Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 21.4.2016 00:00

Homoliittopäätös jakaa Norjan kirkkoa

Luterilainen Norjan kirkko päätti viime viikolla, että se alkaa vihkiä avioliittoon samaa sukupuolta olevia pareja. Kirkolliskokouksen selvällä enemmistöllä tekemä ratkaisu uhkaa johtaa monien pappien virasta eroamisiin.

Päätöksen mukaan papeilla on halutessaan mahdollisuus kieltäytyä toimittamasta samaa sukupuolta olevien parien vihkimisiä ja siviiliavioliittojen siunaamisia. Lisäksi työntekijöiden sallitaan opettavan perinteisen avioliittonäkemyksen mukaisesti, uutisoi Dagen.

Silti pappisvirasta luopumisestaan on kertonut jo ainakin perinteistä avioliittonäkemystä kannattavan Carissimi-verkoston perustaja Dag Öivind Östereng. Österengin mukaan monet Carissimiverkostoon kuuluvista papeista harkitsevat virastaan luopumista.

Uuden käytännön on tarkoitus astua voimaan ensi vuonna.

– Pettymys, suru ja epävarmuus ovat suurta. Pettymys ja suru, koska tänään me olemme ottamassa käyttöön oppia, jonka piispainkokous vuonna 1997 totesi harhaopiksi. Tämä on vastoin Raamattua sekä avioliittoa koskevia Jeesuksen sanoja, kirkolliskokouksen maallikkojäsen Rolf Magne Haukalid totesi Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan.

Samaa sukupuolta olevien parien siviiliavioliitto hyväksyttiin Norjassa vuonna 2009.

Yli 70 prosenttia norjalaisista kuuluu Norjan kirkkoon, mutta tuoreessa gallupissa vain 37 prosenttia sanoi uskovansa Jumalaan. Reilu 20 prosenttia oli asiasta epävarma. ”Jumalaa” ei kyselyssä määritelty tarkemmin.

Homoparien vihkiminen on jo aiemmin hyväksytty muun muassa Ruotsin luterilaisessa kirkossa.

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!