Helluntaievankelista Reinhard Bonnke on perillä

Kuva: UskoTV

Afrikan Billy Grahamiksi kutsutun saksalaisen helluntaievankelista Reinhard Bonnken maallinen matka päättyi 7. joulu­kuuta. Bonnke oli kuollessaan 79-vuotias. Palavasieluinen evankelista oli tullut uskoon 9-vuotiaana ja saanut lähetyskutsun teini-iässä. Hän rakasti Afrikkaa ja viihtyi paljon Saharan eteläpuolella sekä julisti 50 vuotta Kristuksen muuttavaa voimaa, johon lukeutuvat paranemiset ja muut ihmeet.

 

Bonnke perusti Christ for All Nations -järjestön vuonna 1974. Sen mukaan yli 79 miljoonaa ihmistä tuli uskoon Bonnken työn vaikutuksesta. Yksistään Nige­riassa uskoontulleita kerrotaan olevan yli 10 miljoonaa. Enimmillään Bonnke puhui siellä 1,6 miljoonalle kuulijalle kerrallaan. 

 

Reinhard Bonnke jäi eläkkeelle vuonna 2017, mutta vielä syksyllä 2018 hän puhui muun muassa Helsingin Saalem-seurakunnan Jumala on -tapahtumassa Helsingin jäähallissa, tosin jo fyysisesti heikentyneenä.

 

Bonnken seuraajan Daniel Kolendan mukaan Bonnkesta välittyi aito ystävällisyys ja rak­kaus Herraa kohtaan.

 

– Hänen palvelutyönsä oli inspiroiva, ja sitä piti yllä hänen rikas rukouselämänsä, hänen syvä Sanan ymmärryksensä ja hänen lakkaamaton läheisyytensä Pyhän Hengen kanssa, Kolenda tiivistää christianitytoday.comissa.

 

 

Ruut Ahonen
51

Viestikapulan vaihtajat
Intialaiset kiittävät lähetyssaarnaajia
”Kulttuurierot tuovat  tuplasti ongelmia ja hyvää”
Sairaalapappi on läsnä ilon ja kaipauksen hetkellä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!