Sunnuntai 18. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Tenho, Jousia, Max
Julkaistu 3.11.2016 00:00

Harvinainen papyruslöytö Israelissa

Israelin muinaismuistoviranomaiset ovat julkistaneet papyruslöydön, joka sisältää vanhimman Raamatun ulkopuolisen hepreankielisen viittauksen Jerusalemiin. Viranomaiset saivat papyruksen haltuunsa antiikkirosvoilta, jotka olivat löytäneet sen Juudean autiomaassa sijaitsevasta kaivosta.

Löydetty fragmentti sisältää lauseen: ”Kuninkaan palvelijattarelta viiniruukkuja Naaraasta Jerusalemiin”. Tutkijoiden analyysin mukaan fragmentti on noin 2 800 vuotta vanha, ja sitä pidetään rahtidokumenttina, joka kertoo verojen tai elintarvikkeiden kuljettamisesta silloiseen pääkaupunkiin.

Viinikuljetuksen lähtöpiste, Naaraa, mainitaan Raamatussa Joosuan kirjassa (16:7).

Tutkijoiden mukaan teksti todistaa paitsi Juudan kuningaskunnan järjestäytyneestä  hallinnosta myös naisten toimimisesta merkittävissä tehtävissä silloisessa yhteiskunnassa.

Jotkut israelilaispoliitikot ovat pitäneet ironisena sitä, että samalla kun YK-järjestö UNESCOn tuore päätöslauselma ohittaa juutalaisten ja kristittyjen yhteydet Jerusalemin temppelivuoreen, arkeologit löytävät yhä uusia todisteita kaupungin juutalaisesta menneisyydestä.

Jaa
Kristitty yrittäjä loistaa Jumalan valoa siellä, missä kulkee
Isältä eväitä elämään
Paikkansa löytänyt matkalaukkulapsi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!