Torstai 2. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Maria, Mari, Maija, Meeri, Maaria, Marika, Maiju, Maikki, Kukka-Maaria, Maria, Marika, Maja, Maj, Mary
Julkaistu 27.6.2017 09:49

Gospelin tuulia Levitunturilla

Kittilän oma laulajatyttö, Saila Ruotsala, iloitsi öisestä tunturikonsertista yhdessä Leevi Ahopellon kanssa.

Matkailu- ja talviurheilukeskuksena tunnettu Kittilän Levi toimi mahtavana näyttämönä lähes viikon mittaiselle gospeltapahtumalle 11.–18. kesäkuuta. Lapin kesän valoisimpaan aikaan sijoittunut tapahtuma kantoi nimeä Levi G 24. Sen katto-organisaationa toimi Leevi Ahopellon perustama järjestö E-Compass.

 

Puitteet löytyivät Levin keisarinnaksi nimetyn Päivikki Palosaaren korkeatasoisesta Hotelli Hullu Porosta ja Taivaanvalkeista. Konsertit toteutettiin Hullu Poro Areenalla, jonka äänentoisto- ja valaistustekniikka on Suomen huippua.

 

– Olen saanut tapahtuman ajan olla käsittämättömän rakkauden keskellä. Musiikki ylitti kaikki odotukseni, ja hengellisyys on ollut huikea kokemus, Palosaari tiivisti henkilökohtaisia tunnelmiaan.

 

Gospeltapahtuman taiteellinen johtaja Lasse Heikkilä loi tekniikkatiiminsä, orkesterinsa ja luottoartistiensa kanssa tasokkaan musiikkikattauksen. Ohjelmistossa olivat muun muassa japanilainen Kaori Mukahi, saamelainen Friddja-yhtye, kantelevirtuoosi Ida Elina, VIA-yhtye ja Jippii-kuoro sekä vahvat tulkitsijat Jippu, Saila, René sekä Susan Yli-Knuuttila. Romanimusiikin taituri Rainer Lindeman riemastutti esiintymällä yhdessä pienen  Viljami-kitaristin kanssa.

 

Lisämausteensa toivat Suomalaisen messun juhlaversio, taidenäyttely, yrittäjäaamiainen, ICEJ:n esittely ja Nukketeatteri Paradoksi. Tapahtuman johtaja Leevi Ahopelto konsertoi levynsä julkistamisen merkeissä. Veikko Ruohotien ja Lasse Heikkilän Metsä-elokuvakonsertti oli huikea Jumalan luomistyön ylistys.

 

 

 

Ylistystä huipulla

E-Compass on kristilliseltä arvopohjalta toimiva yhteiskristillinen kasvatusjärjestö, joka edistää evankeliumin lisäksi kristillistä kasvatustyötä ja tukee erityisryhmiä. Tästä osoituksena Leville oli kutsuttu VIP-vieraiksi seitsemänhenkinen kehitysvammaisten ryhmä hoitajineen Lempäälän Kivalakodeista.

 

Levi G 24 -tapahtuma päättyi lauantaiyönä yhteiskonserttiin Levitunturin päällä, josta avautui yöauringon sävyttämä maisema kymmenien kilometrien päähän. Konsertti alkoi  Maamme-laululla ja sen päätti Laulu Suomelle. Kittilän kunnanjohtaja Timo Kurula toi kiitoksensa tapahtuman järjestäjille.

 

Tapahtuman budjettia tai kävijämäärää kyseleville Ahopelto totesi, että hänen Raamatussaan ei lähetyskäskyn toteuttamisen ehtona ole rahan tai ihmisten määrä.

 

– Laskutavasta riippuen voin sanoa, että tapahtuma- ja päiväkohtaisesti laskien tilaisuuksissa oli yli 2 000 ihmistä jakaantuen eri tapahtumiin.

 

Välillä hengästyttävän tiivis mutta huolellisesti organisoitu gospeltapahtuma saa jatkoa ensi vuonna. Lapin alkukesä onkin paras aika kesämatkailulle valon ja sääskitilanteen vuoksi.

 

Matkailuyrittäjänä toimiva lapinmies Pekka Vaattovaara kertoi gospeltapahtuman olleen alkua monien uskovien vuosien esirukousten täyttymykselle.

 

– Tämä viikko oli toteutettu viisaalla ja kauniilla tavalla evankeliumin arvon mukaisesti, Vaattovaara summasi.

 

 

Kirsi-Klaudia Kangas

 Jaa
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!