Maanantai 6. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Esa, Esaias, Halvar
Julkaistu 29.5.2017 13:05

Helluntaijuhlaa Kuopiossa

Ulla Ingman-Ronkainen, Veikko Uotinen, Klaus Korhonen ja Heimo Enbuska seurakunnan 90-vuotisjuhlan jälkeen Eelimtemppelin portailla

Kuopion Eelimtemppeli täyttyi helatorstaina 25. toukokuuta ih­misistä, jotka juhlivat 90 vuotta täyttävää seurakuntaa ja muiste­livat sen tärkeää merkitystä sekä itselleen että koko Suomen hel­luntailiikkeelle.

 

Juhla alkoi kuopiolaisen saar­naajan Niilo Heimosen sanoit­tamilla kuorolauluilla. Sen jälkeen seurakunnan nykyinen johtava pastori Heimo Enbuska kertoi kuvin ja sanoin helluntailiikkeen tulosta Kuopioon 1900-luvun al­kupuolella.

 

Kunniavieraana paikalle oli saapunut myös Amerikasta Veik­ko Uotinen, joka on seurakun­nan perustajan ja sen ensimmäi­sen saarnaajan William Uotisen ainoa elossa oleva poika. Kuopion helluntaiseurakunta perustettiin tammikuussa 1927 pian sen jäl­keen, kun 22-vuotias William Uo­tinen oli kutsuttu paikkakunnalle saarnaajaksi. Seurakuntaan liittyi perustamisvaiheessa 17 jäsen­tä, mutta Uotisen kymmenvuoti­sen toiminnan aikana jäsenmäärä kasvoi seitsemäänsataan.

 

Myös saarnaaja Vilho Soini­nen vaikutti vahvasti seurakun­nan toimintaan sotien aikana ja sen jälkeisinä vuosina. Hänen muistoaan juhlassa elävöitti Soi­nisen lapsenlapsi Ulla Ingman- Ronkainen useilla lauluillaan. 

 

Juhlapuheen tilaisuudessa piti seurakunnan entinen johtaja Klaus Korhonen.Leevi LaunonenJaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!