Sunnuntai 24. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Senja
Julkaistu 2.1.2017 09:57

Hurstien vieraana kauniissa joulun juhlassa

Jäätävä sade vihmoo ja navakka tuuli on kaataa kumoon matkalla Helsingin Messu-keskukseen aattoaamuna 24. joulukuuta 2016. Heti ovesta sisään päästessä tunnelma muuttuu kuin taikasauvan heilahduksesta. Kaikkialla on ihmisiä, jotka toivottavat kadulta tulijan tervetulleeksi Veikko ja Lahja Hurstin perustaman Laupeudentyön joulujuhlaan, jota heidän poikansa Heikki on toiminnanjohtajan asemassa isännöinyt vuodesta 2005.

 

Jätän ulkovaatteeni ystävällisille vahtimestareille ja laskeudun juhlatilaan, jossa on paikalla reilut sata vapaaehtoistyöntekijää, ja jonne juhlaväkeäkin on hiljalleen kertymässä. Tunnelma salissa on levollinen ja juhlava. Ihastelen pöytiä punaisine liinoineen ja valkoisine joulukukkineen sekä salin reunustalla olevaa pitkää tasoa täynnä joulutähtiä ja tulilatvoja. Taustalla  kovaäänisistä soivat tutut joulun laulut.

 

 

Kiireisen oloinen mutta hymyilevä Heikki Hursti tulee toivottamaan tervetulleeksi; keskustelemaan jään Heikin Pekka-veljen kanssa, joka on toiminut Laupeudentyön palkattuna työntekijänä seitsemän viime vuotta.

 

– Todella mukavasti ollaan nyt saatu lahjoituksia. Inex Partnersilta 15 laatikollista eli yli 3 000 joulukukkaa; ruokalahjoittajista suurimmat olivat Saarioinen, Wotkin, Fazer, Valio, HOK-Elanto, Kotikartano ja Juustoportti – ja sitten pienempiä lahjoittajia, Pekka kertoo.   

 

Hurstien joulujuhlan kävijämäärä on vuosien mittaan kasvanut huikeasti samoin kuin viikoittaisten ruokajakel uiden.

 

 

– Odotamme tänään paikalle suurin piirtein samaa määrää kuin viimekin vuonna, noin

1 500:aa ihmistä. Kantasuomalaisten lisäksi juhlassa on nykyään paljon paluumuuttajia.

 

 

Hurstien vieraat ovat tätä nykyä lähes poikkeuksetta juhlimassa joulua selvin päin.

 

–Isän aikaan joulujuhlissa oli enemmän ”kadun miehiä", Heikki Hursti kertoo.

 

 

Kellon tullessa 12 Heikin poika Ari Hursti avaa juhlan lukemalla presidentti Sauli Niinistön tervehdyksen. Niinistö Jenni-vaimonsa kanssa on tänä vuonna viettämässä joulua Haukion vanhempien luona, kuten he joka toinen vuosi tapaavat tehdä. Eduskuntaa edustaa juhlassa tänä vuonna Paavo Arhinmäki. Vapaaehtoiset – heidän joukossaan häärii urheiluselostaja Antero Mertaranta – tuovat vieraille joululautasen: laatikoita, rosollia ja tietenkin kinkkua.

 

Juhlan kulttuuritarjoilun hoitaa tänä vuonna tenori Lasse Riutamaa tyttärensä Viljan kanssa. He aloittavat esityksensä Sibeliuksella – ja mikä sopisikaan hetkeen kauniimmin kuin En etsi valtaa, loistoa. Kun Heikki Hursti vielä pitää koskettavan puheen toivottaen vierailleen lämmintä, rakkaudellista ja armollista joulua ja esittää lavalla koko perheensä voimin virren numero 30, Maa on niin kaunis, on joulun 2016 vähävaraisten juhlan tunnelma täydellistynyt.

 

 

Annariikka Leino

 Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!