Maanantai 14. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Elsa, Else, Elsi, Elsa, Else, Ilse
Julkaistu 24.11.2015 10:51

Helluntaipastorit luterilaisten kutsumana Indonesiassa

Seminaarin aiheena olivat Pyhä Henki, armolahjat ja lähetystyö. Kuvassa seminaarin osallistujia.Indonesialaisen Medanin kaupungin luterilaisessa seurakunnassa toimiva karismaattinen ryhmä kutsui ryhmän suomalaisia helluntaipastoreita opettamaan seurakuntaa lähetystyöstä ja Pyhän Hengen lahjoista marraskuun alussa. Kahden viikon matkan ohjelmaan sisältyi kaksi evankeliointikokousta sekä seminaari.

Erkki Hietasen ja Paavo Järvisen vastuulla oli opetus Pyhästä Hengestä ja armolahjoista.

Hietasen mukaan seminaariin osallistuneiden jano ja kaipaus Pyhää Henkeä kohtaan oli suorastaan hämmästyttävän voimakas.

– Monet eivät olleet vielä täyttyneet Hengellä. Selkeä opetus johti Hengellä täyttymisen etsimiseen rukoustilanteissa, ja Herra vastasi janoon: monet täyttyivät Hengellä ensimmäistä kertaa ja puhuivat uusin kielin.

Lähetystyöstä opetti naapurimaassa Malesiassa työskennellyt Voitto Mäkinen. Hänen kysyessä osuutensa loppupuolella, kuka haluaa antaa elämänsä lähetystyöhön, monet nostivat kätensä merkiksi.

– Tulevaisuus näyttää, kuinka monet lähtevät ja kuinka monet ovat lähettämässä. Lähetystuli näytti kuitenkin syttyvän monen Medanin uskovan sydämeen, Hietanen kertoo tyytyväisenä.

Myös matkaohjelmaan sisältyneet kaksi herätyskokousta onnistuivat. Medanin kupeessa pidetyssä tilaisuudessa kuulijoita oli noin 800 ja toisessa, noin 80 kilometrin päässä sisämaassa pidetyssä tilaisuudessa, 900–1 000.

Luterilaisen ryhmän jäsenistä suurin osa on kotoisin kyseiseltä, alueen pääheimoihin lukeutuvien batakien asuttamalta seudulta. Ryhmä järjestää alueella säännöllisesti tilaisuuksia ja tekee diakoniatyötä.

– Tilaisuuksissa kaikenikäiset lauloivat, ylistivät ja rukoilivat yhdessä. Se tempaisi mukaansa myös meidät suomalaiset, Erkki Hietanen kertoo.

Indonesian 255 miljoonasta asukkaasta noin 87 prosenttia on muslimeja, noin 10 prosenttia kristittyjä ja loput muun muassa hinduja ja buddhalaisia. Kristityistä protestantteja on noin joka kolmas.

Heikki Salmela

Lue koko juttu .

Jaa
Kutsumus vaatii sitoutumista
Kiire syö resursseja perheiltä
”Jokaisella on vastuu yhteyden rakentamisessa”
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!