Tiistai 13. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Ano, Kristian, Kristian, Krister
Julkaistu 29.9.2016 00:00

Hyry rakentaa yhteistä tulevaisuutta

Helluntaikirkon johtaja Usko Katto (takana keskellä) johti puhetta Hyryn kokouksessa. Kuva: Janne LahtiHelluntailiikkeen yhteisten asioiden hoitaminen on löytänyt liikkeen satavuotisen historian aikana monenlaisia uomia. Luovaa lähestymistapaa siihen haettiin jälleen helluntaiseurakuntien rekisteröityjen yhteisöjen eli Hyryn syyskokouksessa, joka pidettiin 19.9. Fidassa Helsingissä.

Keskustelua viritti yhteisesti koettu tarve selkeyttää kokonaisuutta ja halu välttää toimintojen päällekkäisyyttä. Toisaalta yhteisöt kantavat huolta siitä, että eri työmuotojen omaleimaisuus säilyisi, talous kantaisi ja päätöksenteko pysyisi joustavana.

Hyry-yhteisöjen johtajat päätyivät siihen, että koko herätysliikkeen yhteisen tavoitteen hahmottaminen on nyt etusijalla. Sen jälkeen on aika tarkastella uudelleen myös rakenteellisia kysymyksiä. Helluntaikirkko sai Hyryn puheenjohtajayhteisönä tehtäväkseen valmistella keskustelua yhteisestä strategiasta.

Hyryn kokous käsitteli myös helluntailiikkeen yhteisten asioiden taloutta ja päätti pitää vuoden 2017 talousarvion edellisen vuoden tasolla eli 23 000 eurossa. Kulut jakautuvat yhteisöjen kesken niiden koon mukaan. Hyryn talous hoidetaan Helluntaikirkon kautta. Seuraavan kerran Hyry on koolla 13.2.2017.


Esko Matikainen

Jaa
Kristitty yrittäjä loistaa Jumalan valoa siellä, missä kulkee
Isältä eväitä elämään
Paikkansa löytänyt matkalaukkulapsi
Kielimiehen kutsumus
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!