Perjantai 5. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Laila, Leila
Julkaistu 12.2.2021 08:45

Helluntailainen kristitty valittiin Indonesian poliisivoimien johtoon

Indonesialainen poliisi työssään liikenteen keskellä Makassarin kaupungissa. (Shutterstock)

Maailman suurin muslimivaltainen maa Indonesia on nimittänyt helluntailaisen kristityn kansallisten poliisivoimiensa johtoon.

Indonesian parlamentin alempi huone hyväksyi kenraali Listyo Sigit Prabowon yksimielisesti virkaan islamilaisten ryhmien vastustuksesta huolimatta.

 

Prabowo on toiminut aiemmin Indonesian rikostutkintatoimiston päällikkönä. Hän lupasi luoda ”luotettavan poliisin ja taistella terrorismia vastaan”.

 

Evangelicalfocus.comin mukaan Prabowo on lähtöisin protestanttisesta reformoidusta perheestä ja on kertonut uudistuneensa kristillisessä uskossaan helluntailaisessa Bethel-kirkossa.

 

Helluntailaisen poliisipäällikön valintaa voi pitää historiallisena Indonesiassa. Prabowoa virkaan ajanut maan presidentti on maallistunut muslimi. Nimitystä voimakkaasti vastustaneen, islamilaista papistoa edustavan Muhyiddin Junaidinmukaan ”vaikka Indonesia on sekulaari maa, ei olisi sopivaa, jos poliisijohtajalla olisi ei-muslimitausta”.

 

Kristillisten kirkkojen yhteenliittymä CCI piti valintaa mieleisenä, mutta korosti, ettei Prabowon uskonto näytellyt roolia virkanimityksessä, vaan siihen vaikuttivat hänen aiemmat saavutuksensa ”sekä hänen näkynsä Indonesian tulevaisuudesta demokraattisena, vapaana mutta järjestyksen maana”.Jaa
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!