"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta

Marraskuun 18. päivä nostaa kristittyjen tietoisuuteen muslimitaustaisten uskovien maailman.

”Olen Amin Algeriasta. Olin muslimi ja minulla oli tapana rukoilla ja paastota, mutta en voinut sisäisesti hyvin. Päädyin aina uskonnollisiin keskusteluihin kristittyjen kanssa, kunnes…” Communio Messianican (CM) rukoussivustolta mbbglobal.net löytyvä Aminin tarina on yksi lukuisista uskoon tulleiden muslimien todistuksista. Sivusto sytyttelee rukousliikettä jättimäiseksi kasvavan muslimitaustaisten uskovien yhteisön parissa ja sen puolesta.

 

Miljoonia muslimitaustaisia uskovia eri puolilla maailmaa yhdistää paitsi sama tausta myös ne monet kivut, joita he ovat kohdanneet lähdettyään seuraamaan Jeesusta. 18. marraskuuta pidetäänkin ensimmäinen maailmanlaajuinen rukouspäivä muslimitaustaisten uskovien puolesta ja heidän kanssaan. Jatkossa päivä erotetaan vuosittain rukoukselle aiheen puolesta.

 

Idea rukouspäivästä on peräisin Avainmedian arabiankielisen Al Hayat -kanavan johtajalta Aaron Ibrahimilta. Päivään kutsutaan kaikkia kristittyjä ympäri maailmaa, ja sille asetettiin miljoonan rukoilijan tavoite.

 

– Mukaan on ilmoittautunut jo yli neljä miljoonaa rukoilijaa Euroopasta, Afrikasta, Intiasta, Latinalaisesta Amerikasta, Etelä-Koreasta ja Yhdysvalloista, Ibrahim luettelee.

 

Salaisuus tavoitteen ylittymiseen ovat hänen mukaansa tv- ja internettyössä yli 30 vuoden aikana rakennetut suhteet ja kumppanuudet eri puolilla maailmaa.

 

Rukouspäivällä on ytimekäs nimi: Et ole yksin. Muslimitaustaisten uskovien elämää leimaa syvä yksinäisyys, sillä yleensä usko Jeesukseen erottaa heidät haluamattaankin kaikesta entisestä.

 

– He ovat usein perheensä ja ystäviensä hylkäämiä ja kokevat olevansa yksin. Mutta haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin, Ibrahim sanoo.

 

Painostuksen, pakolaisuuden ja eriasteisen vainon lisäksi muslimitaustaisten uskovien tilanne ei usein helpota uusissa kotimaissakaan. Muiden uskovien epäluulot estävät heitä pääsemästä seurakuntayhteyteen ja kasvamasta palvelutehtäviin.

 

Vapaan rukouksen ohessa Communio Messianicalla on 18. marraskuuta kaksi englanninkielistä webinaaria, joihin osallistuvia kutsutaan rukoilemaan aiheen puolesta ääneen äidinkielellään tai englanniksi. Webinaareihin ilmoittaudutaan mbbglobal.net-sivustolla, jossa ne myös näkäyvät Facebookin lisäksi.

 

Rukouspäivän aikana myös arabiankielinen Al Hayat, turkinkielinen Kanal Hayat, persiankielinen Mohabat TV ja urdunkielinen ZindagiTV lähettävät kanavillaan uskoon tulleiden muslimien todistuksia.
46/2020

Uutiset”Olen Amin Algeriasta. Olin muslimi ja minulla oli tapana rukoilla ja paastota, mutta en voinut sisäisesti hyvin. Päädyin aina uskonnollisiin keskusteluihin kristittyjen kanssa, kunnes…” Communio...
ArviotLauri Johansson ja Jarkko Sipilä (toim.): Late – Suomen pelätyimmän rikollisen tarina. Crime Time 2020. Nid. 244 s.

Lauri ”Late” Johansson on julkisuuden henkilö niin sekula...
KolumniKilpailijat ovat asettuneet lähtötelineittensä taakse. Lähettäjän komento kajahtaa: ”Paikoillanne.” Urheilijat kyyristyvät lähtötelineisiinsä. Valmistelurutiinit ja liikehtiminen ovat vielä osin s...
PääkirjoitusTiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kutsui eri uskontokuntien edustajat niin sanotun pyöreän pöydän neuvotteluun. Keskustelussa olivat mukana kristillisten kirkkojen lisäksi juutalainen s...
UutisetÄäniraamatuissa on valinnanvaraa myös suomen kielellä.
MuutMarraskuun toisella viikolla vietetään sokeiden viikkoa. Helluntaiherätyksen näkövammaistyön aktiivit kertoivat Ristin Voitolle arjestaan ja tekemästään työstä.
MuutEvankeliumia on julistettu aina siitä asti, kun Jeesus antoi seuraajilleen lähetyskäskyn. Myös Elämä ja Valo ry haluaa kaikella toiminnallaan toteuttaa tuota käskyä.


Juhani Happonen...
UutisetIhmiset kokevat nyt suurta epävarmuutta, arkkipiispa Tapio Luoma sanoi evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen avauspuheessaan viime viikon tiistaina.


Varmuutta etsit...
UutisetEsa-Matti ja Marianne Pyykkösen keittiössä Jyväskylässä tuoksuvat joulutortut, vaikka perhe on viettänyt joulut pääasiassa maissa, joissa ei joulutorttuja ole nähtykään. Tulevaksi jouluksi he...
UutisetKirkon tutkimuskeskuksen tuore nelivuotistutkimus vahvisti kirkon näppituntumaa 1990- ja 2000-luvuilla syntyneiden nuorten aikuisten vieraantumisesta luterilaisesta kirkosta.


– Tätä on...
UutisetYhdysvaltain tammikuussa virkaansa astuva uusi presidentti Joe Biden kertoo, että etsiessään inspiraatiota tai lohtua elämänsä haastavissa tilanteissa, hän on aina turvautunut ...
UutisetKoronan toisen aallon voimistuminen on johtanut osassa Eurooppaa seurakuntaelämän tiukempiin rajoituksiin. Tiukimmillaan rajoitteet ovat Ranskassa ja Englannissa, jossa uskonnolliset kokoontumiset...
Kansainvälisen järjestön evankelistaohjelmassa opiskeleva Matias Toivainen: ”Missio-evankelioinnissakin voidaan saavuttaa uusia alueita”
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!