Lauantai 4. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Ukko, Odin
Julkaistu 1.10.2018 09:16

Hillsong-liike itsenäistyy

Suomea lähimmät Hillsong-seurakunnat toimivat Tukholmassa. Kuva: Hillsong Stockholm NorraAustralialaislähtöinen Hillsong-seurakuntaverkosto muodostaa oman kirkkokunnan. Australian Assemblies of God-helluntailiikkeeseen tähän asti kuulunut verkosto ilmoitti asiasta hiljattain.

 

Sekä Hillsong että Australian AG, nykyiseltä nimeltään Australian Christian Churches, ovat kertoneet irtaantumisen tapahtuvan hyvässä yhteisymmärryksessä.

 

Verkoston johtajan Brian Houstonin mukaan itsenäistymisen syynä on liikkeen kansainvälistyminen. Nykyään suurin osa Hillsong-seurakunnista toimii muualla kuin  Australiassa, ja liikkeen kansainvälinen keskustoimisto sijaitsee Yhdysvalloissa.

 

Vuonna 1983 Sydneyssä perustetusta Hillsongista on muodostunut yksi modernin herätyskristillisyyden tunnetuimmista brändeistä. Verkostoon kuuluvia seurakuntia toimii 21 maassa, ja jumalanpalveluksiin on kerrottu osallistuvan viikoittain yhteensä noin 130 000 ihmistä. Verkoston piirissä tehtyjä ylislauluja lauletaan yli kirkkokuntarajojen.

 

Toistaiseksi julkisuudessa ei ole ollut tietoa siitä, aikooko itsenäinen Hillsong tulevaisuudessa hakeutua osaksi Assemblies of God -liikkeiden verkostoa, World Assemblies of God Fellowshipia. Pohjoismaissa Hillsong-seurakuntia on Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa.

 

 

Heikki SalmelaJaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!