Hankasalmen Joulupuoti välitti lämpöä ja rauhaa

Itsetehdyt tuotteet houkuttelevat ostoksille Joulupuotiin.

Tarvitaan kädentaitoja, luovuutta, organisointia ja iso annos vaivannäköä, jotta saadaan syntymään jotain sellaista, mitä on Hankasalmen helluntaiseurakunnan järjestämä Joulupuoti.

 

Tänä vuonna kolmepäiväinen myyjäistapahtuma järjestettiin jo neljännen kerran. Alun perin nuorten kotiäitien aloitteesta lähdettiin uudistamaan perinteisiä myyjäisiä, ja nyt Joulupuoti kiinnostaa jo sisustuksesta kiinnostuneita paikallisia. Useat kymmenet hankasalmelaiset, jotka eivät muuten käy seurakunnan tilaisuuksissa, tulevat käymään Joulupuodissa. Tärkeä väylä markkinoinnissa on ollut Facebook.

 

– Teimme seurakuntamme sivulle Joulupuoti-tapahtuman, jonne lisäsimme tuotekuvia pikkuhiljaa ennen puodin aukeamista. Näin saamme ihmiset kiinnostumaan tuotteistamme ja tulemaan katsomaan niitä paikan päälle. Joku on tullut hakemaan tiettyä tuotetta netistä nähdyn kuvan perusteella, kertovat Joulupuodin pääorganisaattorit Maiju Kauppinen ja Maria Kaatrasalo.

 

Joulupuodin tuotteita aletaan suunnitella jo alkusyksystä.

 

– Uskomme siihen, että Jumala on tämän kaiken takana. Ilman hänen apuaan emme olisi pystyneet vuosi toisensa jälkeen toteuttamaan puotia tässä mittakaavassa, toteaa Maiju Kauppinen.

 

Joulupuodin onnistumisen edellytyksenä on ollut selkeä työnjako. Taustajoukot aina anopeista ystäviin, omista puolisoista puhumattakaan, ovat syksyn mittaan nousseet arvoon.  Koko puodin toteuttamiseen on osallistunut kymmenkunta ihmistä: yksi tekee käsitöitä, toinen kuljettaa havuja havukranssitalkoisiin, kolmas keittää kahvia ja niin edelleen.

 

Maiju Kauppiselle ja Maria Kaatrasalolle on sydämen asia, että Joulupuotiin on ihmisten hyvä tulla. Hankasalmen helluntaiseurakunnan eteinen kokeekin suuren muutoksen Joulupuodin aikaan. Naulakoiden ja tekokukkien tilalle tuodaan vanhoja ovia ja vain puotia varten nikkaroituja puulaatikoita. Tuotteet asetellaan kauniisti esille ja valaistus tehdään tunnelmalliseksi. Taustalla hiljaa soivat joululaulut viimeistelevät kokonaisuuden. Moni paikalle saapunut asiakas pysähtyykin jo ovella ja henkäisee ihastuksesta, kun ”täällä on niin kaunista”. Myös ulkopuolella sisäänkäyntiin kiinnitetään huomiota. Oven reunuksia kiertää havuköynnös, jossa on jouluvalot. Se kutsuu astumaan sisään.

– Tänä vuonna saimme palautetta ohikulkijalta, joka kertoi, että jo sisäänkäyntiä katsellessa tuli lämmin ja rauhallinen olo, kertoo Maria Kaatrasalo.

 

Kun kysytään, mikä motivoi kotiäitejä antamaan omastaan vuosi toisensa jälkeen, saa moniulotteisen vastauksen.

 

 – Saamme palvella Jumalaa niillä taidoilla, joita hän on meille antanut. Samalla saamme seurakunnalle myönteistä mainosta ja vielä taloudellista hyötyäkin. On ihana myös olla madaltamassa kynnystä astua seurakunnan ovesta sisään, sanovat Kauppinen ja Kaatrasalo.

