Torstai 9. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Elias, Eelis, Eljas, Elias, Elis, Eliel
Julkaistu 20.10.2015 21:41

Helsinkiläisseurakunnat yhteen?

Seurakunnat ovat jo aiemmin järjestäneet yhdessä muun muassa pääsiäisen ja joulun jumalanpalveluksia. Lisäksi seurakuntien jäsenet käyvät luontevasti myös toisten yhteisöjen tilaisuuksissa. Kuva HelsinginSaalemista. Kuva: Seppo HaavistoKolme Helsingin kantakaupungin helluntaiseurakuntaa, Saalem, Siion ja Lähetysseurakunta, aloittavat keskustelut seurakuntien yhdistymisestä.

Asiaa koskeva tiedote luettiin seurakuntien jumalanpalveluksissa sunnuntaina. Tiedotteen mukaan neuvotteluissa tarkastellaan ”yhden seurakuntaorganisaation” luomista.
 
Asiasta on käyty alustavia keskusteluja, ja seurakuntien vanhimmistot ja Saalemin seurakuntaneuvosto suhtautuvat hankkeeseen myönteisesti.

– Tämän toteutuminenhan ei ole mitenkään varmaa, mutta haluamme käydä avointa keskustelua prosessin aikana. Arvioimme seuraavaksi työryhmissä sitä, mitä hyötyä, haittaa, mahdollisuuksia ja uhkia fuusioituminen toisi ja mitä se merkitsisi Jumalan valtakunnalle kokonaisuudessaan, Saalem-seurakunnan johtava pastori Mika Yrjölä kertoo.

Myös se, mitä ”yksi seurakuntaorganisaatio” käytännössä tarkoittaa, on vielä määrittelemättä. Lähetysseurakunnan johtavan pastorin Petri Mäkilän mukaan se voisi kuitenkin tarkoittaa esimerkiksi sitä, että on useita toimipaikkoja ja yhdistetty hallinto.

– Jos saamme luotua yhteisen vision, sitten on hyvä lähteä tarkastelemaan juridisia seikkoja kuten tiloja, yhdistyksiä, varoja ja velkoja. Meillä on kovasti innostusta; näkymä on niin mielenkiintoinen.

Yrjölä, Mäkilä ja Siion-seurakunnan johtaja Mikko Hursti uskovat, että ”yksi seurakuntaorganisaatio” voisi parhaimmillaan tuoda merkittävää lisäarvoa seurakuntien työhön, esimerkiksi seurakuntakulttuurin monimuotoistumisen ja hallinnosta säästyneiden voimavarojen muodossa.

– Yhdistymisen myötä voisimme kenties olla vieläkin suuremmalla panoksella mukana myös Helsingin ympäristötyössä ja uusien seurakuntien istuttamisessa, Mikko Hursti pohtii.

Heikki Salmela

Uutinen julkaistaan kokonaisuudessaan Ristin Voiton numerossa 43/2015.


Jaa
Eväät elämään -lipaskeräys siirtyy syksyyn – somessa kampanja näkyy jo keväällä
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!