistettiin myös hänen tuore elämäkertansa Nina Åström – Toisin silmin.

Juhlailta päättyi kahvitarjoiluun ja vieraiden vapaamuotoiseen yhdessäoloon.


Leevi Launonen

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!