Torstai 9. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Ilta, Jasmin, Nanna, Nanny
Julkaistu 21.4.2016 00:00

Helluntaikansan Kevätkonferenssi Kälviällä

Heikki Ahonen (vas.) ja Voitto Marjeta toivottavat väen tervetulleeksi Kälviälle vahvistamaan helluntaiherätyksen sisäistä yhteyttä. Kuva: Anna LehtinenHelluntaikansa ry:n perinteinen Kevätkonferenssi järjestetään tänä vuonna Kälviän helluntaiseurakunnassa. Tapahtuma on helatorstaina 5. toukokuuta.

Helluntaikansa on itsenäinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 2003. Se korostaa vaalivansa paikallisseurakuntien itsenäisyyttä ja on suhtautunut kriittisesti Suomen Helluntaikirkon perustamiseen. Viime vuosina herätysliikkeen ”kirkkopoliittinen” jakautuminen on kuitenkin selvästi lientynyt.

– Helluntaikansa ry:n hallitus tiedusteli meiltä viime vuoden syyskuussa, voisiko Helluntaikansa järjestää Kevätkonferenssin Kälviällä yhdessä paikallisen  helluntaiseurakunnan kanssa. Seurakuntana halusimme olla murtamassa vastakkainasettelua Helluntaikirkon ja Helluntaikansan välillä, Kälviän helluntaiseurakunnan johtava pastori Voitto Marjeta kertoo.

– Myös itse lämpenin välittömästi Helluntaikansan ehdotukselle. Olisihan se outoa, jos emme tekisi yhteistyötä helluntailaisten kanssa, kun samaan aikaan teemme yhteistyötä muiden seurakuntien kanssa.

Konferenssin järjestämissuunnitelmista on kerrottu etukäteen niin muille helluntaiseurakunnille kuin Suomen Helluntaikirkon johdollekin. Marjetan mukaan avoimuudesta on tullut kiitosta. Myös paikallisseurakunnan oikeutta päättää itse yhteistyökumppaneistaan on kunnioitettu.

– Meidän on joskus helpompi rakentaa ekumeniaa toisten kirkkokuntien kanssa kuin yhteyttä omien helluntaiveljien ja -sisarien kanssa vain sen vuoksi, että he ajattelevat joistakin kehällisistä asioista eri tavoin, Marjeta harmittelee.

– Haluaisimme vilpittömästi, että Kevätkonferenssin järjestäminen Kälviällä voisi edistää helluntaiherätyksen sisäistä yhteyttä. Toivomme myös, että voisimme olla sillanrakentajina Hämeenlinnan Talvipäivillä 2013 esitetyn julkilausuman hengessä tavoitteena ”keskinäisen ymmärryksen ja veljesyhteyden lisääminen”.

Henkilömuutoksia Helluntaikansan johdossa

Helluntaikansa ry:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Ahosen mukaan Kevätkonferenssi on ollut monille uskoville hengellisesti merkittävä tapahtuma, johon on osallistunut paikkakunnasta riippuen noin 500–1000 kuulijaa.

– Lisäksi ajatuksena on ollut poistaa mahdollisia ennakkoluuloja työtämme kohtaan, olemmehan helluntailaisia sanan varsinaisessa merkityksessä, Ahonen sanoo.

Helluntaikansa ry:n johdossa tapahtuu tänä keväänä henkilövaihdoksia, ja myös Heikki Ahonen on jättämässä paikkansa hallituksessa.

– Olen ollut Helluntaikansan perustamisesta asti hallituksen puheenjohtajana, ja katson, että nyt on aika siirtää viestikapulaa eteenpäin.

Ahosen mukaan helluntaiherätys tarvitsee uuden Pyhän Hengen siunauksen. Ellei näin tapahdu, herätysliike kangistuu ja byrokratisoituu.

– Toiveeni on, että Suomen Helluntaikansa ja Suomen Helluntaikirkko voisivat omalla sarallaan toimia Jumalan valtakunnan parhaaksi, Ahonen vetoaa.

– Elämme länsimaissa suuren luopumuksen aikaa. Nyt tulisi kiistakysymykset jättää vähemmälle huomiolle ja keskittyä selkeään Raamattu-uskolliseen julistukseen. Uskoisin, että tästä löytyy pohjaa Helluntaiherätyksen yhtenäisyydelle myös tulevaisuudessa.


Anna Lehtinen

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!