Perjantai 3. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Sampo, Ferdinand
Julkaistu 20.6.2015 00:00

Hengen täyteys on kuin auton tankkaamista

Samuel Tedder (vas.), Jimmy Huhtala, Petri Mäkilä, Angela Meklin ja Veli-Matti Kärkkäinen olivat yhtä mieltä siitä, että tarvitaan sekä voimavaikutuksia että Hengen hedelmän kasvua. Kuva: Elina RautioJuhannuskonferenssin Täyttykää Hengellä -keskustelufoorumissa hahmoteltiin entistä tasapainoisempaa näkemystä Pyhällä Hengellä täyttymisestä. Teologian tohtori Veli-Matti Kärkkäinen painotti alustuksessaan, ettemme voi kontrolloida tai käskeä Pyhää Henkeä, mutta voimme sulkea sydämemme tai avata sen hänelle.

 

Sydämen avaamista voi estää kokemus toisen luokan uskovaisuudesta tai ajatus, että Hengen täyteys kuuluu vain tietynlaisille ihmisille. Juhannuspäivänä käydyssä keskustelussa etsittiinkin avaimia vääristyneiden käsitysten murtamiseen.

 

Metrokappelin pastori Jimmy Huhtala havainnollisti samanarvoisuutta käytännönläheisellä vertauksella.

 

– Jos katselen netistä hyvännäköistä kesäautoa, ostopäätökseeni ei vaikuta, onko se tankattu vai ei. Mutta jos ostan auton, jossa ei ole bensaa, se täytyy tankata ensi tilassa.

 

– Sen sijaan, että painotamme uskoontulon ja henkikasteen erillisyyttä, voisimme korostaa jokaisen uskoon tulleen osallisuutta Hengen vaikuttamaan elämään. Pyhän Hengen täyteyden kautta sitä voi vain kokea vielä enemmän, pastori ja teologian jatko-opiskelija Samuel Tedder lisäsi.

 

Lähetysseurakunnan johtava pastori Petri Mäkilä ja Keravan helluntaiseurakunnan nuorisotyön aktiivi Angela Meklin muistuttivat Jumalan lapseudesta, jonka tulisi olla uskovan identiteetin pohjana.

 

– Jos tämä yksinkertainen usko säilyy ja tiedostamme jatkuvasti Jumalan rakkauden, odottaminenkaan ei ole ongelma, Mäkilä totesi.

 

 

Elina RautioJaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!