Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 14.12.2015 09:31

Hankasalmen Joulupuoti välitti lämpöä ja rauhaa

Itsetehdyt tuotteet houkuttelevat ostoksille Joulupuotiin.

Tarvitaan kädentaitoja, luovuutta, organisointia ja iso annos vaivannäköä, jotta saadaan syntymään jotain sellaista, mitä on Hankasalmen helluntaiseurakunnan järjestämä Joulupuoti.

 

Tänä vuonna kolmepäiväinen myyjäistapahtuma järjestettiin jo neljännen kerran. Alun perin nuorten kotiäitien aloitteesta lähdettiin uudistamaan perinteisiä myyjäisiä, ja nyt Joulupuoti kiinnostaa jo sisustuksesta kiinnostuneita paikallisia. Useat kymmenet hankasalmelaiset, jotka eivät muuten käy seurakunnan tilaisuuksissa, tulevat käymään Joulupuodissa. Tärkeä väylä markkinoinnissa on ollut Facebook.

 

– Teimme seurakuntamme sivulle Joulupuoti-tapahtuman, jonne lisäsimme tuotekuvia pikkuhiljaa ennen puodin aukeamista. Näin saamme ihmiset kiinnostumaan tuotteistamme ja tulemaan katsomaan niitä paikan päälle. Joku on tullut hakemaan tiettyä tuotetta netistä nähdyn kuvan perusteella, kertovat Joulupuodin pääorganisaattorit Maiju Kauppinen ja Maria Kaatrasalo.

 

Joulupuodin tuotteita aletaan suunnitella jo alkusyksystä.

 

– Uskomme siihen, että Jumala on tämän kaiken takana. Ilman hänen apuaan emme olisi pystyneet vuosi toisensa jälkeen toteuttamaan puotia tässä mittakaavassa, toteaa Maiju Kauppinen.

 

Joulupuodin onnistumisen edellytyksenä on ollut selkeä työnjako. Taustajoukot aina anopeista ystäviin, omista puolisoista puhumattakaan, ovat syksyn mittaan nousseet arvoon.  Koko puodin toteuttamiseen on osallistunut kymmenkunta ihmistä: yksi tekee käsitöitä, toinen kuljettaa havuja havukranssitalkoisiin, kolmas keittää kahvia ja niin edelleen.

 

Maiju Kauppiselle ja Maria Kaatrasalolle on sydämen asia, että Joulupuotiin on ihmisten hyvä tulla. Hankasalmen helluntaiseurakunnan eteinen kokeekin suuren muutoksen Joulupuodin aikaan. Naulakoiden ja tekokukkien tilalle tuodaan vanhoja ovia ja vain puotia varten nikkaroituja puulaatikoita. Tuotteet asetellaan kauniisti esille ja valaistus tehdään tunnelmalliseksi. Taustalla hiljaa soivat joululaulut viimeistelevät kokonaisuuden. Moni paikalle saapunut asiakas pysähtyykin jo ovella ja henkäisee ihastuksesta, kun ”täällä on niin kaunista”. Myös ulkopuolella sisäänkäyntiin kiinnitetään huomiota. Oven reunuksia kiertää havuköynnös, jossa on jouluvalot. Se kutsuu astumaan sisään.

– Tänä vuonna saimme palautetta ohikulkijalta, joka kertoi, että jo sisäänkäyntiä katsellessa tuli lämmin ja rauhallinen olo, kertoo Maria Kaatrasalo.

 

Kun kysytään, mikä motivoi kotiäitejä antamaan omastaan vuosi toisensa jälkeen, saa moniulotteisen vastauksen.

 

 – Saamme palvella Jumalaa niillä taidoilla, joita hän on meille antanut. Samalla saamme seurakunnalle myönteistä mainosta ja vielä taloudellista hyötyäkin. On ihana myös olla madaltamassa kynnystä astua seurakunnan ovesta sisään, sanovat Kauppinen ja Kaatrasalo.

 

Kun Joulupuodin aika lähestyy, alkaa loppukiri. Puoti saadaan valmiiksi usein vasta viimeisenä iltana ennen avaamista. Loppuvalmisteluihin kuuluu myös tuotteiden siunaaminen.

 

– Haluamme, että siunauksin tehdyt tuotteet vievät siunauksen mennessään. Olisi ihana kuulla ihmisten tarinoita siitä, miten tehdyt käsityöt tuottavat iloa, pohtii Kaatrasalo.Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!