 

Kun Joulupuodin aika lähestyy, alkaa loppukiri. Puoti saadaan valmiiksi usein vasta viimeisenä iltana ennen avaamista. Loppuvalmisteluihin kuuluu myös tuotteiden siunaaminen.

 

– Haluamme, että siunauksin tehdyt tuotteet vievät siunauksen mennessään. Olisi ihana kuulla ihmisten tarinoita siitä, miten tehdyt käsityöt tuottavat iloa, pohtii Kaatrasalo.
2/2016

MielipideRV 1/2016:ssa Juha Lehtosen haastattelussa oli väärä kuvaajatieto. Kuvat on ottanut Jouni Lehtonen.

Toimitus
MielipideMaailman kansat kuohuvat yhä enemmän kuin myrskyävä meri. Lähi-idän kansat vyöryvät Eurooppaan ja Skandinaviaan. Ihmisillä on epätoivo ja pelko siitä, mitä on edessä.

Suomalaisilla on vilpitönt...
”Suomi muuttui, Eurooppa muuttui, maailma muuttui.” Näin media kuvaili vuotta 2015. Moni kysyy huolestuneena, mikä on tulevaisuuden suunta. Raamatun ja historian todistuksen mukaan Jumalan seurakunnal...
KolumniSyksyn aikana Suomeen saapui ennennäkemätön määrä turvapaikanhakijoita. Viime vuonna 32 478 ulkomaalaista ilmoitti haluavansa muuttaa Suomeen, koska ei koe pystyvänsä elämään kotimaassaan tai edellise...
MielipideRistin Voitossa (RV 46/2015) julkaistu haastatteluni, jossa siteerattiin joitakin pamflettini keskeisiä kohtia, on herättänyt vilkkaan keskustelun. Joidenkin mielestä nuorisotyöhön liittyvä keskustelu...
UutisetUnkarin Helluntaikirkon johtaja Albert Pataky arvostelee valtamedian antamaa kuvaa maastaan.
UutisetKristillistä radiotyötä tehnyt mies tapettiin joulukuussa Pohjois-Afrikan Malissa.

25-vuotias Joel Dicko ammuttiin radioaseman ulkopuolella maan pääkaupungissa Timbuktussa. Hyökkäyksessä kuoli...
UutisetFida Internationalin turkkilainen kumppanijärjestö on aloittanut terapiaohjelman pakolaisperheille, joilla on erityistarpeinen lapsi. Fida tukee työtä lahjoitusvaroin. Turkin Kurtulus-helluntaiseuraku...
UutisetVastaanottokeskuksiin kaivataan nyt lämpimiä vaatteita ja talvikenkiä – erityisesti miesten.
UutisetJohanna Emilia -yhtyeen kappale Valmis nousi Yle Radio Suomen neljänneksi soitetuimmaksi lauluksi viime vuonna. Kappaleen edelle nousivat Juha Tapion, Egotripin ja Haloo Helsinki! -yhtyeen muillakin k...
UutisetPelit saadaan pystyyn, jos intoa riittää.
UutisetJoulupuoti syntyi kotiäitien ajatuksesta uudistaa helluntaiseurakunnan perinteisiä myyjäisiä.
Kolumni”Kaatuminen. Itku. Rukous silmät suljettuina, kädet taivasta kohti, kummallisia, vieraita sanoja toistaen, joskus kuiskaten, välillä ääntä korottaen. Ulkopuolisesta usein pelottavaa ja hankalaa katsel...
Helluntaikirkko on nousemassa Unkarissa yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi koulujen kautta.
UutisetMuutos vaikeuttaisi myös vapaakristillisten vankilalähettien toimintaa.
PääkirjoitusSuomalaiset ovat yksi maailman etuoikeutetuimmista kansoista. Maamme on hyvin vauras. Jokainen kansalainen saa peruskoulutuksen. Terveydenhoito on kaikkien ulottuvilla. Suurin osa nykysuomalaisista ei...
Berliiniin nousee kolmen uskonnon yhteiskirkko 
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!